Araki0 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Jakiego sprzetu robisz recke??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Panele i regulatory, więcej szczegółów nie ujawnie, recka pojawi się na tweak.pl za tydzien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Witam wszystkich. Chociaż zarejestrowałem się dawno na forum to nie udzielam się za bardzo ale czytam codziennie coniektóre topiki jeżeli jest coś nowego oczywiście.Do mojego wywodu sprowokował mnie ten temat i to że posiadam kartę GF FX firmy Leadtek.Jak widać z podpisu jesto to 5900Ultra z biosem od 5950.Chłodzona jest przez Tt Giant III eXtreme z tym że zamiast wiatraczka od Tt z boku dmucha na radiator witrak 80x80 a turbinka jest puszczona na 5V i cały czas jest włączona. Na pamięciach są aluminiowe radiatorki jednakowe z obu stron. Taktowania: -przed fleashem 485/920 -po 510/950 i to wszystko co moge z tych pamięci wycisnąć (hynixy 2,2). Teraz mam pytanie do luks_pl 1.czy lepsza byłaby wydajność po zmianach (wiadomo o co mi chodzi) w biosie od 5900U, 2.czy z biosu od 5950 dało by się jeszcze coś wycisnąć, głównie chodzi mi w tym przypadku o timingi pamięci, 3.czy lepiej zostawić tak jak jest i nie kombinować :wink: Oczywiście o wszelkie zmiany w biosie prosiłbym ciebie luks bo sam to sie nie odważe i przede wszystkim za mała albo wręcz znikoma wiedza w tym temacie w porównaniu z tobą. I to już koniec moich wypocin. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Mi sie wydaje ze ten bios od5950 nie był potzrebny gdyz wystraczyło podniesc tylko taktowania do takich jak ma nawet 5950Ultra,pamieci te same chyba jak w 5950U,ja bym tam jechał na normalnym biose ew. zmodyfikowanym przez luksa bo wszyscy te biosy bardzo chwalą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Z tego co sie zdążyłem zorientowac to bios od 5950 podnosi napięcie na rdzeniu a luzuje timingi jak sie myle to mnie poprawcie a FX5950 ma pamięci 2,0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 centy wyślij bios luksowi, ta karta którą trafiłeś... to będzie coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Karte kupiłem pół roku temu na allegro ze standartowym chłodzeniem Leadteka ale te wiatraczki rozwalały mi czache więc zmieniłem na to co napisałem wyżej a bios bym wysłał luksowi tylko czekam jeszcze na jego odpowiedż Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Pobawiłem sie dzisiaj trochę w OC i benchmarki na nowym biosie made by luks_pl. Najpierw wyjąłem kartę, odkurzyłem wyczyściłem ze starej pasty ( ciężko to cholerstwo wyczyścić ) i nałożyłem jeszcze raz Arctica 5 tylko mniej. Karta chodzi stabilnie na 525/945 w porywach do 530/945, pamięci nie chcą wyżej i już. Rdzeń myślę że potrafiłby jeszcze się pomęczyć ale na 530 temp przekraczają 85 st wię c bez zmiany chłodzenia dam sobie spokój. Efekty: 3D Mark 03: (525/945) 6422 ( muszę się w końcu zarejestrować ) Aquamark: 44807, GFX 6516 http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?...p?run=348128142 Wniosek z tego taki że ta przeróbka biosu naprawdę dużo daje ( i trochę czyszczenia ). pozdro PS. Jeszcze jedna rzecz: PRZED zmianą biosu pamięci kręciły mi się wyżej ( kwestia timingów ) ale wyniki były SŁABSZE. Generalnie lepiej mieć 900 z nowymi timingami niż 950 na standartowym biosie od ultry. Tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 :arrow: KARTA qqrydzy :arrow: :D GF 5900XT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Witam wszystkich. Chociaż zarejestrowałem się dawno na forum to nie udzielam się za bardzo ale czytam codziennie coniektóre topiki jeżeli jest coś nowego oczywiście.Do mojego wywodu sprowokował mnie ten temat i to że posiadam kartę GF FX firmy Leadtek.Jak widać z podpisu jesto to 5900Ultra z biosem od 5950.Chłodzona jest przez Tt Giant III eXtreme z tym że zamiast wiatraczka od Tt z boku dmucha na radiator witrak 80x80 a turbinka jest puszczona na 5V i cały czas jest włączona. Na pamięciach są aluminiowe radiatorki jednakowe z obu stron. Taktowania: -przed fleashem 485/920 -po 510/950 i to wszystko co moge z tych pamięci wycisnąć (hynixy 2,2). Teraz mam pytanie do luks_pl 1.czy lepsza byłaby wydajność po zmianach (wiadomo o co mi chodzi) w biosie od 5900U, 2.czy z biosu od 5950 dało by się jeszcze coś wycisnąć, głównie chodzi mi w tym przypadku o timingi pamięci, 3.czy lepiej zostawić tak jak jest i nie kombinować :wink: Oczywiście o wszelkie zmiany w biosie prosiłbym ciebie luks bo sam to sie nie odważe i przede wszystkim za mała albo wręcz znikoma wiedza w tym temacie w porównaniu z tobą. I to już koniec moich wypocin. Pozdrawiam. :D Więc witam kolejnego posiadacza FX'a. Co do zmian to w twoim wypadku najlepsze rezultaty dało by wgranie zmodyfikowanego biosa od 5950, takiego jak używa ibizpl. Co do ostatniego pytania tu musisz sobie sam odpowiedzieć bo modyfikacja biosu jest jest jedną z bardziej dogłębnych modyfikacji karty. :arrow: Jak byś mógł to podaj swoje wyniki w 3DMark03 Biosa od 5950 możesz mi przesłać na lu.ks@interia.pl i napisz w mailu do ilu stabilnie kręci się twoja karta, jakie masz pamięcia, itd. :idea: Ale najpierw poproś ibizpl aby on przesłał Ci bios od 5950, którego on używa, a jak wyniki się pogorszą lub będziesz miał artefakty to przygotuje Ci bios pod twoją kartę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Centy wrzuć twojego maila tutaj albo na pw to puszczę co tego biosa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 centy to roznie bywa z tymi pamiatkami 5950U maja od 2,2 do 2,0 ns.Tak wiec sprawdziło sie to co powiedziełm bys jechał na biosie sponz by luks :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Witam ponownie. Mój adres centy1@interia.pl Jeśli chodzi o 3DMarka na sterownikach 61.77 i dx9.0c -6412 Stabilnie 510/950 na biosie od 5950 Leadteka. pozdr, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 No i sie doczekaliśmy wreszcie przyklejony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 :) No to topic przyklejony, teraz mósimy tylko dogonić inne przyklejone w ilości odwiedzin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Pierwszy temat przyklejony o nVidii :D Zrobiłem testy : stery 53.03 470/910 6100 (directX 9.0b) stery 61.77 470/910 5300 (directX 9.0c) [3DMark03] dalej z rdzeniem nie jechałem wstrzymuje sie do poniedziałku bo kupuje wyjca i 60-tke daje na 2 strone rdzenia.Mysle ze do tych 500 dobije jak bede napierdal 2000obr/min ,ale jak zapodam Suszarka Mode ON jeszcze da sie parenascie mhz wycisnac.Pamieci tez moge dalej krecic spokojnie.Ale zaczne testy na powaznie wlasnie w poniedziałek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zrobiłem kilka testów z różnymi timingami o to efekty. Latencje były ustawine na 07 00 0F 40, a taktowania na 500/900 0301040C000F0009000505020303 - 7029pkt 040205110013000A000606030404 - 6860pkt 040204110013000B000606030404 - 6859pkt *pkt. w 3DMark03 Jak będę miał potem trochę czasu to pokombinuję z innymi timingami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 No i jestem po flashu biosu który dostałem od luksa wielki dzięki dla ciebie za szybką reakcje i biosik.Zrobiłem jeszcze raz test 3DMarkiem przed samym fleshem wynik-6325 pkt czyli gdzieś mi uciekło ok 100 pkt. po flashu mój wynik-6469 pkt gdzie 3DMark zapętlony x3 (brak jakich kolwiek atefaktów) ale jest jedno ale - brak połowy pamięci, czyli z 256MB zrobiło się 128MB :cry: i będe chyba zmuszony wrócić do poprzedniego. Zapomniałbym dodać że taktowanie karty wynosiło 500/950 podczas obu testów a max temperatura ok 48 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 No to popracuje jeszcze nad tym biosem, tylko trochę mnie to dziwi bo nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Wróciłem do biosu orginalnego od 5950 czyli tego co ci wysłałem i jest znowu 256 MB a już myślałem że straciłem połowe pamięci na karcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Wyniki FX51 :D Są to wyniki na standartowym biosie i standartowym chłodzeniu. Publkuje te wyniki ponieważ FX51 szykuje się do moda chłodzenia i zmiany biosa więc będziemy mogli porównać wyniki przed i po tych operacjach. Karta przeszła testy na zegarach 475/780 stery 45.23 Procek AMD Athlon 1700+ @ 3200+ (1,5V) :arrow: :arrow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Wrzuciłem biosik do karty który przysłał mi ibizpl i co z tego wyszło: wynik w 3DMarku03- 6678 przy zegarach 510/930 :D zero artefaktów, także bios zostaje. pozdr, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Mam taki pomysł: Walnąć na ftp wszystkie zrobione przez luksa (i innych) BIOSY razem z oryginalnymi (standard firmware). :?: Przejdzie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Tego biosa co masz od ibizpl też ja robiłem, nie wiem czemu ten co wysłałem Ci wcześniej wykrywał tylko połowe pamięci. Może dlatego, że ten jest na bazie referencyjnego od Nvidi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Wiem luks że to twój produkt i dzięki za niego, co do tamtego biosu to już nieważne zostaje ten co widać w podpisie. pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Mam taki pomysł: Walnąć na ftp wszystkie zrobione przez luksa (i innych) BIOSY razem z oryginalnymi (standard firmware). :?: Przejdzie :?: Proszę wszystkich, którzy posiadają zmodyfikowany bios aby przysyłali mi je na lu.ks@interia.pl z zaznaczonymi taktowaniami, modelem oraz producentem karty Biosy potem zostaną umieszczone an FTP aby każdy miał do nich dostęp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Oł je. Pomysł przeszedł :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Wszystkie biosy zostały umieszczone na FTP. Jeżeli ktoś ma dostęp do jakiegoś darmowego FTP to proszę o kontakt. Nadal proszę o przesyłanie kolejnych biosów. Biosy zawarte na FTP to biosy z guru3d, mvktech, nadesłane przez was oraz mojej produkcji. http://members.lycos.co.uk/luks/BIOS/ lub http://members.lycos.co.uk/biosforall/ Znajdziecie tam biosy do 5900,5900Xt,5900U,5950U. Na początku będą działały obie strony potem pozostanie tylko: http://members.lycos.co.uk/biosforall/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 No i wreszcie po paru godzinach pracy moj modzik dobiegł konca.wersja finalna przedstawia sie w ten sposob : nie mialem zadnego innego pomyslu jak poprostu przykleic TT i Arctica na kropelke :PJesli ktos z was moze cos doradzic prosze o odpowiedz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Przeczytalem caly watek, ufff... ... i zamierzam kupic GeForca 5900, przejrzalem oferty wielu sklepow i stron producentow, ale wybor jest nielatwy. zawezilem go do: Asus w wersji SE za 849 (lub GE, ale nie mam pojecia czym po za cena sie roznia) - dobra marka, ale chyba daja kiepskie pameici, samsungi? Leadtek za 885 - tez kiepskie pamieci? Prolink za 885 - ten z LCD, ale czy dobrze go sie bedzie krecic i modowac? WinFast za 849 - nic nie slyszalem MSI za 1024 - z VIVO, moj faworyt :) , ale nic nie slyszalem o pamieciach Gainward 1100 za 1049 - dobry, ale dosc drogi Czy moglby mi ktos cos powiedziec o tych kartach i pomoc w dokonaniu wyboru? Uwaga: na rdzen bede zakladal blok wodny. Zalezy mi na oddzielnych radiatorach na pamieciach (wolalbym nie wydawac kolejnych 50zl na nowe radiatory) i otworach wokol procesora do montarzu bloku (najlepiej gdyby na rewersie karty bylo miejsce na male podkladki wokol otworkow) - ale to chyba standart. Co mozecie mi cos powiedziec o kartach Palit i PixelView; nie bralem ich pod uwage ze wzgledu na niereferencyjne PCB i nie wiem jak wygladaja coolery (ale pewnie sa zintegrowane GPU + pamieci). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...