luchuma Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 @ makaronek czyli przyczyna twoich problemow byly pozostalosci po kleju :? :?: i nie napisales czy posmarowales pasta??? czyzbys nieposmarowal?? czy tylko nie napisales??? chyba tesh se zakupie te wiatrak od prescota bo mam 60* podczas pracy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Luchuma - moglo byc kilka powodow, tylko az sie dziwie ze ktorys mogl az tak wplywac. Chyba najbardziej prawdopodobny ze przytykalem radiator do rdzenia i dopiero wtedy wkladalem zaciski, jako ze zaciski nie wykazywaly naprezenia, jedynie docisniecie - po odwroceniu karty (a radiator jest dosc ciezki) - mogl poprostu nie dociskac. Natomiast teraz najpierw wlozylem zaciski w te otwory a pozniej na nie zalozylem radiator i docisnalem dzieki czemu sa na maxa naprezone. Druga przyczyna mogl byc nierowno wyszlifowany miedziany rdzen z radiatora, choc to dziwne bo zakladalem go w roznych kierunkach (za ostatnim razem tarlem radiatorem o papier wodny, a nie odwrotnie zeby wyeliminowac ta przeczyne) i trzecia mozliwosc to pozostalosc kleju - ale to byly naprawde bardzo niegrube kropki i pasta powinna wypelnic ta luke, tymbardziej ze byly z boku rdzenia a nie gdzies przy srodku. Paste zastosowalem tez, tym razem biala bo srebrna nie pomogla a czysci sie duzo gorzej i zwiera. A wiatrak od prescotta jest naprawde ok jednak sie okazuje :) Mam jeszcze takie pytanie - w optymalnych wykrylo mi w sterownikach 476/880 - podkrecilem do 485/900, ale wyzej juz nie chca puscic... temperature mam nieduza - jakim programem podkrecic do 500 ? ten riva tuner ma jakies udziwnione opcje typu "low power 3d" i troche mnie to zraza, jest cos prostszego i skutecznego ? robilem ten sposob z hl2 w dx9 i mam zastrzezenia :/ po wlaczeniu aa/anizo mialem artefakty (np seledynowa woda) - dopiero po wylaczeniu jest ok. moze to kwestia sterownikow ? i klatek tez nie mam zbyt duzo od 25-100 ale czasem przycina (duzo czesciej niz wczesniej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anex128 Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Ja z takim maleńkim pytankiem. Mianowicie zaóważyłem na stronie http://www.mvktech.net/index.php?option=co...r&filecatid=101 że stery evolution 6720 ściągane są o wieeeele częściej ściągane niż inne. Czy to znaczy że one są lepsze niż 6702? I drugie pytanie: czy w hl2 można zmienić heapsize innym sposobem niż modyfikacja ustawień steama np. komenda w konsoli czy wpis w configu? Z góry dziekuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 mozna tylko w skrocie zmienic lub wpisujac do launch options heapsize Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anex128 Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 mozna tylko w skrocie zmienic lub wpisujac do launch options heapsize 1. Jak w skrócie?? 2. Już wiem, te stery evolution 6720 dają niezłego kopa(mi dały na zegarach 500/780 6250@6800). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelm Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 mozna tylko w skrocie zmienic lub wpisujac do launch options heapsize 1. Jak w skrócie?? 2. Już wiem, te stery evolution 6720 dają niezłego kopa(mi dały na zegarach 500/780 6250@6800). A ja sie te stery w grach sprawują? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 anex - w skrocie do gry wpisac we wlasciwosciach -heapsize xxxxxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macxxx Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 przeczytałem artykół na stronie "benchmark.pl" pt. "wybieramy karty graficzne do HL2" i z niego wynika że ustawienia FX-ów directX8.1 zamiast 9.0 jest niby zemstą ATI na nVidia za DOOM3, ciekawe, tylko co to mnie obchodzi, firma valve dla mnie osobiście (jeżeli to prawda) już nie istnieje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Jezeli macie problem z wydajnoscia FXow w HL2 to TO powinno was zainteresowac :) http://www.cdaction.com.pl/?strona=newsy&newsid=2084 :( Nie przyszedl mi jeszcze Gef 6800 :( Ja CHCE GO JUZ MIEC W DOMU :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anex128 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 anex - w skrocie do gry wpisac we wlasciwosciach -heapsize xxxxxx Dzięki. Już wiem jaki robiłem błąd, u siebie w skrucie mam deafoltowo takie parametry(niestety chwilowo nie mam kasy i nie mogłem kupić oryginała :oops: ) "D:GryHalf-Life2hl2.exe -steam -console" a ja wpisywałem -heapsize 262144 na samym końcu a powinienem między hl2.exe a -steam. PS Proszę po mnie nie jeźdźić za to że mam pirata :oops: , a oryginała muszę i tak kupić bo chcę grać w CS:S. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anex128 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 A jak się te stery w grach sprawują? poczułem wzrost wydajności w hl2 oraz nfsu2 :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 witam ... a wiec tak porownywalem stery 66.93 i 67.02... wydajnosc wzrsata na zecz tych 2 w HL2 .... ale "szokiem" bylo dla mnie zainstalowanie sterow 67.20 ( podobno mja od nowa pisany kompilator do shaderow ) .... nie sprawdzalem wydajnosci na nagrywanych demach .... ale w poszczegulnych widokach .... i tak ... oczywiscie karta pracuje w dx80 ( swoja droga w dx81 wydajniosci jest na tym samym poziomie wiec nie wiem czemy Valve az tak zanizylo FX to juz szczyt *******. ) i tak na sterach 67.02 mam w scenie 38fps a na 67.20 47fps :) .. a wiec skok jest duzzzzyyyy. Jak chcecie to sprawdzcie czy uwas rowniez jest wzrost wydajnosci. aha nie testowalem na DX9 ..... bo przy mojej karcie to raczej kiepsko bedzie :) ustawienia HL2 ...800x600 wszytko full 6xAA 16xAF ..... oczywiscie to 47fps ... to akurat jedna scena ... sa sceny gdzie spada mi do 26 - 28fps ale i tak sie milo gra :) wyniki z CS maja sie tak .... stery 67.02 - 39.75fps stery 67.20 - 51.23fps ustawienia takie jak przy HL2 :) zbieram sie do podkrecenia karty ... ale o tym bede pytal i pisal pozniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Piszecie o serownikach 67,20 nvidia czy Evolution 67,20 . Które są lepsze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 to ja moze pytanie nie z tej manki :lol: a co to jest papier wodny???? i gdzie to mozna kupic :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 anex - z tego co wiem miejsce wpisania heapsize jest bez znaczenia w kolejnosci skrotu - wlacz konsole jak odpalisz gre i tam jest napisane jaki masz przydzielony na samym poczatku. Nikt Cie nie bedzie karal ze nie masz oryginala, zyjemy w Polsce :)) swoja droga to jest istne kur...stwo wlozyc do pudelka od dvd 5 plyt z czego jedna w kopercie bo pudelko przyjmuje 4, dodac ulotke z klawiszologia (jak w secret service z 97r) i opisac to w taki sposob ze gdybym nie gral w cs 1.6 to bym sie w tym steamie pogubil. Do tego ten cenny key wydrukowany z O zamiast Q wyciety nozyczkami i dopaplany na gume arabska do pudelka i to wszystko niby za 140pln.... by ich w sumie szlag (vivendi/nicolas, nie Valve (ktore rox)) - ja kupilem oryginal pierwsza sztuke w media, ale to nie sa ceny na polskie warunki, ja akurat pracuje ;) chociaz z drugiej strony... dziwia mnie ludzie ktorzy dla jednej gry kupuja np gf 6800 a pozniej nie sa w stanie wydac ledwo ponad 100pln na gre ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Piszecie o serownikach 67,20 nvidia czy Evolution 67,20 . Które są lepsze ? No raczej chodzi o evaluateuation 67.20, możesz to przeczytac wyżej :) A tak poza tym jeszcze nie sprawdzałęm karty na HL2 :( Nie mam go jeszcze ale jush jest w trakcie, można powiedziec "kołowania" :P Ja narazie jestem na sterach 67.02 WHQL :), ale chyba zaraz sobie instalnę te evaluateuation i sprawdze jak to się ma do NFSU2:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 "kolowania" - czyt. www.suprnova.org ;))) ide zainstaluje te 67.20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Evolution to sa stery 67.02 .... na ich podstawie sa zrobione Evolution .... wiec jest tak: Orginalne ( Beta ) od Nvidi - 67.02 Evolution ( na bazie 67.02 Beta ) - 67.02 Orginalne ( Beta ) od Nvidi - 67.20 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 sa tez 67.20 evolution zrobione na podstawie 67.20 nvidi... i polecam, sprawdzilem i wszystko lepiej dziala (tzn cs i hl2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 a mozesz podac linka do tych 67.20 evolution ?? krcze znalesc nie moge :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 http://www.mvktech.net/index.php?option=co...der&filecatid=5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 http://www.mvktech.net/index.php?option=co...der&filecatid=5 tu sa . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Edit: juz mam cos ... ale linka mozesz dac :) moze komus sie przyda ... bo ten moj strasznie wolno idzie :( sorry ze 2 post .... jak co to niech ktos to polaczy .... ale edit nie dziala .... ogolnie nawet jak wysylam post to jest lipa ...wypisuje blad ale post idzie ....za to edit juz nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ament_76 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Mam big problem i niestety nigdzie w necie nie znalazlem odpowiedzi ani pomocy jak z tego wybrnac. Sad Otoz mam karte Asus V9950 SE. Podkreca sie bez artefaktow do 466/800 i tyle mi w zupelnosci wystarcza. Jest tylko jeden bol - podkreca sie tylko na sterach 56.72. Wtedy podkrecanie daje rezultaty i wyniki sa odpowiednio proporcjonalne do ustawien zegarow. ALE... Gdy tylko zainstaluje jakies inne stery (61.77, 66.93 czy jakiekolwiek z serii 6x.xx) i probuje podkrecac karte wyniki i w grach i w benchach spadaja o polowe:( Na defaultowych zegarach wszystko jest OK ale proba zmiany zegara rdzenia albo pamieci nawet o 1MHz powoduje zawsze ten sam efekt - spadek wydajnosci o jakas polowe we wszystkim:( Gdy wroce do 56.72 wszystko wraca do normy!!! I nie jest to wina systemu ani resztek po innych sterach po kladlem nawet system od nowa (XP Pro) i instalowalem na czysty ktores z 6x.xx i niestety efekt taki sam. Probowal podkrecac przez RivaTuner, nvTweak, coolbits i kilka innych - efekt zawsze taki sam - zamiast karta sie podkrecac wydajnosc spada. I jeszcze raz - wracam do 56.72 jak reka odjal... Nie mam juz sily... Jezeli ktos sie z tym spotkal to bardzo prosze o pomoc. I tylko prosze nie pisac ze bylo itd... bo niestety nie mam tyle czasu zeby przejrtzec teraz cale forum tweaka. Z gory BIG THANX pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anex128 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Czy ktoś wie gdzie się podział luks? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Zmienił kartę na 6800GT i bywa http://forum.purepc.pl/about91136.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 W sterowniku 61.77 mam zakładke częstotliwości taktowania i klikam na wybierz optymalne częstotliwości i po ok. 1min jak testuje pokazuje mi sie że moge ustawić 500Mhz dla rdzenia i 922Mhz dla pamięci czy to możliwe??? I czy ten ster nie pokazuje max częstotliwości, i czy można sądzić że mam pamięci 2.2ns jesli dochodzą do 900Mhz???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 o fak, troche Ci pokazuje :DDDD mnie pokazal 466/880 bodajze hehehe - powinienes sie cieszyc :) i to ciezko uznac za maxymalna czy nie - zmonitoruj temperature i zaloz radiatorki na pamieci jak chcesz puscic na takich. Ale wydaje mi sie ze Twoja karta ma duze mozliwosci o/c. I jesli dziala Ci na 900MHz to mozna sadzic ze sa to pamieci 2.2. Apropos luksa, jaki to jest koles :DDD kupil tego 6800gt jakis tydzien chyba temu i juz w temacie o 6800 w ogole moduje, zmienia napiecia i latencje, guru(3d)je w markach i przerabia go na ultre extreme .... rotfl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 to powie mi ktos w koncu o co chodzi z tym papierem wodnym do wycierania :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anex128 Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Zmienił kartę na 6800GT i bywahttp://forum.purepc.pl/about91136.html Nie chodzi mi tylko o to że nie widać go na forum ale nie widać go także na gg. Zawsze był dostępny a teraz się coś zmył :? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...