Skocz do zawartości
Vader_

Geforce Fx 5900 / U / Xt / 5950u

Rekomendowane odpowiedzi

Temat ten zapewne wałkowany był n razy :-P ...ale zapytać nie zawadzi...w jaki sposób skutecznie podkręcić kartkę 5900 xt na nowszych sterownikach (EWENTUALNIE JAKIE STERY STOSOWAĆ CELEM MAKSYMALIZACJI OSIĄGÓW, także w zakresie oc??)?; bardzo prosze nr strony (chocby przyblizony :lol2: ), link etc. Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weteran napisał(a):

A w jakim przedziale cenowym szukasz ?

Do 500zł szukałem, ale nie róbmy bałaganu w tym topicu :) Jak masz jakieś typy to prosze na PW ;)

Jake79 - Pytanie o sterowniki jest co kilka stron! Próbowałeś korzystać z "szukajki" ? :> Stery trzeba niestety dobierać samemu, metodą prób i błędów... Do bicia rekordów w 3DM03 ponoć najlepsze są 56.72...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udam_u napisał(a):

He he he rozśmieszyłeś mnie tym postem-już chyba bardziej i śmieszniej się tych nazw nie da powykręcać niż Ty to zrobiłeś (niezła rzecz, wszyscy zrozumieli nawet o co Ci chodziło) Gainwars-to chyba jakaś zabawka z TV marketu, powinno być Gainward, Galaxy-tutaj oka a Ledadtek powinno być Leadtek. Pozdrawiam kolege z poczuciem humoru. :lol2: Nie wykręcaj więcej stóp... tfu miało być słów. :lol:

Sorry za złą pisownie :-P

5900XT chyba występowaly też z pamięciami Samsung 3.2

Czy ktos sie orjentuje jacy producenci stosowali "to" na swoich kartach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xan02 napisał(a):

Sorry za złą pisownie :-P

5900XT chyba występowaly też z pamięciami Samsung 3.2

Czy ktos sie orjentuje jacy producenci stosowali "to" na swoich kartach?

Tak Samsungi 3.2 stosowal na swoich kartach Gigabyte o innych nie wiem :) Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udam_u napisał(a):

Tak Samsungi 3.2 stosowal na swoich kartach Gigabyte o innych nie wiem :) Pozdrawiam!

THX 'udam_u' :)

To dlatego te Gigabyte'y nie chciały kręcoc się ludziom ponad 800Mhz, czasem nawet ani tyle :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem ! Ludzie znalazłem sobie nową kartę ! :D Kolejnym obiektem moich experymentów będzie ASUS N6200GE/TD/128M/A AGPx8 ! Co o tym sądzicie ? Tu link do testu http://www.3dnews.ru/video/asusn6200/index.htm Kupuje ją w cenie mojej starej ultry, więc portfel za bardzo nie ucierpi, a moze wreszcie będę mógł nacieszyć oczy wypasionymi efektami w DX9 ( czego nie moglem uswiadczyc na FX )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nightstalker napisał(a):

Znalazłem ! Ludzie znalazłem sobie nową kartę ! :D Kolejnym obiektem moich experymentów będzie ASUS N6200GE/TD/128M/A AGPx8 ! Co o tym sądzicie ? Tu link do testu http://www.3dnews.ru/video/asusn6200/index.htm Kupuje ją w cenie mojej starej ultry, więc portfel za bardzo nie ucierpi, a moze wreszcie będę mógł nacieszyć oczy wypasionymi efektami w DX9 ( czego nie moglem uswiadczyc na FX )

Może i efektami się nacieszysz ale z klatkowaniem na ekranie. JA swojego FX za nic w świecie nie wymienił bym na to "[ciach!]o". Nie lepiej dozbierać i kupić 6600? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich :D

W związku z tym, że od wczoraj w moim kompie zagościł radeon x800 GTO - agp chciałem wszystkim pomachać rączką na pożegnanie :wink:

Chciałem przede wszystkim szczególnie podziękować luksowi, który pokazał jak możemy w pełni wykorzystać nasze, mimo wszystko, "kochane" fx-y, dzięki całej reszcie za pomoc i towarzystwo i życzę powodzenia...

p.s nie myślcie,że nie będę tu czasem zaglądał :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następny poszedł :) No tak, ale Ty przynajmniej kupiłeś już nową kartę a ja już drugi miesiąć ciągne na GF2 :( Gratuluje zakupu! Ta jakoś tv-out faktycznie lepsza na ATI ?

Nuclear - miałeś racje :P N6200GE to shit, kumpel kupił i pożałował, nie będe powtarzać jego błędu... Czekam na mikołaja i biore się za 6600GE, z moze GT... Czas ( i portfel... ) pokaze :)

Ps. Nowe posty w tym temacie pojawiają się tak szybko że czytać nie nadążam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto tak wyświetla nie które gry mój 5900.....Dodam że jak w opcjach gry wyłącze pixel shadery to grafa jest w miare ok. Jak myslicie co to jest ??? Reklamowac grafe ??? (dzieje sie podobnie w nfs:mw ale np. w cod2 jest normalnie)

Jak słabo wida o co chodzi to powiekszyc mozna :)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dema HDR nie sprawdzałem, ale stawiam na to że wszystkie FX'y to tak wyswietlają...

motshek - kurde coś jest faktycznie nie tak... ja bym obnizył taktowania. Miałem takie kropeczki np. tylko w FEAR ( NFSU i q4 bez problemów ) przy taktowaniu 480/950, a jak obniżałem na 460/850 to znikało. 3DM też nie wyswietlał artów, a FEAR tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

motshek - kurde coś jest faktycznie nie tak... ja bym obnizył taktowania. Miałem takie kropeczki np. tylko w FEAR ( NFSU i q4 bez problemów ) przy taktowaniu 480/950, a jak obniżałem na 460/850 to znikało. 3DM też nie wyswietlał artów, a FEAR tak...

Obniżałem taktowanie a nawet wgrywałem oryginalny bios i nadal to samo.....To nie tylko kropeczki po prostu wielkie smieci a np. w nfs gubi tekstury....

Edytowane przez motshek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nightstalker napisał(a):

Możliwe że jakis kondensator się oderwał albo poluzował... Kumplowi odpadł z 9700pro i miał w niektórych gierkach różne arty. Jak masz na gwarancji to reklamuj.

Na szczescie mam jeszcze z 1,5 roku gwary :) Ale poczekam bo w święta bez kompa... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój FX ma się bardzo dobrze, ma już ponad rok ;] Pozostało 1,5 gwarancji. Jedzie sobie na zegarach 475/910 ;] więcej mu nie potrzeba bo ma timingi w biosie bardzo podwyższone co daje więcej niż taktowanie :) Ogólnie gram sobie w NFS:MW na średnich detalach i śmiga mi pięknie :) Q4 podobnie jedzie pięknie :)

Pozdrawiam starych wyjadaczy jak i nowych FX'owców ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ja sam nie wiem, ale z tego co sByszaBem multimedia vision, cyzli dystrybutor, zawsze ma zapasy tych kart, i jak si e cos spiepszy to daja podobne karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojoj, nie wiem czy MV ma ZAWSZE zapasy tych kart :lol:. Ja im szystkie FX-y 5900 spaliłem. I dali mi 5950ultre :P Którą musiałem sprzedać bo aż wstyd byłoby znowu ją wysyłać gdyby tym razem ta sie zjarała. Okazało się żę winą spalania kart był mój zasialcz Colors-it 450w (NIE POLECAM NA MIŁY BÓG !!!!!!!!!!!!!!!!!!). Zniszczył mi 3 Fx-y i złącze do zasilania karty r9800pro (całe szczęście już tylko to)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

quartzXXI napisał(a):

Ojoj, nie wiem czy MV ma ZAWSZE zapasy tych kart :lol:. Ja im szystkie FX-y 5900 spaliłem. I dali mi 5950ultre :P Którą musiałem sprzedać bo aż wstyd byłoby znowu ją wysyłać gdyby tym razem ta sie zjarała. Okazało się żę winą spalania kart był mój zasialcz Colors-it 450w (NIE POLECAM NA MIŁY BÓG !!!!!!!!!!!!!!!!!!). Zniszczył mi 3 Fx-y i złącze do zasilania karty r9800pro (całe szczęście już tylko to)

Pozdro

He he he skad masz pewnosc, ze zawinil zasilacz (nie staje bynajmniej w jego obronie :) ) i w jaki sposob zlacze zasilajace na karcie sie uszkodzilo-to jakas fachowa diagnoza..??? Pozdrawiam!!! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam FX'a od Gainwarda, znam 4 osoby które "miały" również 5900xt z tej firmy, teraz jednak dostali 6600GT. Mi się nie śpieszy, mam jeszcze 20 miesięcy gwarancji, jak się popsuje to bynajmniej na tym nie stracę :) Choć mimo katuszy trzyma się dzielnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udam_u napisał(a):

He he he skad masz pewnosc, ze zawinil zasilacz (nie staje bynajmniej w jego obronie :) ) i w jaki sposob zlacze zasilajace na karcie sie uszkodzilo-to jakas fachowa diagnoza..??? Pozdrawiam!!! :wink:

Bo miałem przepalony jeden wypierdek przy molexie, zarówno w zasilaczu jak i karcie....<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemekc1 napisał(a):

Ile gwaracnji maja standardowo leadteki?

Standardowo powinno być 24 miesiące, ale sklepy czesto skracaja gwarancje do 12 miesiecy-tak jest np. w moim przypadku. Pozdrawiam!!! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem sobie moda, a dokładnie wgrałęm bios od Gainward'a 5950 Ultra i co mi to dało? A mianowicie, bios z tej wersji ma ciut większe napięcie dla rdzenia i pamięci, a wynik w podkręcaniu podskoczył. Jeżeli chodzi o stabilne ustawienia na standardowym chłodzeniu z 475@490 i dla pamięci z 910@990 MHz, z tym, że rdzeń działa na 520 ale niewiem czy stabilnie :) Pozdrawiam

Jutro zapuszczę jescze smarki i zobaczę czy to coś wpływa na wydajność, chociaż po grze w NFS:MW myślę że tak :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na standardowym chlodzeniu takie czary ? Moj FX na standardowym to tylko 400/820 przy czym grzał się jak szalony... Zaloz tam jakś miedż na pamiątki i chlodzenie z jakiegos starego proca na przod + jakaś dmuchawa od tyłu... Takie OC na standardzie to tylko kręcic dalej :) Powodzenia !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SZCĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :D a ja mam 4 FX-a, 2 mies bez kompa, płyta spalona wysłana przez serwis do niemiec :mur: , 2 mosfety na płycie wymienione i 3 FX-y spalone na amen przez płyte, ostatnia spalona karta chodziła tylko 1 dzień, a co do serwisu mam nadal 5900Xt spodziewałem się 6600GT, 2gą karta jaką mi przysłali była wadliwa 108 st. w 3D, trzecią karte komp wykrywał jako 5900Ultra i nie łapały na nim wogóle stery, nowa działa bez zarzutu, w NFS MW jest spox, quartz zawsze grasz na tym serwie w ET?

pozdro

p.s Dawno tu nie byłem bo nie miałem kompa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...