Skocz do zawartości
Vader_

Geforce Fx 5900 / U / Xt / 5950u

Rekomendowane odpowiedzi

a zdradz mi jakim sposobem mam sprawdzić kabel od monitora do karty a pozatym na 2 monitorach kabel nie byłby uszkodzony a co do telefonu właśnie go przeniosłem o 2metry bo pierwotnie lezał 30cm od monitora (watpie aby robił zakłucenia z tego co widziałem to na starych monitorach dopiero po zblizeniu około 2cm wystepowało zakłucenie :) chodz nie wykluczone )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie takową głupią falę powodował UPS, jak stał przy monitorze. I ten nieszczęsny wiatrak elektryczny który "kiedyś" chłodził mi obudowę. Być może to jakieś kable. Co od tamtego czasu mogłe popodłączać ? Bo raczej te fale od sobie same nie poiwstają

@edit SERAF, moje wyniki, chyba dobrze pomierzylem

FPS

97

89

80

77

72

71

73

72

74

94

90

80

85

85

85

81

74

73

75

85

89

87

87

81

78

86

91

94

96

92

93

94

70

64

67

68

73

88

94

76

75

75

77

79

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg

3606, 44247, 64, 98, 81.497

Edytowane przez quartzXXI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Luchuma

Dobre te nowe stery??

P.S> Jestem z wami od bardzo, bardzo dawna, ale zazwyczaj się nie wypowiadam :D

1538805[/snapback]

no wiec tak ;] baaaaardzo dobre

ponoc daja kopa w PS2

ja sprawdzalem na GTA:SA

1280/1024 wszystko max procz AA i AF

38-41fps

w domkach 70fps ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie takową głupią falę powodował UPS, jak stał przy monitorze. I ten nieszczęsny wiatrak elektryczny który "kiedyś" chłodził mi obudowę. Być może to jakieś kable. Co od tamtego czasu mogłe popodłączać ? Bo raczej te fale od sobie same nie poiwstają

@edit  SERAF, moje wyniki, chyba dobrze pomierzylem

FPS

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg

3606,    44247,  64,  98, 81.497

1538838[/snapback]

hehe no ni jak sie twoje 81 ma do fx-owych 35 :-))

cuz ......... :-))

oddaje dzisiaj fx-a.

Dzieki za fatyge :-)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy tez macie takie cos ze po wgraniu sterów o numerach 66.93 wzwyż wiatrzaczek kręci sie na maxa obojętnie czy to www czy gry .W sterach 66.93 takiego czegos nie było wiatrak kręcił się na maxa tylko w czasie grania.

karta to gigabyte 5900xt

Edytowane przez SILAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylo o tym wczesniej !!!

ale kto by czytal watek zeby sie czegos dowiedziec :/

wystarczy zadac pytanie i jakis gupek odpowie kolejny raz z rzedu na tosamo pytanie...

/EDIT

jak sie ma mientkie serce to trza miec twardom dup...

jest taka opcja w sterach co to ona moze powodowac krecenie na maxa ;] fan always on > czy jakos tak

jedna z przyczyn ktorych moze byc wiele...

uzywasz driver clinera???

/EDIT

moze je ktos przetestowac stery na SWAT4 i BF2 ??:D

/EDIT

w HL2 1024/768 AA2 srednio 50 FPS min 38 max 129 :D to dobrze czy zle ???

Edytowane przez luchuma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka mam problem oglądałem sobie opis modyfikacji biosa FX 5900xt wykonany przez Tweak’a mianowicie po dodaniu moda na latencji wszystko jest oka uzyskuje 6000pkt w 3Dmarku 03 w artykule jest opisane ze połączenie moda latencji i zmiana timingów pamięci daje najlepszy rezultat a gdy zrobię oba mody wynik w 3Dmarku 03 spada mi do 5600pkt tak samo na grach widać spadki fps’ów co może być przyczyną ??

Edytowane przez set2004

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57004618    ZAPRASZAM,

MAM RÓWNIEZ DO ZAOFEROWANIA WINFAST'a 6800GT AGP

SZCZEGUŁY

ŁUKASZ TEL 0 695 17 16 15

POZDRAWIAM

1540332[/snapback]

Chyba 5 topic z rzedu gdzie dajesz ogloszenie niezwiazane wogole z tematem. Ktos powinien nagrodzic cie banem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

/EDIT

moze je ktos przetestowac stery na SWAT4 i BF2 ??:D

/EDIT

swat chodzil oki

w HL2 1024/768 AA2 srednio 50 FPS min 38 max 129 :D to dobrze czy zle ???

1539403[/snapback]

to wynik po zamontowaniu patcha dxp9 czy pod 8.1 ?

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wynik po zamontowaniu patcha dxp9 czy pod 8.1 ?

pzdr

a jak zrobic ten mod ???

bo mi w ustawieniach pokazuje ze hardwearowo mam wlaczone 8.1 a softwearowo 9 :????

Edytowane przez luchuma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze duzo ludzi zaczyna sie pytac o hl 2 dzialajacego non toper z efektami dx 9.

Po 1 trzeba sciagnac tego moda --> LINK

Po 2 wgrywamy folder nature (jest w tym pathu) do x:\xxx\xxx\Half-Life 2\hl2\materials

Po 3 odpalamy gre i cieszymy sie wydajnoscia dx 8.1 i efektami dx 9.0

WARUNEK !!

Musimy posiadac CZYSTA ver. gry (najlepiej ta odrazu po instalacji) bez modow itp.

Ten mod dziala na 100% bo sam go uzywam.

Ten sam mod ale do CS:S

Po 1 trzeba sciagnac tego moda --> LINK

Po 2 wgrywamy zawartosc tego patha do katalogu cstrike/materials/liquids folder (tylko wgrywamy tam te 2 pliki, a nie znowu katalog liquidis)

Po 3 cieszymy sie efektami dx 9 i wydajanoscia dx 8.1 :D

Pozdrawiam,

DarkArrow.

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak zrobic ten mod ???

bo mi w ustawieniach pokazuje ze hardwearowo mam wlaczone 8.1 a softwearowo 9 :????

1540537[/snapback]

to co pisze post nizej kolega dotyczy

"pacza do wody"

tutaj masz link do czegos co uruchamia

hl2 na fx-e w prawdziwym dxp9 do tego podmienia

shadery ktore sa optymalizowane do niego.

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=49976

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki żę się tu pytam, ale właśnie dostałem ostrzeżenie za "zbyt dużą liczbę linijek w sygnaturze". Wkurzyłęm się, bo wkońcu przez kilka tygodni nikomu to nie przeskadzało, a tu nagle ZONK i wyskoczył moderator z takim tekstem ozbyt dużej liczbie linijek. Czytałem regulamin i nic takiego nie znalazłem, a przypuszczam że moja sygnatura nikomu nie przeszkadzała. miałem ok 900znaków, i nie mam zamiaru jej od nowa pisać :angry: Jeżeli się myle to napiszcie, a jeżeli mam racje to będę musiał :coś" zrobić. 30%ostrzeżenia :angry:

Edytowane przez quartzXXI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm.. ja kiedyś dostałem tutaj ostrzeżenie za to, że napisałem iż mam 1000 MHz na pamięciach i jakiś moderator nie uwierzył. :) Pozdro ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki żę się tu pytam, ale właśnie dostałem ostrzeżenie za "zbyt dużą liczbę linijek w sygnaturze". Wkurzyłęm się, bo wkońcu przez kilka tygodni nikomu to nie przeskadzało, a tu nagle ZONK i wyskoczył moderator z takim tekstem ozbyt dużej liczbie linijek. Czytałem regulamin i nic takiego nie znalazłem, a przypuszczam że moja sygnatura nikomu nie przeszkadzała. miałem ok 900znaków, i nie mam zamiaru jej od nowa pisać :angry: Jeżeli się myle to napiszcie, a jeżeli mam racje to będę musiał :coś" zrobić. 30%ostrzeżenia :angry:

1542536[/snapback]

Wycięte z Regulaminu forum Tweak.

PODPIS (sygnatura, sig) - tekst wyświetlany pod każdą wiadomością użytkownika, definiowany w profilu. Może to być krótki opis posiadanego komputera (konfig) lub ważna dla użytkownika maksyma.

Do podpisu nie wolno wstawiać żadnych obrazków, a jedyne linki, które można w nim umieszczać, to linki do konfigu (strony www z konfigiem) i benchmarków (wyników testów) oraz do topików na forum.purepc.pl (również tych w dziale "Giełda"). Linka do własnej strony www nie umieszcza się w podpisie, ale w innym polu profilu (link dostępny w karcie i profilu użytkownika). W podpisie można umieścić swoje dane kontaktowe (identyfikatory wybranych komunikatorów, jeden adres mailowy).

Podpis nie powinien być wizualnie męczący dla innych użytkowników forum: maksymalna wielkość czcionki to czcionka domyślna (12), należy unikać stosowania rażących kolorów, a przy długich (np. kilkulinijkowych) podpisach zdecydować się na zmniejszenie czcionki. W podpisie nie należy stosować znaczników

i
 ([php]).

Widocznie moderator uznal ze twoj podpis jest za duzy. Tutaj nie ma dokladnie okreslenia ile linijek. Moze jakbs zmniejszyl czcionke to by nie zareagowal. Jednak w regulaminie jest napisane ze nie moze byc zbyt dlugi opis w sygnaturze.

"Dura lex sed lex"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie po prostu napisał mi że to są "nowe zasady dotyczące sygnaturek i były już one w każdym dziale opisane jakiś czas temu" W takim razei dlaczego nie ma juz ich wpisanych do "głównego" regulaminu ??A co jeśli wchodzę na ulubione tematy od razu z linów dla "ULUBIONE" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno tu nie byłem :/, padła chłodzenie na karcie i płyta główna, poszło na gware płyta przyszła sprawna ale na karcie dalej wentyl sie nie kręci i znowu poszła na gware :mur: :mur: kolejny tydzień w plecy, sklep dał mi na czas powrotu karty R9550 :? ehhh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientujesz sie moze co oznacza przy harware monitoringu przy fx-e pod riva tunerem Core Vid. Sa tam wartosci od 0 do 7.

Inne czyli taktowanie rdzenia, pamieci i temp core sa oczywiste ale to jest dla mnie czarna magia.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest napięcie na GPU. Możesz spokojnie zmienić na 1,1 - 1,6.

Jak masz moda to ustaw tak żeby pasowało do uwartości zmierzonych multimetrem.

Oryginalnie jest tak:

2D=1,2V

2D/3D=1,3V

3D=1,4V (5950U=1,6V)

bez sterowników=1,1V (np. przy starcie systemu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest napięcie na GPU. Możesz spokojnie zmienić na 1,1 - 1,6.

Jak masz moda to ustaw tak żeby pasowało do uwartości zmierzonych multimetrem.

Oryginalnie jest tak:

2D=1,2V

2D/3D=1,3V

3D=1,4V (5950U=1,6V)

bez sterowników=1,1V (np. przy starcie systemu)

1545617[/snapback]

dzieki za info mi po starcie pokazuje 1.4 (4) przy 3d zawsze 1.7.

To juz nie dziwie sie czemu tak dobrze podkreca sie bez zadnych modow

5950 :-)) - napiecie w moim wypadku to 1.7 w 3d :-))

Czy core w 5950 ma jakies zmiany w stosunku do nv35 ? Ma ono oznaczenie

nv38 po zdjeciu radiatora i symbol 5950. Chodzi mi glownie o zmiany kosmetyczne majace zapewnic lepsza wspolprace przy wyzszych czestotliwosciach.

Gdzies kiedys obilo mi sie o uszy a raczej o oczy na zagranicznych forach ze 5700 ktore wyszlo po 5900 ma udoskonalona oblsuge wyjscia tv oraz lepsze wsparcie dla akceleracji strumienia video cos na podobe radka - prucz kompensacji ruchu rowniez obliczanie idct przez gpu. Podobna sytuacja byla przy ti4 i wypuszczonej potem przerobce mx2 - mx440. Poprawiono w stosunku do pelnego ti4 wyjscie video i zapewniono lepsze wsparcie dla strumienia video. Byly nawet jakies reklamy na stronie nv demonstrujace nakladanie w czasie rzeczywistym efektow 3d przez wlasnie mx4 na strumien video.

nv38 wyszlo po 5700 i dlatego nie wiem czy czasem w tej rewizji gpu nie ma rowniez lepszego wpsarcia video niz w innych 5900. Moje przeczucie rozbudzilo zajecie procesora przy odtwarzaniu mpg2 z karty dvb. Normalnie na radku przy standardowej wielkosci ekranu mam od 7-13%, na starym fx-e 5200 12-16% a na 5950 tylko 5-11% a wiec mniej niz nawet na radku. Co ciekawe interpolacja, kolory oraz ogolne wrazenia z filmow sa super. Poprawy nie wiedze przy divx ale to z tego powodu ze divx wspiera oddzielnie ati a nie nv.

Jednak przy strumieniu mpg2 czy to z dvd czy z karty dvb jest piekny, zaryzykowal byl stwierdzenie ze ladniejszy niz na 9800pro. Zmiane dostrzeglem wyraznie poniewaz w okienku na radku codziennie przez pare godzin leci cos z satki. Na nv jedyne czego sie spodziewalem to wiekszego zuzycia proca oraz gorszej jakosci kolorow. Jednak tutaj gdy ma sie poprawnie zainstalowane nowe stery oraz codeki moze czlowiek spotkac bardzo mile zaskoczenie.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...