Skocz do zawartości
Vader_

Geforce Fx 5900 / U / Xt / 5950u

Rekomendowane odpowiedzi

No tak... Pochwalic trzeba!

A teraz krotkie info do 3 forumowiczow:  

- Malinek: Do twojego Asusa 9950SE bedzie pasowac bios od Luks'a (500/900) bo to jest taka sama karta jak moja tylko ze ma jeszcze Video In (po co ci ono??)

Wersja SE ma pamięci 2,8ns Samsunga, natomiast wersja GE w nowszej parti ma pamięci Hynixa. A więc ten biosik może nie pasować.

Ja mam wersje SE i jeżeli chodzi o bios to Luks mi zmodował latencje i timingi wynik podskoczył o około 200 punktów.

Jak ktos chce ten bios to moge wysłać. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

załapałem masz w kompie 19 letnią dziewczynę!!!!!!

?? a co ona tam robi???

Karta graf.

standart : 390/700 - 36C

test ( np.3DMark) -56-57C

karta podkręcona 450/850 -37C ( włączony tylko antyvirus NIS)

test 3DMark 58-58C

Tz. temperatura rdzenia procesora wczasie testu dochodzi do 58C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

girl 1985 r = 19 letnia dziewczyna :)

Borys !!!! Chcesz mnie zabić ?!? piłem kawe jak dotarłem to twojego podpisu.... ROTFL!!

Wrzuć zdjęcie na forum.. chętnie zobacze jak ten girl siedzi w budzie koło cpu i gpu :-) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie siedzi wsrodku tylko na obudowie :) heh swirki :) hmm jak pamieci ida powyzej 850 tz ze sa 2.2 ?

Jak idą powyrzej 850Mhz to znaczy że są 2,5ns a jak idąpowyżej 900Mhz to są 2,2ns.

:idea: Biosy do 5900,5900XT,5900U,5950U:

:arrow: http://members.lycos.co.uk/biosforall/

:arrow: Znajdziecie tam biosy orginalne i zmodyfikowane do większości kart :D 59xx sprzedawanych na terenie naszego kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka ludziska - fx`owicze :) Widze że od mojego ostatniego posta temacik bardzo ładnie sie rozkręcił :) Supcio :D... jedak postęp rozwoju topicku na forum jest odwrotnie proporcjonalny do wydajnosci mojegi GF`a :(. Mam takowy problemik - w 3d marku03 wyduszam marne 4897. Ja tu chciałem sie wczesniej zapytać jak osągnąc mam te 6000 a tu takie buty. Normalnie aż sie płakać chce. Jak ja wyglądam przy naszym masterze :D luksie_pl który ma grubo ponad 7k w 3d marku :/

Moje ustawienia to:

-->bios made by LUKS_PL(może juz jest jakaś nowsza wersja:) ), działa troche lepiej od oryginalnego to na pewno

-->stery 66 zassane z guru3d

-->DirectX9c

-->procek tak jak w opisie

Na ustawieniach fabrycznych (390/700) mam te wspomniane wyżej 4897 punkty. Po podkreceniu (w sterownikach) na 482/900 (tak mi automatycznie podkrecily stery) mam jeszcze mniej , a mianowicie 4482 punkty. Normalnie paranoja :(. Na tych podkreconych ustawieniach benchmark dziwnie sie zachowywał. Nie bylo żadnych artefaktów, ale zatrzymywał sie po prostu na jakis czas(np. w battle of proxycon, albo moters`s nature)Moim zdaniem to chyba przez to ze karteczka sie troche grzeje. Jak dotknąłem raz pamiątek to czuć ze parzy :/. Bardzo bym prosił o jakąś pomoc co do tych punkcików w 3d marku. please!!

Czy udało by mi sie osiągnąć te 6k ?? :/ Czy to tylko my sweet dream ??

BTW dopiero niedawno dostałem radiator od p4, jest juz wypolerowany na lusterlko i czeka na moda. Ale to jeszcze nie teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka ludziska - fx`owicze :) Widze że od mojego ostatniego posta temacik bardzo ładnie sie rozkręcił :) Supcio :D... jedak postęp rozwoju topicku na forum jest odwrotnie proporcjonalny do wydajnosci mojegi GF`a :(. Mam takowy problemik - w 3d marku03 wyduszam marne 4897. Ja tu chciałem sie wczesniej zapytać jak osągnąc mam te 6000 a tu takie buty. Normalnie aż sie płakać chce.  Jak ja wyglądam przy naszym masterze :D luksie_pl który ma grubo ponad 7k w 3d marku :/

Moje ustawienia to:

-->bios made by LUKS_PL(może juz jest jakaś nowsza wersja:) ), działa troche lepiej od oryginalnego to na pewno

-->stery 66 zassane z guru3d

-->DirectX9c

-->procek tak jak w opisie

Na ustawieniach fabrycznych (390/700) mam te wspomniane wyżej 4897 punkty. Po podkreceniu (w sterownikach) na 482/900 (tak mi automatycznie podkrecily stery) mam jeszcze mniej , a mianowicie 4482 punkty. Normalnie paranoja :(.  Na tych podkreconych ustawieniach benchmark dziwnie sie zachowywał. Nie bylo żadnych artefaktów, ale zatrzymywał sie po prostu na jakis czas(np. w battle of proxycon, albo moters`s nature)Moim zdaniem to chyba przez to ze karteczka sie troche grzeje. Jak dotknąłem raz pamiątek to czuć ze parzy :/.  Bardzo bym prosił o jakąś pomoc  co do tych punkcików w 3d marku. please!!

Czy udało by mi sie osiągnąć te 6k ?? :/ Czy to tylko my sweet dream ??

BTW dopiero niedawno dostałem radiator od p4, jest juz wypolerowany na lusterlko i czeka na moda. Ale to jeszcze nie teraz.

Wyślij mi swojego biosa orginalnego. Jak jutro będę w domu to opracuje dla ciebie jakąś nowszą wersje.

Co do wyniku to zrób testy na ustawieniach 450/850.

:arrow: Znajdziecie tam biosy orginalne i zmodyfikowane do większości kart :D 59xx sprzedawanych na terenie naszego kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem w necie :D fajną gierkę powiniście sobie ja ściągnąć.

Zajmuje :arrow: 96k.

Tu ściągniecie grę:

:arrow:

http://kk.kema.at/files/kkrieger-beta.zip

A tu macie kilka screenów:

:arrow:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Minimalne wymagania:

A 1.5GHz pentium 3 / athlon or faster.

512MB of RAM.

a GeForce4Ti (or higher) or ATI Radeon8500 (or higher) graphics card supporting pixel shaders 1.3, preferably with 128MB or more of VRAM.

some kind of sound hardware.

DirectX 9.0b.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyślij mi swojego biosa orginalnego. Jak jutro będę w domu to opracuje dla ciebie jakąś nowszą wersje.

Co do wyniku to zrób testy na ustawieniach 450/850.

Heh,kurcza faktycznie na zegarach 450/850 mam wynik o wiele lepszy -->5439. Już wysłałem Ci na skrzynie biosa. Dzieks luks !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zakonczylem testy, wynik: 471/813 ; 5289 markow(03)

Przy wyzszym taktowaniu pamieci Artifact tester "zauwaza" artefakty (ja na oko nic nie widze).

[pseudo-tabelka]

mem ; test 2 ; test 3

813 Mhz 0/{0,1} (raz pokazal, ze jest 1, a potem 0)

821 Mhz 1/4

830 Mhz 5/18

836 Mhz 17/115

[/pseudo-tabelka] ;)

Sadzac z uzyskanego wyniku mam pamieci 2,8 ns :? jakie one maja "nominalne taktowanie" ?

Do ilu moge podkrecac rdzen i jak sie dowiem, ze to juz "max" ? Boje sie uszkodzic karte...

Luks__pl : twoje biosy zmieniaja tylko "sztywne napiecie rdzenia" i "ustawienia" pamieci, tak? Przerobisz mi moj BIOS (nie znalazlem na stronce biosu do MSI)? Swoj mam Ci wyslac na e-mail?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i po testach kurde 4 h jestem na 450/850 5500 pkt w 3d03 na moim sprzecie. tylko na GPU mam w stresie 64*C po 5 loopach 3dmarka.850 MHz blisko pamieci 2,5ns.

PS na Plytce PCB znalazlem takie oznaczenie :

LR2976 PCB Rev : B

ASSY Rev : D2

moze ktos powiedziec czy to dobrze czy zle i co to oznacza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko,macie może jakieś schematy v-modów ew. linki do nich??

Schematów mam kilka jak chcesz to mogę Ci przesłać na maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luks__pl : twoje biosy zmieniaja tylko "sztywne napiecie rdzenia" i "ustawienia" pamieci, tak? Przerobisz mi moj BIOS (nie znalazlem na stronce biosu do MSI)? Swoj mam Ci wyslac na e-mail?

Biosa możesz mi przysłać na lu.ks@interia.pl

Co do rdzenia to MSI ma dobre chłodzenia i możesz na nim mieć nawet na rdzeniu 500MHz lub więcej.

Co do biosów to najczęsćiej zmieniam timingi i latencje oraz ustawiam stałe napięcie ale jak chcesz to mogę równiez wyłączyć throtling (spowalnianie karty w przypadku za wysokiej temperatury oraz gdy karta zaczyna generować błędy) lub zmienić ID twojej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i po testach kurde 4 h jestem na 450/850  5500 pkt w 3d03 na moim sprzecie. tylko na GPU mam w stresie 64*C po 5 loopach 3dmarka.850 MHz blisko pamieci 2,5ns.

PS na Plytce PCB znalazlem takie oznaczenie :  

LR2976 PCB Rev : B

ASSY Rev : D2  

moze ktos powiedziec czy to dobrze czy zle i co to oznacza?

Twoja karta ma referencyjne PCB tak jak większość 5900XT więc te oznaczenia nie mają żadnego znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...