sewisrus0911 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Witam! Mam wielki problem z gf 5900xt, choc z tego co wiem wystepuje on tez na innych kartach nvidii. Przejde do rzeczy. Po jakies godzinie, czasem dwoch grania w wymagajace gry 3D np. Gta sa wywala mnie do windows i nvidia system sentinel wyswietla komunikat o niewystarczajacym napieciu. Taktowanie zegarow na karcie zostaje zmniejszone i jej wydajnosc znacznie spada. Pomaga tylko wylaczenie kompa i ponowne wlaczenie po odczekaniu 30 sek. Dodatkowe zlacze zasilania mam podpiete, a po lekturze wielu forow wiem, ze to nie wina zbyt slabego zasilacza, ktory i tak zreszta wymienilem na calkiem dobry. Moja konfiguracja: sempron 3100+ gigabyte gf fx 5900xt gigabyte GA K8NS nforce 3 250 zasilka: aerocool aeropower B&S line 550w 2x512mb ram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakasi Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Mam pytanko bo u kumpla w 3dMarku05 wyskakują takie dziwne kwadraciki i calosc wyglada jak siatka zreszta zobaczcie na screena. posiada karte FX5900. Zarówno po podkręceniu karty jak i na standardzie pokazuje sie ta siatka no i dzieje sie to tylko w MArku a w grach jest normalnie. i zastanawiam sie co to za przyczyna czy ktoś moze mi pomóc??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Mam pytanko bo u kumpla w 3dMarku05 wyskakują takie dziwne kwadraciki i calosc wyglada jak siatka zreszta zobaczcie na screena. posiada karte FX5900. Zarówno po podkręceniu karty jak i na standardzie pokazuje sie ta siatka no i dzieje sie to tylko w MArku a w grach jest normalnie. i zastanawiam sie co to za przyczyna czy ktoś moze mi pomóc??? Kiedyś miałem takie coś w Gothic II kiedy wchodzilem do pomieszczeń, instalacja innych sterowników pomogła... Edytowane 5 Marca 2006 przez -=KAX=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakasi Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Po instalacji nowych sterów filmy odtwarzane sa z kompletnie czarnym obrazem znaczy filmy ale nie z 3dmarka a czy w marku cos to daje to nie wiem ale sprawdze i napisze. metodą prób i błędów instalacja sterów 53.03 pomogła zero artów no i filmy chodzą. Dzięki za podpowiedź. Edytowane 5 Marca 2006 przez Yamakasi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) sory za pytanie bo pewnie gdzieś pośród 130 postów było już wpisane ale nie mam czasu na przeglądnięcie ... czy NVidia GeForce fx 5900 xt ma prawo odmówić próby uruchomienia gdy idzie w synchro z prockiem na 188 MHz ?? ponizej konfig ... prosiłbym o wpisanie jakichś uwag i wskazówek.. jak to ustawić żeby ruszyło ... komp przy próbie wejśćia do POSTu piszczy i koniec .. ewentualnie jakie uszkodzenia karty wchodzi w rachubę i czy da się i czy opłaca się w ogóle to naprawiać .. dzięki za odpowiedzi :D Pozdrowienia Mobo Asrock P4S61 CPU cel D 2,26@3,2 FSB 188 Edytowane 8 Marca 2006 przez PC_Speaker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 no i wreszcie sie karta zwaliła :wink: a teraz poważnie, cały czas na obrazie mam pionowe białe pasy, wie ktoś co to może być?? karta chyba sie nie spaliła bo obraz jest wyświetlany tylko są na nim te pasy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archaon Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 czy to przypadkiem pamieci szatan nie trafil? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 czy to przypadkiem pamieci szatan nie trafil? już mu przeszło pewnie miał chwilowego doła, a szkoda bo już sie cieszyłem że mi na 6600GT wymienią xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ja jak mialem fx 5200 i procka 1800+ to mialem 1956 ptk. za uja tyle nie miałeś w smarku 05.... xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakasi Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) za uja tyle nie miałeś w smarku 05.... xD może sie przejęzyczyłem napewno miałem mniej ale napewno wiecej niz on na fx 5900 chyba juz wiem ile miałem koło 1600 ptk. ale przeca sie nie chwale tylko grzecznie pytam w jego sprawie a nie w mojej a Ty nie wrzucaj i lepiej coś poradź bo to kulturalne forum.... Edytowane 11 Marca 2006 przez Yamakasi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek57 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Witam Mam zamiar zmienić kartę graficzną z 9550 Sapphire>>>9950V ASUS! Czy będzie duza różnica??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Tak sie kurcze zastanawiam bo kumpel ma kompa Athlona 3000+ i gf fx 5900 i w 3dMarku 05 ma jakies 1189 ptk. i to jest troszke dziwne bo powinien miec conajmniej 2000 ptk. ja jak mialem fx 5200 i procka 1800+ to mialem koło 1600 ptk. Czy wiecie od czego to moze zalezec?? sprobóje sie dowiedziec jaka ma plyte bo moze to wina plyty.... czekam na wasze sugestie :)Twój kumpel ma wynik w normie, ja miałem 1340pkt. Na FX5900 zazwyczaj max to 1700pkt. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 może sie przejęzyczyłem napewno miałem mniej ale napewno wiecej niz on na fx 5900 chyba juz wiem ile miałem koło 1600 ptk. ale przeca sie nie chwale tylko grzecznie pytam w jego sprawie a nie w mojej a Ty nie wrzucaj i lepiej coś poradź bo to kulturalne forum....dobra to z pełną kulturą radze niech sprzedaje tak jak ja 5900 (bo jeszcze jakieś marne grosze za niego dostanie) i kupuje 6600GT, a co do przejęzyczenia to coś mi sie zdaje że napewno miałeś poniżej 1000... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakasi Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Twój kumpel ma wynik w normie, ja miałem 1340pkt. Na FX5900 zazwyczaj max to 1700pkt. Pozdrawiam. tylko ze on na podkreconej karcie ma 1180 ptk i to chyba jest malo poza tym procek 3000+. z reszta moze i masz racje nie wiem nie znam sie na 3dMarku. dobra to z pełną kulturą radze niech sprzedaje tak jak ja 5900 (bo jeszcze jakieś marne grosze za niego dostanie) i kupuje 6600GT, a co do przejęzyczenia to coś mi sie zdaje że napewno miałeś poniżej 1000... :) kurde chyba masz racje zreszta nei bede sie z toba klucil jesli to prawda to przepraszam moze podalem zle dane sam juz nie wiem........ Edytowane 11 Marca 2006 przez Yamakasi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Kolego Wojtek57 musze poinformować cie iż te forum zajmuje sie kartami z grupy Geforce FX i wszelkimi pochodnymi, a nie Radeonami i na przyszłość czytaj tematy a nie piszesz w pierwszym lepszym. hm jezeli sie nie mysle to kolega sie pytal czy przejscia z 9550 na fx5900 da zauwazalna roznica, przynajmniej tak identyfikuje tego asusa;] wiec pisze w dobrym temaci jakby nie patrzec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 No to już po karcie, qr... looknijcie: grafa Cholera :( teraz dostane jakiegoś 6600 GT :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) może dostaniesz GT może zwykłego 6600, a może na magazynie leży gdzieś jeszcze 5900.... xD P.S pomagałeś jej czy sama sie posypała?? :P Edytowane 11 Marca 2006 przez -=KAX=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakasi Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) hm jezeli sie nie mysle to kolega sie pytal czy przejscia z 9550 na fx5900 da zauwazalna roznica, przynajmniej tak identyfikuje tego asusa;] wiec pisze w dobrym temaci jakby nie patrzec :) Przepraszam mój błąd. to wszystko przez ten monitor nic na nim nie widze bo sie sypie i mi mryga i wogole jest strasznie. Juz poprawiłem........ Edytowane 11 Marca 2006 przez Yamakasi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 może dostaniesz GT może zwykłego 6600, a może na magazynie leży gdzieś jeszcze 5900.... xD P.S pomagałeś jej czy sama sie posypała?? :P Niestety sama się posypała :/ i to w najgorszym momencie :( Mogła poczekać jeszcze z 3-4 miesiące... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) nie, nie nuklear :P nie opuszczaj starych wyjadaczy fx'ow :D P.S moze Ci dadza 7600 gt ^^ :P Edytowane 11 Marca 2006 przez DarkArrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Tak sie kurcze zastanawiam bo kumpel ma kompa Athlona 3000+ i gf fx 5900 i w 3dMarku 05 ma jakies 1189 ptk. i to jest troszke dziwne bo powinien miec conajmniej 2000 ptk. ja jak mialem fx 5200 i procka 1800+ to mialem koło 1600 ptk. Czy wiecie od czego to moze zalezec?? sprobóje sie dowiedziec jaka ma plyte bo moze to wina plyty.... czekam na wasze sugestie :) Boki zrywam. :lol: :lol: :lol2: 1600 to ty masz chyba w 03, w co wątpie. Ahahah śmieszny jesteś. :twisted: :ploom: Ja mam powyżej 2200 w 03, a w 05 to dopiero porażka. Tyś widział 05 :mur: Razi mnie twoja głupota człowieku. Przejęzyczyłeś się ? Ahahahhaha :ploom: dobree. No to już po karcie, qr... looknijcie: grafa Cholera icon_sad2.gif teraz dostane jakiegoś 6600 GT icon_sad2.gif Ja bym się cieszył, jakby mi dali 6600GT. Przecież ten fx nie dorasta mu do pięt delikatnie rzecz ujmując. Edytowane 11 Marca 2006 przez Spylon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakasi Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Boki zrywam. :lol: :lol: :lol2: 1600 to ty masz chyba w 03, w co wątpie. Ahahah śmieszny jesteś. :twisted: :ploom: Ja mam powyżej 2200 w 03, a w 05 to dopiero porażka. Tyś widział 05 :mur: Razi mnie twoja głupota człowieku. Przejęzyczyłeś się ? Ahahahhaha :ploom: dobree. Nie umiesz czytać?? chyba wyraznie sprostowałem swoja wypowidz odnosnie tych 1600 ptk. jesli zmeczyłes sie po przeczytaniu jednego postu to radze na przyszlosc poćwiczyć czytanie no i czytac dokladniej. Napisalem sprostowanie i przeprosilem czego jeszcze chcesz?? Edytowane 11 Marca 2006 przez Yamakasi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) umywa nie umywa, ale fx 5900 xt to grafa z dusza :] jedna z najlepszych graf (do oc) i ogolnie taka milusia :P no ale nie powiem, ze bym nie pogardzil 6600 gt najbardziej mnie ciekawi 7600 gs/gt - mam nadzieje, ze cena spadnie juz niedlugo :] Edytowane 12 Marca 2006 przez DarkArrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Do 5900 XT czuję sentyment :) Starsi forumowicze coś o tym wiedzą... :) Nieźle się kręci. Co z tego żę o wiele lepszy jest 6600GT skoro tutaj miałem kartę z półki high-end? A teraz dostanę jakiś model ze średniej, a może i najniższej półki. Ahhh. Nawet jak dostanę coś innego to będe odwiedział to miejsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Święta racja. Ja miałem już Leadteka A6600GT, teraz mam Asusa N6600GT a nadal tu zaglądam :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 W sumie Z FX5900XT byłem zadowolony, lecz jak wpadł mi w łapska X800XT, to szybko się przekonałem co to jest MOC! Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Do 5900 XT czuję sentyment :) Starsi forumowicze coś o tym wiedzą... :) Nieźle się kręci. Co z tego żę o wiele lepszy jest 6600GT skoro tutaj miałem kartę z półki high-end? A teraz dostanę jakiś model ze średniej, a może i najniższej półki. Ahhh. Nawet jak dostanę coś innego to będe odwiedział to miejsce. Miałeś, wsio idzie w przód... Echh widze, że jesteś fanatykiem fx 5900xt ;). No cóż sentyment jakiś pozostanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) ja powiem jedno, ze mnie moj fx nie zawiodl :] kazdy biadolil, ze fx wymieknie pozniej w grach, a radek 9800 pro bedzie super... a jest tak, ze radek i fx wymiekl dzisiaj pykam sobie w 1024x768 w full detalach (bez aa i anizo) w nfsmw, w quake 4, farcry, hl2 (po modzie na dx 9) i w wiele innych gierek w takiego cod'a 2 to i radek 9800 ma bardzo malo klatek na dx 9 jak i fx... wiec po co byly te biadolenia :] teraz zbieram kaske na 7600 gt - pewnie go zakupie na lato lub jesien Edytowane 12 Marca 2006 przez DarkArrow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 umywa nie umywa, ale fx 5900 xt to grafa z dusza :] jedna z najlepszych graf (do oc) i ogolnie taka milusia :P no ale nie powiem, ze bym nie pogardzil 6600 gt najbardziej mnie ciekawi 7600 gs/gt - mam nadzieje, ze cena spadnie juz niedlugo :] Do 5900 XT czuję sentyment icon_smile3.gif Starsi forumowicze coś o tym wiedzą... icon_smile3.gif Nieźle się kręci. Co z tego żę o wiele lepszy jest 6600GT skoro tutaj miałem kartę z półki high-end? A teraz dostanę jakiś model ze średniej, a może i najniższej półki. Ahhh. Nawet jak dostanę coś innego to będe odwiedział to miejsce. Święta racja. Ja miałem już Leadteka A6600GT, teraz mam Asusa N6600GT a nadal tu zaglądam icon_razz2.gif W sumie Z FX5900XT byłem zadowolony, lecz jak wpadł mi w łapska X800XT, to szybko się przekonałem co to jest MOC! Pozdrawiam. ja powiem jedno, ze mnie moj fx nie zawiodl :] kazdy biadolil, ze fx wymieknie pozniej w grach, a radek 9800 pro bedzie super... a jest tak, ze radek i fx wymiekl He he he ja chłopaki mam takie samo zdanie :) FX 5900XT był przyczyną wielu moich radości z OC, to była kopalnia bez dna ogromne możliwości i wielka przyjemność z OC :) To były magiczne czasy. Dzisiaj siedze pod Linuxem i dalej jestem zadowolony z FX'a (czasem odpale UT pod wine :) ) -mam przezroczystość pulpitu ustawioną, podobno karty ATI mają z tym problemy... :) FX'a nie sprzedam na pewno, zostawie go sobie nawet jeżeli kiedyś będę kupował coś nowszego :) Ta karta ma dusze i warto ją posiadać-żeby należeć do tego elitarmego klubu :) To w tym topicu nawiązały się znajomości z użytkownikami tego sprzętu i to jest bezcenne. Pozdrawiam WAS!!! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 A ja tak sobie czytam ten topic i zastanawiam się co teraz robi mój stary dobry FX :] Pewnie męczy się w jakiejś ciasnej budzie przy standardowym chłodzeniu i bez OC... Ech.. gdybym wtedy kasy nie potrzebował to tez bym sobie FX'a zostawił ;] 5900 4 ever ! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...