smortadela Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 nie drgneła tzn., że powinna wystartować na innych taktowaniach co najmniej 480/850 , ale ona nic !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Jeżeli wgrałeś bios luksa, to nie powinna. Taktowania ustalasz sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smortadela Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Jeżeli wgrałeś bios luksa, to nie powinna. Taktowania ustalasz sam. ciekawe... ten bios od Luksa testował mój znajomy u niego od razu karta startuje z wyższym taktowaniem i to dla jego karty został zmieniony teraz dostałem go ja mam te sama grafę. To jak wybadać zmiany?? wyniku 3Dmarka przed wymaną biosu nie pamietam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgraj bios na dykietkę i otwórz go w OmniExtremEdit albo Nibitor i sprawdż timingi. Jeżeli są zmienione to powinny wyglądać mniej więcej tak A:68 B:12 C:15 D: 9 E: 5 F: 5 Potrzebne programy są na stronie z biosami: http://members.lycos.co.uk/biosforall/ Pozdro.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 zakladam ze ten wynik z podpisu 6,5K to po zmianie biosu?? jest dobry czego wiecej chciec :D ja na takich taktowaniach i procku 11.5*200 mialem 6000 pkt a po zmianie timingow pamieci karty powyzej 900 artefakty wyskakiwaly :( i teraz nie wiedziec czemu nie moge dojsc do tych 6K bo maks uzyskalem 5982. ale jeszcze pokombinuje :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Dyskietka z nowym biosem powinna zawierać ???? 1 CWSDPMI - aplikacja 2 nvflash - aplikacja 3 nvflash - dok. tekstowy te 3 pozycje w folderze - NVIDIA Flash ROM utility Last... - czy już wypakowane ??? 4 autoexec.bat. deok.tekstowy z wpisem - "nvflash -u -p bios.rom". 5 bios ( Leadtec 5900XT ) zmieniony na - bios.rom To moja 1 zmiana biosu prosze o wyrozumiałość dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 @byzik Jak masz Leadtek`a to prościej jest skorzystać z programu WFFLASH, który znajdziesz na płycie za sterownikami. 1. Rozpakowujesz go na dyskietke 2. Wgrywasz na nią bios z odpowiednia nazwą (np. bios.rom) 3. Bierzesz drugą dyskietkę i robisz z niej Dysk Startowy ( w Windows`ie klikasz prawym na napęd dyskietek->wybierasz formatuj i zaznaczasz opcje utwórz dysk start....) 4. Odpalasz kompa z drugiej dyskietki 5. Po załadowaniu Dos`a podmieniasz dyskietki 6. Wpisujesz: "wfflash.exe NM bios.rom" i dajesz enter 7. Stary bios automatycznie zapisuje sie na dyskietce pod nazwą: "saveold.rom" Oczywiście mozna to zrobić na jednej dyskietce, ale w ten sposób masz dyskietke startową do dowolnego programu dosowego i większą przejżystość. Życzę Wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Dzięki!!!!!! wygląda że to proste. Czy prawdą jest że zmiana biosu nie zwiększa temperatury pamięci i układu ?? i zwiększa się " wdajność " o +/- 10% ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_R Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Siemanko, jestem tu nowy na forum, też mam Gainwarda 5900 xt 1100 gs , 530/900 , w 3dmarku 03 dostał ok 8000 pkt (athlon 3000, wd caviar 80 gb, 8mb cache, win xp pro) , zastanawiam sie jak mozna by z niej wycisnac jeszcze wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smortadela Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 zakladam ze ten wynik z podpisu 6,5K to po zmianie biosu?? jest dobry czego wiecej chciec :D ja na takich taktowaniach i procku 11.5*200 mialem 6000 pkt a po zmianie timingow pamieci karty powyzej 900 artefakty wyskakiwaly :( i teraz nie wiedziec czemu nie moge dojsc do tych 6K bo maks uzyskalem 5982. ale jeszcze pokombinuje :twisted: cze! Luchuma ten wynik zrobiłem jeszcze przed wyminą! po wymianie biosu żadnej zmiany :( więc obawiam się, że coś nie jest jak trzeba :? sprawdzę moje timingi jeśli chodzi kręcenie karty po zaostrzeniu timingów to nie dojdziesz do poprzednich taktowań MHz właśnie z powodu ostrych timingów to samo z RAMem wyciśniesz więcej z MHz kości gdy zmniejszysz czasy dostępu mam zablokowany mnożnik proca więc aby dojść do 1833@2585MHz na FSB było 235 czyli RAM szedł 470MHz musiałem zejść i to mocno! normalnie 2.5-3-3-6 na maxa 2.5-5-5-10 pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Siemanko, jestem tu nowy na forum, też mam Gainwarda 5900 xt 1100 gs , 530/900 , w 3dmarku 03 dostał ok 8000 pkt (athlon 3000, wd caviar 80 gb, 8mb cache, win xp pro) , zastanawiam sie jak mozna by z niej wycisnac jeszcze wiecej. Wiesz, może zrób zrzut ekranu, bo coś w te 8000pkt, to ja za bardzo nie wierzę, no chyba że w 800x600 :) pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 No mi tesh nie chce sie wierzyc :roll: , chyba że to jakiś V-MOD :D heh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Na stronie valancestudios.com są sterowniki 71.20 dedykowane kartom z serii NV3x ja narazie ich nie instalowałem bo nawet nie mam czasu na sprawdzenie ich ale jak ktoś chętny. A przy okazji WESOŁYCH ŚWIĄT :!: :!: :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 zdrowych, cieplych i pogodnych swiat dla wszystkich Was :) @centy - ja te 71.20 odpalilem nawet na 6800, ale niemilosierne artefakty na de_aztec w w cssource ;) @mialem 6600pkt w 3dmarku03 na tym biosie luksa, mysle ze dalbym wiecej rade ale rdzen byl slabo kretliwy, powyzej 480 juz nie chcial :(( nawet z tym chlodzeniem od p4 kurde 3cia w nocy ... dobranoc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 :gitara2: :gitara: :banan: :gitara: :gitara2: Życze wszystkim wesołych świąt i nowego 8) GeForca pod :Plóm: choinką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 :banan: :banan: :mrgreen: :mrgreen: Wszystkiego Najlepszego wszystkim Tweakowcom :P Lepszych osiągów na FX :) no i ogólnie na GeForcach oraz dużo dużo więcej :) :mrgreen: :mrgreen: :ploom: :ploom: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolak Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Wesołych.......wzsyatkim......życzę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Dołanczam sie do zyczen >>>>>>Wesołych Świąt Bożego narodzenia i żebyście znaleźli pod choinką dużoooo prezentów i lepszych wyników na wyżyłowanych FX-ach :D <<<<<<< FX RULEZZZZZZ :twisted: i żebyście nie przezucili sie na radeony <heh> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 A ja życzę fxsiarzom tych 8000 tyś pkt w 3dmarku03 :P choć to raczej nie możliwe ale życzę . Idiom cosik schrupać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 A ja życzę fxsiarzom tych 8000 tyś pkt w 3dmarku03 :P choć to raczej nie możliwe ale życzę . Idiom cosik schrupać. :? Czemu niby niemozliwe :?: Przecież ja dobiłem bez żadnych v-modów do 7600pkt wiec po v-modzie 8000 to żaden problem. Szczególnie jak się wyciśnie :twisted: 600Mhz na rdzeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 No ja nie wiem ale mój na 500 jak trochę pochodzi to potrafi zaliczyć zwieche i chłodniutki jest radiator . Chłodzony już był z każdej strony i bariery 500 nie przechodzi więc czy aby 600 to nie lekka przesada?? Bez vmodów?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Mój chodzi bez problemy na 530 MHz więc to raczej nie problem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 600 to nie lekka przesada?? Bez vmodów?? Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem wsześniej, 600MHz po v-modzie. Ja na swojej nie robiłem v-moda i wycisnołem 525Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Ile na standardowym chłodzeniu w Winfascie można wycisnąć z GPU??? Bo niektórzy podobno 500Mhz wyciskają a drudzy już np 475Mhz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 surix - imo nie ma roznicy w chlodzeniu wielkiej ile sie da wycisnac, roznica jest bardziej na ile skatujesz karte po tym. Ja na defaultowym wyciskalem 475 MHz przy temperaturze w stresie jakies 60-70oC (juz dokladnie nie pamietam) - natomiast po zalozeniu chlodzenia z p4 wyciskalem 483 MHz (nie wiecej niestety) tyle ze w stresie dobijalo do 50oC. Wniosek jest taki, ze chlodzenie nie zawsze duzo daje jesli rdzen nie daje rady. Chociaz cos malo macie w tym 03, ja 6600pkt mialem na 466/930, a krecenie rdzenia dawalo mi stosunkowo duzo wiecej punktow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Np mi kręcenie rdzenia z 390 do 450Mhz dało przyrost ok. 450-550 pkt a pamieci z 700 na 900 dało ok. 400-500 pkt a dalej nie próbowałem bo musze zakupić radiatory na pamieci grafy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Moj Fx kreci sie do 520 @ 960 - to chyba nie zly wynik jak na winfasta - aha na pamieciach radiatory OCZ, chlodzenie standard - czekam az kumpel wreszcie przyniesie BOX`a z P4 :) Dodam tyle ze wycisnolem ze sprzetu okolo 6400 - 6500 3dmarkow 03 - nie pamietam dokladnie. Mam także pytanie do głównego experta jak i zalozyciela tego wątku - @ luks__pl czy jakbym podeslal Ci moj bios moglbyś zaostrzyc troszke moje timingi ? Co myslicie o podniesieniu napiecia na rdzeniu ? - karta uruchamia mi sie nawet na zegrach rzedu 560-570 tylko albo zawiesza sie na 3d marq albo dioda termiczna zawarta w ukladzie ogranicza jej wydajnosc (chyba mam racje z ta dioda?) Wesolych Swiat zycze - niektorzy sie bycza a ja musze pracowac ... !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 @ex - hmm... przy takich ustawieniach masz baaardzo malo w tym 3dmarku03 - patrzyles czy sie nie przegrzewa ? w sumie reszte sprzetu masz prawie identyczna wiec wnioskuje albo przegrzewanie Twojej karty albo bios luksa, ktory ja mialem a Ty nie masz daje tyle naszym kartom :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 @ luks__pl czy jakbym podeslal Ci moj bios moglbyś zaostrzyc troszke moje timingi ? http://www.members.lycos.co.uk/biosforall/...SE,NU,U/5900XT/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Luks_pl czy polecasz do mojego leadteka ten bios od gainwarda??? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...