makaronek Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 luchuma ale co z papierem wodnym ? dostepny jest w kazdym sklepie takim narzedziowym z klejami/farbami/srubkami/zaciskami itp. KOsztuje ok 2-3pln za arkusz a4. Sa rozne gestosci, ten o malej to zwykly papier scierny a taki o duzej poleruje prawie na lustro i w dotyku przypomina zwykly papier (ciezko zauwazyc te mikroczastki). Zarowno polerowana rzecz jak i papier powinny byc obficie zmoczone wodą, im więcej wody tym lepiej. Jesli cos polerujesz ja polecam jezdzic po papierze zeby bylo rownomiernie, trac papierem nakladasz rozny nacisk. Jesli chcesz wypolerowac miedz na lustro, potrzebna jest specjalna pasta, minimalnie drozsza od papieru tez do dostania w takich sklepach (np. metalpol, lodz ul przybyszewskiego/leczycka) ;) ale nie wiem o co dokladnie pytales wiec wszystko napisalem co wiem ;)_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brodzitsu Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Rozwiązanie problemu asus 5900xt (9950ge) jest proste - zmiana biosu i wszystko kręci się git. Pisze o 9950ge poniewarz takową posiadam i mialem problemy z podkręcaniem pamięci nawet o 1mhz na nowszych sterach niż 56.72 Kartę na tych sterach kręciłem do 490 gpu i 800 pamięci, a teraz najlepsze:) Po zmianie biosu na made by luks_pl 500_900 - (przerobilem taktowanie OmniExtremeEdit na 460_900) i poszło git:) maksymalnie karta po zmianie biosu kręci się do 480_908. Dodam że ten bios ma ustawione najostrzejsze timingi pamięci, wynik wzrósł ok 20% w 3dmark do 6100marków:) (miałem lekko ponad 5200) Oczywiście problem sterów znikł i kręce na jakich chce i nie ograniczam się do starych 5x.xx Bios made by luks pasuje do kart z pamięciami HYNIX dlatego zanim cokolwiek zrobisz zobacz jakie masz pamięci! (radiatorki na pamięciach są przyklejone jakby taśmą dwustronną dlatego problemu nie ma żeby go poprostu założyć z powrotem:) przy ich zdejmowaniu nie ciągnji ich przypadkiem do gury tylko powolutku na boki i się odkleji) Jeżeli pisze na pamięciach Hynix f-28 to teoretycznie są to pamięci 2,8 ale teoria teorią a praktyka praktyką:) w moim przypadku śmiem twierdzić że są to 2,2ns bo luks_pl miał podobny wynik na tym biosie coś lekko ponad 900 i on napewno miał 2,2ns (dla nie wtajemniczonych luks_pl to guru od overclokingu 5900xt) Przez moją kartę przewineło się ok 10 biosów (przeróżnych) i ten od Luksa jest najlepszy jak dla mnie, RESPECT! wynik w 3dmark03 był lepszy niż na biosach od 5950u pomimo że tam pamięci były ustawione na 950 (timingi i latencje robią swoje) Jeżeli ktoś chce to moge mu przesłać mój zmodyfikowany bios 500_900 na 460_900 ale naprawde modyfikacja zegarów jest banalnie prosta w OmniExtremeEditFXv15 Mafia też posiadał 9950ge i jemu ta karta kręciła się jeszcze lepiej, on także prawdopodobnie maiał pamięci 2,2ns Hynix, ale on problemu takiego z nowymi sterami i kręceniem nie miał. Widać to przypadłość nie wszystkich 9950ge Ament_76 jestem przekonany że zmiana biosu rozwiąże też twój problem bo masz takie objawy jak ja miałem, tylko sprawdź jakie masz pamięci w tym 9950se bo podobno bywały tam samsungi ale pewien nie jestem tak poprostu słyszałem. Raz gość już nie pamiętam jaki pytał luks-a o ten problem przy 5900td asusa, przesłał mu bios do przeróbki, pamiętam że luks_pl pisał coś że ten bios jest jakiś dziwny, więc polecam zmianę na jakiś nie asusa. Na początek proponuje wgrać inny bios od 5900xt np.Gainwarda i zobaczyć do jakich wartości dochodzą pamięci. Ja i Mafia trafiliśmy na 2,2ns (chociaż pisało f-28 czyli 2,8ns) ale temat złego nadruku na Xynix był już omawiany na tym forum i nie będe się w niego zagłębiał. Czeba samemu sprawdzić max. wartości pamięci! Jak ktoś już zmieni bios i sprawdzi max częstotliwość pamięci to niech napisze do ilu mu się kręciły, jestem ciekaw czy miałem farta z pamięciami czy takie dawali w 9950ge/se Ps. Ja nigdzie rozwiązania problemu overclokingu 5900xt asusa nie znalazłem na necie a naszukałem się troche, więc jak ktoś coś znajdzie to prosiłbym o linka bo ciekawi mnie co z tym biosem asusa jest nie tak. Pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolak Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Witam wszystkich. Poszukuję biosu do leadtek fx5900XT. Karta kreci sie na 550/980 wiec chcialbym ten z najostrzejszymi timingami, itp... Pzdrawiam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Może coś krecę ale chyba pisał Luks o zmianie lokum ?!? Jeżeli chodzi o biosy to Luks je udostepniał , poszukaj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Link do biosu Leadtek`a z ostrymi timing`ami jest w moim podpisie (robił go luks). A tu: http://members.lycos.co.uk/biosforall/ Jest ich więcej. Czy wie ktoś co to jest ten "core vid" w monitorze Rivy? Jak wrzuciłem bios od 5900U to mi podskoczyło do 7V :twisted: w 3D. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 w dxconfig jest taki wpis: "name" "NVidia GeForce FX 5900XT" "VendorID" "0x10DE" "MinDeviceID" "0x0332" "MaxDeviceID" "0x0332" "m_nDriverVersion_Build" "6177" "DefaultRes" "1024" "MaxDxLevel" "90" "DxLevel" "81" "NoUserClipPlanes" "1" "ConVar.r_fastzreject" "1" jezeli zamienie wpis "DxLevel" "81" na "90" to gra bedzie startowac z ustawieniami dx90 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Czy ktoś wie gdzie się podział luks? Chwilowo :cry: nie mam neta. Wrócę on-line gdzieś za tydzień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 testujesz pewnie nowa karteluche ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 testujesz pewnie nowa karteluche ;) Na tym 6800GT mam :twisted: 5200pkt w 3DMark05, a w 03 mam :twisted: 12500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 hie hie szczesciarz .... tesz sem kupie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 ej ja tesh kcem bios do mojej karty :lol: ale ja nie mam 5900 XT tylko zwykly 5900 :( i mi sie karta kreci za pomocą opcji w sterach od msi z 400/850 na 440/933 a bym chcial jak najwiecej wyciagnac :) oswieci mnie ktos co i jak???? prosze :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Spróbuj bios od jakiejs innej karty np. Creative ( możliwe, że przestanie działać TV OUT, ale jest to zmiana odwracalna ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 te stery 70.20 Evolution to lipa ludzie trzymcie sie od nich z daleka! Zainstalowalem sprawdzam jak to sie ma do wydajnosci pod dx9.0 a tu duzy wzrost wydajnosci w HL2 ale do dx 8.1 jeszcze daleko ALE co z tego skoro np woda wyglada jak w dx8.1! Jaki w tym sens??!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Gdyby ktoś jeszcze nie zauważył to są już stery 67.03 http://download.guru3d.com/detonator/ Co do 67.20, to całkowicie zgadzam sie z przedmówcą TE Vstudios Extreme G 67.02 Final Drivers http://www.valancestudios.com/modules.php?...wdownload&cid=3 są bezapelacyjnie najszybsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anex128 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Gdyby ktoś jeszcze nie zauważył to są już stery 67.03 http://download.guru3d.com/detonator/ Co do 67.20, to całkowicie zgadzam sie z przedmówcą TE Vstudios Extreme G 67.02 Final Drivers http://www.valancestudios.com/modules.php?...wdownload&cid=3 są bezapelacyjnie najszybsze. Do hl2 czy ogólnie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Ogólnie, są poprostu wyrąbiste. Dawno takich nie miałem. Polecam z czystym sumieniem do wszystkiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 TE Vstudios Extreme G 67.02 Final Drivers http://www.valancestudios.com/modules.php?...wdownload&cid=3 są bezapelacyjnie najszybsze. Chyba trzeba się tam zarejestrować żeby je ściągnąć a może ktoś je umieści gdzieś bez potrzeby rejestracji. pozdr, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 A jak sie ma sprawa z 67.03 ??? Ktoś obadał jak chodzą ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 A o co chodzi z tym ?? "Be sure to set Negative LOD Bias to Clamp in the performance and quality settings page of your nvidia control panel to get rid of shimmering :) " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 A o co chodzi z tym ?? "Be sure to set Negative LOD Bias to Clamp in the performance and quality settings page of your nvidia control panel to get rid of shimmering :) " A o co chodzi z tym ?? "Be sure to set Negative LOD Bias to Clamp in the performance and quality settings page of your nvidia control panel to get rid of shimmering :) " Coś takiego jest przy tych 67.02 od TE Vstudios Extreme G 67.02 Final Drivers . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 A o co chodzi z tym ?? "Be sure to set Negative LOD Bias to Clamp in the performance and quality settings page of your nvidia control panel to get rid of shimmering :) " A o co chodzi z tym ?? "Be sure to set Negative LOD Bias to Clamp in the performance and quality settings page of your nvidia control panel to get rid of shimmering :) " Coś takiego jest przy tych 67.02 od TE Vstudios Extreme G 67.02 Final Drivers . A o co chodzi z tym ?? "Be sure to set Negative LOD Bias to Clamp in the performance and quality settings page of your nvidia control panel to get rid of shimmering :) " Coś takiego jest przy tych 67.02 od TE Vstudios Extreme G 67.02 Final Drivers . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 A o co chodzi z tym ?? "Be sure to set Negative LOD Bias to Clamp in the performance and quality settings page of your nvidia control panel to get rid of shimmering :) " A o co chodzi z tym ?? "Be sure to set Negative LOD Bias to Clamp in the performance and quality settings page of your nvidia control panel to get rid of shimmering :) " Coś takiego jest przy tych 67.02 od TE Vstudios Extreme G 67.02 Final Drivers . A o co chodzi z tym ?? "Be sure to set Negative LOD Bias to Clamp in the performance and quality settings page of your nvidia control panel to get rid of shimmering :) " Coś takiego jest przy tych 67.02 od TE Vstudios Extreme G 67.02 Final Drivers . A o co chodzi z tym ?? "Be sure to set Negative LOD Bias to Clamp in the performance and quality settings page of your nvidia control panel to get rid of shimmering :) " Coś takiego jest przy tych 67.02 od TE Vstudios Extreme G 67.02 Final Drivers . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Przepraszam ale coś sie skaszaniło. Nie jestem u siebie na łączy tylko na jakimś badziewiu u dziewczyny w akademiku i coś sie kaszani :(. Może ktoś zrobić z tym pożądek . Jeszcze raz przepraszam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anex128 Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Może to wina zasyfionego systemu ale u mnie w 3dmarku wzrost o jedyne 80 punktów, w hl2 woda(w dx9) rzeczywiście wygląda o wiele lepiej ale nie zanotowałem żadnej poprawy w wydajności. Testy robiłem przy zegarach 480/780, jednak przy nich pozostane przede wszystkim ze względu na poprawę jakości. Jeżeli możecie to zróbcie testy tych sterów(evolution 67.20 oraz tych z linka) i podzielcie się wynikami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaffee Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Gregor, moze chodzi o pozbycie sie efektu blyszczenia sie, lub migotania, lub lsnienia (nie wiem ktore znaczenie lepiej pasuje). Bo LOD to inaczej level of detail czyli poziom detali tekstur. Nie wiem jak to ma sie do gier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Albo mi sie zdaje albo naprawdę dobre stery !!!! Chodzi o vstudios extreme. Wydaje mi sie ze hl2 dostał kopa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Ogólnie, są poprostu wyrąbiste. Dawno takich nie miałem. Polecam z czystym sumieniem do wszystkiego. Mówisz oczywiście o tych 67.02 ?? Jak się ma sprawa podkręcalności, trzeba instalować 3Dbits, czy jak wyczytałem mają one je w sobie i podkręca się bez bólu ?? Przy okazji jak to się ma do stabilności po ich instalacji ?? A sprawdzał, je ktoś pod kątem obsługi wyjścia TV ?? pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Ogólnie, są poprostu wyrąbiste. Dawno takich nie miałem. Polecam z czystym sumieniem do wszystkiego.No no teżbyłem zdumiony tylko jak odpaliłem doom3 to mi na nich obraz miga więc sa chyba jednak nie najleprze . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Mi tam nic nie miga Ale może pomoże Ci włączenie v-sync Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaffee Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 Widze ze jak luksa nie ma, to juz nikogo nie ma... :P Przetestowalem 67.02 V Studio G Extreme i rzeczywiscie, gry wydaja sie dzialac szybciej, ale znika efekt takiej poswiaty nieba jak np w Full Spectrum Warrior... To chyba wlasnie przez to clampowanie o ktore sie pytal Gregor. A ustawienie na allow i tak niczego nie zmienia. Jak beda jakies wiesci o nowych sterach - piszcie, nie zabijajcie watku !! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...