suchyjastrzab Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Witam Panów... CYTAT z GURU3D: since i am a beta tester for vxg's drivers, i have the beta and tested it. here are some results. (btw its a closed beta, dont ask for it till it comes out and im sure daishi will notifiy you guys) my exact post onto the vxg forums: WOW, JUST WOW. These drivers have improved since b1 by far. »CSS:ST Results: Settings: Maxed AA AF, Reflect All, Max Shaders, 1024x768, DXLVL: 8.1 70.20.b1» 38.9fps 70.20.b2» 65.4fps 26.5 MORE FPS?!! OWND? »HardwareOC Half-Life2 Bench v1.1//Coast Demo Results: Settings: Maxed AA AF, Reflect All, Max Shaders, 1024x768 Results(directly from the page created from the bMark): Resolution: 1024×768 Demo: HardwareOC - Coast Detail: Maximum quality Antialising mode: 8× Filtering mode: Anisotropic 16× Hardware DirectX level: DirectX 8.1 Heapsize: 64 MB - default Score = 66.2 FPS 71.20.b1» 42 FPS 71.20.b2» 66.2 FPS 24.2 more fps?!! OWND? »In cs i get the usual 100fps unless i developer 1 + fps_max 999999 and i get 290fps »image quality was good as usual, maybe better. im the kind of enthusiast that needs a competitive edge not image wise, but it looked nice. THESE DRIVERS ARE KEEPERS. Reporting in, this is c0re. <3 EDIT:: my comp specs are: 5700u 128 1gig mem kingston 2.66ghz oc'd 2.8 80gig rest is integrated ======================= Ciekawe jak to wyjdzie przy dxlevel 90? P.S. Może ktoś z lepszym angieskim załapałby się na betatestera u VDaishi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cupi Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Cześć wszystkim! Jestem od 5 dni szczęsliwym posiadaczem Gainwarda 5900XT (bez GS). Pogoniłem swoje TI 4200. Oczywiście od razu próby na ile się podkręci- 450/880. I tak by zostało tylko niechcący natknąłem się na "wspaniały' artykuł na pclab.pl jak to z każdego 5900XT robi się Ultrę i wgrałem z ich strony bios od Gainwarda 5950 Ultra. Po wgraniu pamięci nie wyrobiły i zmniejszyłem ich taktowanie. Ale najgorsze że po zflashowaniu wyniki spadły bo ten bios ma tylko APGx4. Oczywiście nie zrobiłem kopii, do to mój debiut z wgrywaniem biosów. Przeszukałem cały internet za biosem Gainwarda i..... nici na szczęscie trafiłem na wasze forum i już mam 3 biosiki od Gainwarda 5900XT GS made by Luks. Moje pytanie jest który bios i czy w ogóle będzie pasował do moiej karty (pamięci 2.5 ns a nie 2.2 jak GS) Z góry dziękuje! BARTON 2500+ O/C 220X11, EPOX 8RDA+, TWINMOS DDR400, WD 80GB, ARCTIC COOLING REV.2, GAINWARD 1100XT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 W luksowych biosach są standartowe taktowania, więc popróbuj, karcie nic się nie stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 jastrzab - na razie chyba nie wyszly jeszcze te bety - to jest jakis nowy post ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Cześć wszystkim! Jestem od 5 dni szczęsliwym posiadaczem Gainwarda 5900XT (bez GS). Pogoniłem swoje TI 4200. Oczywiście od razu próby na ile się podkręci- 450/880. I tak by zostało tylko niechcący natknąłem się na "wspaniały' artykuł na pclab.pl jak to z każdego 5900XT robi się Ultrę i wgrałem z ich strony bios od Gainwarda 5950 Ultra. Po wgraniu pamięci nie wyrobiły i zmniejszyłem ich taktowanie. Ale najgorsze że po zflashowaniu wyniki spadły bo ten bios ma tylko APGx4. Oczywiście nie zrobiłem kopii, do to mój debiut z wgrywaniem biosów. Przeszukałem cały internet za biosem Gainwarda i..... nici na szczęscie trafiłem na wasze forum i już mam 3 biosiki od Gainwarda 5900XT GS made by Luks. Moje pytanie jest który bios i czy w ogóle będzie pasował do moiej karty (pamięci 2.5 ns a nie 2.2 jak GS) Z góry dziękuje! BARTON 2500+ O/C 220X11, EPOX 8RDA+, TWINMOS DDR400, WD 80GB, ARCTIC COOLING REV.2, GAINWARD 1100XT Troche sie dziwie ze zauwazyles spadek wydajnosci jesli chodzi o AGP... Przeciez AGPx4 i AGPx8 roznia sie wydajnosciowo o ok 3%... Ja tez wgrywalem kiedys bios od ultry i tez mialem przestawione AGP na 4, ale malo tego! SBA i FW tez byly disabled... Biosy od Luksa mozna szczerze polecic kazdemu. :) Niby sa teraz biosy po tuningu do 6800LE... I mnie korci je zapodac swojej karcie, ale... Jakos sie boje. Z FXem bylo inaczej-zapodalem od razu. Nie wiem, jakas wewnetrzna blokada. Nie wiem takze co mozna jeszcze tam zmienic, bo moja karta sie zmodowala bez problemu na 16x1 i 6v. Luks: Odpowiedz mi co te biosy do LE daja bo dalej nie znam odpowiedzi, a wole wiedziec wczesniej niz wtedy gdy ewentualnie bedzie za pozno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cupi Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 do: mafia 35 Że jest AGPx4 to zauważyłem w sterownikach, wiadomo że różnica w wydajności między AGPx8 a AGPx4 jest żadna. Tylko że karta przed wgraniem biosu chodziła 450/850 i miałem w teście Nature 98,5 klatki a po wgraniu biosu 475/880 tylko 90 klatek. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Pamietam, ze ktos z was chcial kupic 6600GT na AGP... Jest okazja (tylko nie wiem na ile prawdziwa): http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37282143 Ale prywatnie wolalbym dolozyc 200zl i kupic 6800LE :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 do: mafia 35 Że jest AGPx4 to zauważyłem w sterownikach, wiadomo że różnica w wydajności między AGPx8 a AGPx4 jest żadna. Tylko że karta przed wgraniem biosu chodziła 450/850 i miałem w teście Nature 98,5 klatki a po wgraniu biosu 475/880 tylko 90 klatek. Pozdr. Moral z tego taki zebys wgral bios od Luks_a :D Zmiana timingow i latencji wiecej ci da niz te mhz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Luks: Odpowiedz mi co te biosy do LE daja bo dalej nie znam odpowiedzi, a wole wiedziec wczesniej niz wtedy gdy ewentualnie bedzie za pozno. Co dają, dają mozliwość większego podkręcenia karty, kosztem zwiększenia temp. o ok 10*. Tylko nie każda karta lubi większe napięcie moja np. spkojnie chodzi na 1,3V i 1,4V a na 1,5V mam juz tylko kolorowe szlaczki. Daltego musisz przetestować co będzie lepsze dla twojej kart 1,4V czy 1,5V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 luks a jak jest z zywwotnoscia takiej karty ? pamietam ze ostrzegales przed 1.6 dla 5900, ze karta moze pasc po miesiacu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Luks: Odpowiedz mi co te biosy do LE daja bo dalej nie znam odpowiedzi, a wole wiedziec wczesniej niz wtedy gdy ewentualnie bedzie za pozno. Co dają, dają mozliwość większego podkręcenia karty, kosztem zwiększenia temp. o ok 10*. Tylko nie każda karta lubi większe napięcie moja np. spkojnie chodzi na 1,3V i 1,4V a na 1,5V mam juz tylko kolorowe szlaczki. Daltego musisz przetestować co będzie lepsze dla twojej kart 1,4V czy 1,5V. Kurde, a nic to nie namiesza np. z potokami? Bo karta ladnie mi sie odblokowala. No i czy moje pamieci wytrzymaja ten bios? Pamieci hynixa 2,8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Kurde, a nic to nie namiesza np. z potokami? Bo karta ladnie mi sie odblokowala. No i czy moje pamieci wytrzymaja ten bios? Pamieci hynixa 2,8 Tam są zmienione tylko napięcia nie ma to nic wspólnego z potokami i pamięciami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 jastrzab - na razie chyba nie wyszly jeszcze te bety - to jest jakis nowy post ? http://www.valancestudios.com/modules.php?...=viewtopic&t=96 http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=...threadid=117982 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 napisalem prosbe o beta-testing, tyle ze nie mam 5900 juz ;)) jastrzab- bedziesz mi musial troche pomoc heheh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Mam jeszcze jeden problem, w riva tuner w najnowszej wersji są zablokowane sówaki do podkrecania :( nie wiem dlaczego :?: :?: Może ktoś miał coś podobnego?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 surix - a w dziale "hardware" czy "drivers" te suwaki ? beda dzialac tylko te z nizszych opcji (softwareowych) - jesli nie to wejdz w power user i zaznacz zaroweczke przy ustawieniu nvidia-clokcs lub jakims podobnym ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Stery 67.22 chyba są najlepsze :). Bynajmniej wynik w cs source na to wskazuje z 49 fps na 66fps to jest juz coś i wydaje mi się że jakość ciut lepsza. Oczywiście wszystko na maxa w rozdziałce 1024 bez af`a i aa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Stery 67.22 chyba są najlepsze :). Bynajmniej wynik w cs source na to wskazuje z 49 fps na 66fps to jest juz coś i wydaje mi się że jakość ciut lepsza. Oczywiście wszystko na maxa w rozdziałce 1024 bez af`a i aa.Też je mam :) CZy mi się wydaję czy nvidia wzięła się za stery do naszych FX :) Czyżby petycja coś dała :) Ludzie wi wydajność wzrosła o 10-20 a może nawet 30 % :) Mam w HL 2 ok 60 cały czas a najgorszy wynik to 40 :) Ludzie te stery wymiatają jak dla mnie narazie :) Może jeszcze taki skok o 30 % i wtedy radkowicze pochowają się z tym Radkiem 9800 pro bo mnie to wqrwia jak pisza ciągle że radek 9550 lub 9700 lub 9800 {128 bit) czy 256 bit wymiata nasze FX, hehee śmierć radkowiczom :P[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Mge kręcić sterami :) czy to jest skuteczne i czy nie lepiej ściągnac Power Stripa :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 , hehee śmierć radkowiczom :P[/b] śmierc to moze nie, ale jakis zasilacz to by im sie mogl zjarac ;)) @surix - jest skuteczne w rt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weteran Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 surix -> Ja zawsze kręcę sterami i wszysto działa ok. Co to za sterowniki 67.22 i gdzie je można znaleźć ? Na stronce Nvidi znalazłem najnowsze oficjalne 66.93 z 9 listopada :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 www.guru3d.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Co to za sterowniki 67.22 i gdzie je można znaleźć ? http://downloads.guru3d.com/download.php?id=10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 surix -> Ja zawsze kręcę sterami i wszysto działa ok. Co to za sterowniki 67.22 i gdzie je można znaleźć ? Na stronce Nvidi znalazłem najnowsze oficjalne 66.93 z 9 listopada :( } www.guru3d.com tam są i jak widac mają WHQL czyli są oficjalne :) a wyszły wczoraj więc może jeszcze nie zrobili aktualizacji na stonie :) Sorki luks byłeś pierwszy :() Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Jeżeli ktoś chce grać na jakichkolwiek nowych sterownikach w DOOM`a albo FIFA2k5, to uwaga: Po instalacji należy najpierw wyłączyć ANISOTROPIC MIP FILTER OPTIMIZATION a dopiero potem zainstalować Coolbits (po tej czynności nie możliwości zmiany ustawienia AMFO) inaczej mamy do czynienia z efektem migotania/flickerigu. Pewnie nikt już w to nie gra ale na moim PC-tu nie jest to najszczęśliwsza nazwa-jest do grania więcej chętnych. Pozdro.... hehe... gregor był jeszcze szybszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weteran Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zainstalowałem sobie te stery i efekt jak u mnie jest średni, choć nie ma testu w którym wypadły by słabiej niż na 61.77 to dużo szybciej też nie działa. Są to chyba pierwsze nowsze stery w których mam więcej pkt w 3DMarku03 niż na 61.77 w 3DMarku2003 z 6193 -> 6212 w 3DMarku2005 z 1145 -> 1202 Doom3 (1024x768, Ultra Quality, wszystko max oprócz AA) - demo1 - 35 FPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 mam jeszcze jeden dylemat, w jednym artykule pisali że wersja B1 leadteka ma wbudowane pamieci 2.2ns :twisted: a wersjach B2 juz 2.8ns :? , ja mam nadrukowane rev F2 jakie mogą być tam pamiątki :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Sorki luks byłeś pierwszy :() :wink: pierwszy był: Gregor1230 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zainstalowałem sobie te stery i efekt jak u mnie jest średni, choć nie ma testu w którym wypadły by słabiej niż na 61.77 to dużo szybciej też nie działa. Są to chyba pierwsze nowsze stery w których mam więcej pkt w 3DMarku03 niż na 61.77 w 3DMarku2003 z 6193 -> 6212 w 3DMarku2005 z 1145 -> 1202 Doom3 (1024x768, Ultra Quality, wszystko max oprócz AA) - demo1 - 35 FPS W 3dmarku 03 jako takiego wzrostu wydajności nie widać jak w hl2 . Nie wiem dlaczego, ale coś nvidia musiała naszpącić w tych sterach, ale jest git :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Jeżeli ktoś chce grać na jakichkolwiek nowych sterownikach w DOOM`a albo FIFA2k5, to uwaga: Po instalacji należy najpierw wyłączyć ANISOTROPIC MIP FILTER OPTIMIZATION a dopiero potem zainstalować Coolbits (po tej czynności nie możliwości zmiany ustawienia AMFO) inaczej mamy do czynienia z efektem migotania/flickerigu. Pewnie nikt już w to nie gra ale na moim PC-tu nie jest to najszczęśliwsza nazwa-jest do grania więcej chętnych. Pozdro.... hehe... gregor był jeszcze szybszy Przeinstalowałem stery i dalej ta opcja jest na szaro czyli nic nie można zmienić :( , a doom3 miga :(. Przestaje migac jak włączę vsync ale to chyba obcina z 40 % fpsów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...