suchyjastrzab Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Co do wydajności w DX9 możesz mieć rację, ale zapomnij o 6200@6600GT. BTW ja na swoim GT@567/1134 i archaicznym już Bartonie@12,5*200 robię 9k w smarku 03 i nie całe 4k w 05. Nie sądzę abyś mógł się zbliżyć do tych wyników na 6200 nawet po zmodowaniu i wykręceniu. Ja na Twoim miejscu dozbierałbym jeszcze troche i kupił coś mocniejszego, bo wymiana którą chcesz zrobić nie ma sensu. Sam przesiadłem się (chcąc nie chcąc) z FX`a więc wiem co mówię - do nowych gier ten 6200@"niewiadomoco" i tak jest za cienki a w starszych FX go zje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Czy ja wiem... 6200 gorszy od 5900... Chyba raczej nie, bo zmodowane 6200 klepią standardowo po 6-7k w 3dm03 a mój biedny FX miał problemy z przebiciem granicy 6k :( Dodaj do tego jeszcze pełną obsługe DX9 i powinno być z 2,5-3k w 3dm05. ja mysle że za cene do 400zł ta karta nie będzie zła, ale jesli ktos ma jeszcze jakieś konkretne argumenty zeby mi ja odradzić to czekam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Ja do niczego Cie nie namawiam. Poprostu tak uważam. Jeśli masz pecha do kart to tego zmodowanego 6200 wykręcisz o 5% i też będziesz miał problem z osiągnięciem 6k w smarku 03. Jeszcze raz powtarzam - do niczego Cię na namawiam, lecz IMHO jest to ok. 100PLN wydane na nic... Ja bym czekał. Pozdro@all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Spoko, przecież Ci niczego nie zarzucam :D ale juz nie mogę się doczekac kupna jekiejś lepszej karty i rozglądam się za pół-środkami ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 @suchy !!! Widze, że wróciłeś :) Witaj z powrottem w naszych skromnych progach...ciekawe czy będzie Ci się chciało nadrabiać wszystko.... Aha, i gratuluje zakup Nowej KArty. Pozdro 4all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archaon Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 a moze radek 9800pro za ~400zl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 a moze radek 9800pro za ~400zl?Kurde daj mi pełne referencyjne R98pro za 400 zł i biore od zaraz! Ps. 320zł za pełne r9700pro to dobra cena ? ( dla kupującego ofkoz ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) Ja na fx5900 nie narzekałem dopuki mi cs:source nie pokazali na radeonie 9800 :). Aczkolwiek po vmodzie to wyniki podobne w 3dsmarku 03 do radka9800. Apropo radka9800 sam za niedlugo bede sprzedawal ale z chlodzeniem bo nie przyda mi sie ono juz do niczego innego bo tylko do radoslawa pasuje . Edytowane 21 Listopada 2005 przez Gregor1230 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 już gregoricz ją sprzedajesz ?? Czy to tylko ze względu na kwadratowe cienie w NFS czy po prostu masz nagły przypływ gotówki na inną kartę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 mam nadzieje ze mi gware uznaja i dostane 6600 gt :/ tak czy siak bede musial sie pozegnac z tym topiciem ale bede zagladac :D buehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 HEH, zostaje nas coraz mnie :( Ale ja się dzielnie trzymam i mój FX też ;] Gram sobie w NFS:MW na 1024x768 i Miedium Detali i idzię wprost pięknie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 ojj użytkowników FX'ów będzie jeszcze trochę :wink: w gruncie rzeczy ja dołączyłem do was pod koniec wakacji :lol: kupowałem grafe dla brata i trafiłem nienajgorszą oferte Galaxy 5900ZT za 340 zł nówka + pentagram ALCU, zmiana biosa na modowany od PixelView i mam ponad 6,5K [core 465 MAX :cry:, mem 965 MAX :) ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archaon Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 hmm... calkiem ladne ceny sa na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73777448 hmm... kuszace :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Slabo, ja dokładnie ten model sprzedałem za 320zł. Ech!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Ja powoli przymierzam sie do kupna radka x800 gt/gto na agp... chce to uczynic z uwagi, iz na agp coraz mniej dobrych grafik (6800gt juz nigdzie nie mozna dorwac, taka sama sytuacja dzieje sie z 6800). Mialem zamiar poczekac na 6800gs na agp, ale widzac jego cenne na pcie ~1000 pln (cena na agp bedzie wyzsza) i brak info kiedy dokladnie na agp sie pojawi, zniechecilo mnie. Co do fx'a to uwazam, ze nadal w swojej cenie jest dobra grafa. Gry typu q4, nfs mw, b&w 2 chodza calkiem dobrze na wysokich detalach (czasem trzeba troche uciac:D) na 1024&768, ale nici juz z aa i af ;/ Edytowane 29 Listopada 2005 przez DarkArrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Kupuj radzia, mój komp rozwinął skrzydła po wymianie. :) Np. w F.E.A.R gra się miodnie. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 hmm... calkiem ladne ceny sa na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73777448 hmm... kuszace :) bez sensu 150 zeta wiecej i sie ma 6600 GT ktora da sie bardziej podkrecic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weteran Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Za parę dni zmieniam kartę dlatego pomału żegnam się z tym topikiem. Udało mi się jeszcze poprawić troszkę wyniki dzięki dalszemu podkręceniu procka (2,4@3.0@3,3). Wyniki wzrosły odpowiednio w 01 z 16833 na 18185 i w 03 z 6935 na 7061. Kartę miałem ponad rok i spełniła moje oczekiwania, a możliwości OC miło zaskoczyły. 30% wzrostu wydajności nie często się zdarza :). Jeśli w nowym nabytku OC będzie chociaż w połowę takie jak w 5900XT to będę bardzo zadowolony :). Miałem kupić 6800GT ale dzięki polityce Nvidi (obecnie karty prawie nie do zdobycia, a jeśli są to w kosmicznych cenach) zdecydowałem się na konkurencję. Wybór padła na MSI X850PRO (oczywiście AGP). Karta po podmianie biosu ma działać jak XT (odblokowanie 4 potoków) - pożyjemy zobaczymy :). Poczciwy FX5900XT daleko nie wędruje bo do komputera obok :). Po zmniejszeniu taktowania o parę % (słabsze chłodzonko), razem z Celinką 1,7@1,9 będzie walczył z Simsami 2 :). Wpadnę czasem i napiszę co mi się udało wycisnąć na tym kompie. Edytowane 30 Listopada 2005 przez Weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 ma ktos dostep do cennika ACTION ??? sorry za OT ale jestem ciekaw co tam teraz maja na squadzie ;] bede wiedzial o co moge walczyc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weteran Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 ma ktos dostep do cennika ACTION ??? sorry za OT ale jestem ciekaw co tam teraz maja na squadzie ;] bede wiedzial o co moge walczyc :D Niestety nic ciekawego, albo za wolne albo za drogie :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilku14 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) Słuchajcie! Wiecie co zrobić z kartą aby ją uszkodzić i wymienili na nową na gwarancji? Mam FXa ale chciałem coś mocniejszego i wpadłem na taki szalony pomysł aby go uszkodzić żeby się nie domyślili że specjalnie i wymienić na gwarancji. Apropo Leadteki dają 3 letnią gwarancje na karty?? Edytowane 2 Grudnia 2005 przez Wilku14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 W tym to ja jestem ekspertem :D Spaliłem (nieumyślnie) 3 Gainwardy 5900 - nie chwaląc się B) A więc, Njałatwiejszym sposobem będzie oczywiście podkręcenie pamięci. Jeżeli masZ FX 5900XT to dajesz ustawienia pamiątek na np. 1Ghz :D i włączasz 3dmark, najlepiej 2005 bo najlepiej grafe rozgrzewa Uszkodzenie pamiątek jest najłatwiejszym i najmniej czasochłonnym pomysłem na zepsucie karty pozdro Aha, jest jeszcze pomysł z zasilaczem ale on może Ci jeszcze pociągnąć resztę kompa za sobą, więc bym nie próbował narq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Czy wzsystkie 5900XT z Hynix BGA 2.8 kręcą sie na pamięciach na poziomie przynajmniej 850Mhz?? Np. Gainwars, Galaxy i Ledadtek? No i wlasnie czy wszystkie Laeadteki 5900Xt maja pamiątki 2.8 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weteran Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Jeśli się nie mylę to 5900XT i 5900 powinny mieć 2,8. Natomiast często się zdaża że jest napisane 2,8, a faktycznie są to 2,2 i(czasem 2,5) kręcą się nawet do 950 MHz (850 MHz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Dokładnie! W specyfikacji mojej PoV pisało że są 2.8 a kręciły się do ponad 950, a gdyby byly na nich pożądne radiatorki... Ech.. ta karta to była rakieta! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) Jeśli się nie mylę to 5900XT i 5900 powinny mieć 2,8. Natomiast często się zdaża że jest napisane 2,8, a faktycznie są to 2,2 i(czasem 2,5) kręcą się nawet do 950 MHz (850 MHz). 5900 niepowinien miec 2.8 tylko 2.2 i tak tez ma, zadnych innych 5950U i 5900U mają 2.0 5900XT powinien miec pamieci 2,8 a montuja 2,8 ; 2,5 ; 2,2 Edytowane 8 Grudnia 2005 przez luchuma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Czy wzsystkie 5900XT z Hynix BGA 2.8 kręcą sie na pamięciach na poziomie przynajmniej 850Mhz?? Np. Gainwars, Galaxy i Ledadtek? No i wlasnie czy wszystkie Laeadteki 5900Xt maja pamiątki 2.8 ? He he he rozśmieszyłeś mnie tym postem-już chyba bardziej i śmieszniej się tych nazw nie da powykręcać niż Ty to zrobiłeś (niezła rzecz, wszyscy zrozumieli nawet o co Ci chodziło) Gainwars-to chyba jakaś zabawka z TV marketu, powinno być Gainward, Galaxy-tutaj oka a Ledadtek powinno być Leadtek. Pozdrawiam kolege z poczuciem humoru. :lol2: Nie wykręcaj więcej stóp... tfu miało być słów. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weteran Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 5900 niepowinien miec 2.8 tylko 2.2 i tak tez ma, zadnych innych 5950U i 5900U mają 2.0 5900XT powinien miec pamieci 2,8 a montuja 2,8 ; 2,5 ; 2,2 Zgadza się, zapomniałem że 5900 ma inne taktowanie mem niż XT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Ludzie! Sprzedałem FX'a jakis miesiać temu i do dziś nie moge znaleźć żadnego godnego nastepcy! Dochodze do wniosku ze moglem sobie jednak zostawić 5900... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weteran Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 A w jakim przedziale cenowym szukasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...