Corso Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 No tak ale słyszałem że ten sterownik 61.77 daje potężnego KOPA a tutaj takie cuś. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 To zależy u kogo. U mnie największy skok był po wgraniu sterów 65.72X Starstorm. A teraz używam 66.31 i nie narzekam. 61.77 nigdy u mnie nic nie dawały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 @makaronek Jak pamięci kręcą sie do 950MHz to napewno 2,2ns. Producent pamięci to na 100% Hynix. Bios zmieniać zawsze można bo zawsze to coś daje. Ja polecam bios "gainward high" lub "gainward medium". Są to biosy do kart gainwarda ale w niczym to nie przeszkadza. :idea: Biosy do 5900,5900XT,5900U,5950U: :arrow: http://members.lycos.co.uk/biosforall/ :arrow: Znajdziecie tam biosy orginalne i zmodyfikowane do większości kart :D 59xx sprzedawanych na terenie naszego kraju. Mam pytanie, bo u mnie maxymalnie dało się przetaktować pamięć na 951 Mhz (wyżej nie przechodzi testu) czyli mam pamięci o czasie dostępu 2,2 ns chociać pisze 2,8?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Tak :D Oznaczenia szczególnie na hynix'ach są zmieniane. Na moich też pisze 2,8 a kręcą się jak 2,2ns. Jest tak na pewno bo gdzieś czytałem, że ktoś to sprawdził. :idea: Biosy do 5900,5900XT,5900U,5950U: :arrow: http://members.lycos.co.uk/biosforall/ :arrow: Znajdziecie tam biosy orginalne i zmodyfikowane do większości kart :D 59xx sprzedawanych na terenie naszego kraju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3bynio Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 co daje zmiana ID w Riwa Tuner??? czy wystarczy zmienić "PC DeviceID settings" i wybrać np. 5900 Ultra czy coś jeszcze zmieniać??? zmieniłem na 5900 Ultra i jedyna różnica to to, że karta jest wykrywana jako Ultra i nic poza tym, zegary bez zmian a wynik 3D Mark03 gorszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Coś o pamięciach: Z tego co wiem to liczy sie to tak: Zakładam, że mam pmięci 2,5ns wię: 1000:2,5=400*2(DDR)=800. Tak? Pytanie: czy można to odwrócić? Tzn., jeśli pamieci kręcą się ~900, to są 2,2ns? @dari555 moje pamięci też przechodzą test na 950, ale to chyba nijak ma sie do stabilności? Full stable idą na 905-910 bez krzaków, więc po mojemu są to kości 2,5ns. P.S. Proszę o uwagi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Należy jeszcze uwzględnić w niektórych przypadkach +10% do otrzymanego wyniku. Co do metody obliczana to jest ona bardzo dobra. Tylko należy uwzględnić, że np. po zminie timingów lub latencji nie należy sie już kierować tymi wyliczeniami. Pamięci, kóre kręcą się w okolicach 900MHz po zmianie timingów na timingi od 5950U potrafią dojść do 1000MHz, a po ustawieniu bardzo niskich timingów będą kręciły się tylko do np. 850MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 dziękuję wszystkim za pomoc (w szczegółowości L'owi :) podpis - stary jest i jak bede mial chwile to go zaktualizuje, gainwarda mialem wczesniej (swoja droga super karta do dx81) stery - zainstaluje najnowsze wentylator - nie wiem czy dobrze znow zrozumialem, mam na pamiatki pacnąć radiatory i jeszcze od spodu wiatrak ?? a czym ten wiatrak przyczepic ? (bo nie da sie ukryc, ze chce to zrobic tanim kosztem) 3dmark03 - mialem dosc wysoko jak na moj procek i plyte - cos kolo 5300 na niepodkreconym, 5900 na podkreconym (nie chce znowu testowac bez chlodzenia pamieci) luks - powiedz, jak przy najmniejszym budzecie i pamieciach 2.2 bezpiecznie go podkrecic (dzisiaj dokupie ramu wiec przynajmniej do dooma powinno byc ok), polec jakis wiatrak duzy na spod i ew. radiatorki, bo na 4maxie jest wszedzie to samo "odprowadzaja cieplo pokryte od spodu tasma" - ceny od 25 do 90 zl wiec nie bardzo wiem ktore wziac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciush Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Coś o pamięciach: Z tego co wiem to liczy sie to tak: Zakładam, że mam pmięci 2,5ns wię: 1000:2,5=400*2(DDR)=800. Tak? Pytanie: czy można to odwrócić? Tzn., jeśli pamieci kręcą się ~900, to są 2,2ns? @dari555 moje pamięci też przechodzą test na 950, ale to chyba nijak ma sie do stabilności? Full stable idą na 905-910 bez krzaków, więc po mojemu są to kości 2,5ns. P.S. Proszę o uwagi. jastrząb: 910 / 2 = 455 dalej 1000 / 455 = 2,2 a więc jest OK :D a nawet lepiej :) Moje osobiście lecą całkowicie stabilnie na 940 (bez radiatorków !!!) ale to jest też uzależnione od częstotliwości rdzenia - im wyższy rdzeń tym niższe taktowanie na pamięci udaje mi się ustawić stabilnie. Empirycznie doszedłem że dla mojej karty optymalny wynik to 475/940 full stable. Trzeba we własnym zakresie poeksperymentować jak komu idzie najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Witam. Robimy zawody kto, ile z pamięci wyciągnie?Tak? :) Napiszcie proszę w jaki sposób i jak długo trzeba poddawać pamięci takim torturom, by wyniki @ były wiarygodne i stwierdzały, że pamięci pracują na takich taktowaniach stabilnie. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciush Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Heeh ja tam odpadam ;) Wiem że z moich już duzo więcej nie wyciągnę, chyba że założę jakieś chłodzonko. A co do długości testu to leciały na 3dMarku około 3 godzin - więcej szkoda mi było czasu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Moje ledwo co ciągną 935 więc się z Wami nie pobawie, ale pomysł może chwycić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 U mnie po zamianie timingów wyciągają maks 915MHz przy rdzeniu 520MHz. Na początlu dochodziły do 940MHz ale po zmianie timingów maw wyższe wyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 dziękuję wszystkim za pomoc (w szczegółowości L'owi :) luks - powiedz, jak przy najmniejszym budzecie i pamieciach 2.2 bezpiecznie go podkrecic (dzisiaj dokupie ramu wiec przynajmniej do dooma powinno byc ok), polec jakis wiatrak duzy na spod i ew. radiatorki, bo na 4maxie jest wszedzie to samo "odprowadzaja cieplo pokryte od spodu tasma" - ceny od 25 do 90 zl wiec nie bardzo wiem ktore wziac ;) Wiatrak jakiś zwykły 80mm za 18zł. Przyczep go na żyłkach, opaskach lub inną prowizoryczną metodą pod kartą. Z tym chłodzeniem to zależy co masz w domu bo mi wyszło za całość 55zł bo paste i radiator na rdzeń znalazłem w domu. Mósiałem tylko kupić radiatorki na pamięci za te 55zł. :idea: Biosy do 5900,5900XT,5900U,5950U: :arrow: http://members.lycos.co.uk/biosforall/ :arrow: Znajdziecie tam biosy orginalne i zmodyfikowane do większości kart :D 59xx sprzedawanych na terenie naszego kraju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Tak apropo pamięci i stabilności mam pytanie bo po przetaktowaniu mojej karty niezależnie czy jest to 500/900 czy 500/951 jak uruchamiam komputer i jest jeszcze zimny to 3Dmark 2003 na drugim teście wyłącza komputer. Jak włącze go jeszcze raz i się już trochę zagrzeje to wszystko jest ok. Od czego to zależy od taktowania grafiki czy może mam za słaby zasilacz (Q-tech 400 W dual Fan). Wspomne że przed zmianą biosu jak uruchamiałem Demo Colina 2005 z wygładzaniem 4X to po pewnym czasie wychodziło mi do Windowsa i miałem komunikat, że twój komputer nie może dostarczyć wystarczającej energi i karta przechodzi w jakiś bezpieczny tryb, ale po zmnianie biosu na Gaiwarda od Luksa tego nie ma, a są restarty na zimnym sprzęcie. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Luciush masz człkowitą rację :oops: . Coś mi sie w rachunkach pokiełbasiło :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Witam. Stałem się posiadaczen Leadetek'a 5900XT i przekopując się przez to mrowie postów mam takie pytania. 1. Czy jest sens modyfikować cokolwiek w tej karcie przy procu A1700+@1831MHz ? Czy w tym wypadku proc nie będzie wąskim gardłem dla grafiki. 2. Czy bez zmiany chłodzenia z tego co zuważyłem, bezpiecznie ustawić zegary na 400core/800mem (tryb 3D) ? Próbowałem ustawić 450/820 ale temp. rdzenia dochodziła do 68st. po dłuższym graniu, wtedy nic niepokojącego na ekranie się nie działo (zero artefaktów). 3. Czy faktycznie z tymi oznaczeniami pamięci że niby są 2,8ns, a faktycznie są szybsze to prawda ? 4. W zakładce ForceWare'ów jest podawana temp rdzenia i otoczenia, wiadomo rdzeń to GPU, a otoczenie, jak ta jest mierzona i czy można zmienić temperaturę zwolnienia pracy GPU, bo pokazuje u mnie próg na 140st (a to chyba o wiele za dużo). 5. Czy ma znaczenie to że revision PCB to "D2" ? Sorki za lamerstwo, ale starałem się umieścić najważniejsze pytania, które mnie interesują i liczę na Waszą pomoc. W tej chwili karta chodzi na ustawieniach 400core/800mem, bez modyfikacji chłodzenia i bez radiatorów na pamięciach, czy nic się nie powinno dziać ? Chodzi mi przede wszystkim o możliwość przegrzania pamięci. Przez jeden dzień chodziły na 820 i nic się nie działo, nie miałem artefaktów, zarówno katowałem Markami 01 i 03, Aquamarkiem 03, jeżeli chodzi o wyniki, nie są imponujące (patrząc po Waszych), 3DMark03 - 5111pkt, 3DMark01 - buja się w granicach 12000pkt, +- 50 pkt. pozdrawiam, fiskomp Ps. Sprzęt jak w podpisie. Ps.2. Do administratorów, coś mi siadło na oczy i zamiast dołączyć do tego wątku, wrzuciło mi na główną stronę, proszę o wykasowanie tamtego posta :oops: :oops: :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 @fiskomp Mamy te same karty, moja chodzi nonstop 450/900 full stable i nic sięnie dzieje 68*c to normalna temperatura (czyt. bezpieczna) Z pamieciami musisz sam kombinować-kręcenie i test, kręcenie i test itd. Temperatury zwolnienia GPU nie zmienisz (w sterownikach 66.31 próg jest ustawiony na 127*) Co do PCB rev. nie mam pojęcia (spytaj luks_pl) Procesor z pewnością będzie wąskim gardłem (Jak każdy inny:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Tak apropo pamięci i stabilności mam pytanie bo po przetaktowaniu mojej karty niezależnie czy jest to 500/900 czy 500/951 jak uruchamiam komputer i jest jeszcze zimny to 3Dmark 2003 na drugim teście wyłącza komputer. Jak włącze go jeszcze raz i się już trochę zagrzeje to wszystko jest ok. Od czego to zależy od taktowania grafiki czy może mam za słaby zasilacz (Q-tech 400 W dual Fan). Wspomne że przed zmianą biosu jak uruchamiałem Demo Colina 2005 z wygładzaniem 4X to po pewnym czasie wychodziło mi do Windowsa i miałem komunikat, że twój komputer nie może dostarczyć wystarczającej energi i karta przechodzi w jakiś bezpieczny tryb, ale po zmnianie biosu na Gaiwarda od Luksa tego nie ma, a są restarty na zimnym sprzęcie. :cry: Odpowiedz jest prosta :( zasilacz. :evil: Ja aby włączyć kompa muszę pierw wyłączyć katody bo jak mam je włączone przy starcie to komp mi się nie chce wogóle uruchomic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Witam. Stałem się posiadaczen Leadetek'a 5900XT i przekopując się przez to mrowie postów mam takie pytania. 1. Czy jest sens modyfikować cokolwiek w tej karcie przy procu A1700+@1831MHz ? Czy w tym wypadku proc nie będzie wąskim gardłem dla grafiki. 2. Czy bez zmiany chłodzenia z tego co zuważyłem, bezpiecznie ustawić zegary na 400core/800mem (tryb 3D) ? Próbowałem ustawić 450/820 ale temp. rdzenia dochodziła do 68st. po dłuższym graniu, wtedy nic niepokojącego na ekranie się nie działo (zero artefaktów). 3. Czy faktycznie z tymi oznaczeniami pamięci że niby są 2,8ns, a faktycznie są szybsze to prawda ? 4. W zakładce ForceWare'ów jest podawana temp rdzenia i otoczenia, wiadomo rdzeń to GPU, a otoczenie, jak ta jest mierzona i czy można zmienić temperaturę zwolnienia pracy GPU, bo pokazuje u mnie próg na 140st (a to chyba o wiele za dużo). 5. Czy ma znaczenie to że revision PCB to "D2" ? 1. Procesero jak sam pewnie wiesz jest wąskim gardłem, ale podkręcanie karty powinno pomimo to daćodczuwalne efekty. 2. Zegary możesz ustawićspokojnie na 450/850 3. Zależy od karty. 4. Zwolnienie rdzenia następuje juzw owiele niższej temperaturze. O to się nie musisz martwic. 5. Nie :idea: Biosy do 5900,5900XT,5900U,5950U: :arrow: http://members.lycos.co.uk/biosforall/ :arrow: Znajdziecie tam biosy orginalne i zmodyfikowane do większości kart :D 59xx sprzedawanych na terenie naszego kraju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_L Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Witam Pozwole sobie pochwale sie moimi osiagnieciami z 5900xt. Mam prolinka pixelview 5900xt. Karta ma standardowe chlodznie na chipie, na pamieciach posiada oryginalne radiatory aluminiowe czernione. Bez zadnych modyfikacji chodzil po podkreceniu 450/870 ale mi to nie wystarczalo wiec zmienilem bios ktory sciagnolem z jakiejs ruskiej strony i radiator na chipie na ogromny firmy Titan plus pasta srebrna do celerona na s370 i tu odrazu roznica, karta chodzi stabilnie na 500/900 w 3dmarku 03 wynik 6650. Przeczytalem artykul Luks_pl i mnie wzielo. Zmienilem timingi pamieci karta podskoczyla w 3d03 na 6830 ale zowu bylo mi malo i znalazlem na forum link podany przez jednego z kolegow do obszernego arykulu o vmodzie. I znowu mnie wzielo :) Zrobilem narazie vmoda na chipa bo mialem tylko jeden potencjometr wieloobrotowy. Czestotliwosc na chipie podskoczyal do 570 mhz (choc nie do 600 jak zapewnial autor artykulu) 3d mark 03 7150 !!! Niedlugo zrobie vmoda na pamieci i zobacze co bedzie sie dzialo. Dam znac. Pozdr Karol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Przeniesiono :idea: Biosy do 5900,5900XT,5900U,5950U: :arrow: http://members.lycos.co.uk/biosforall/ :arrow: Znajdziecie tam biosy orginalne i zmodyfikowane do wiêkszo¶ci kart :D 59xx sprzedawanych na terenie naszego kraju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Wiesz każda karta jest inna jedna na napięciu 1,4V idzie na 540MHz, a dróga potrzebuje już 1,6V dla takiego zegara. Napisz jakie ustawiłeś napięcie na rdzeniu. Opisz również jaki masz sprzęt bo róznica przed v-modem i po jest bardzo mała więc sądze, że procek lub coś innego jest w twoim przypadku wąskim gardłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 @fiskomp Mamy te same karty, moja chodzi nonstop 450/900 full stable i nic sięnie dzieje 68*c to normalna temperatura (czyt. bezpieczna) Z pamieciami musisz sam kombinować-kręcenie i test, kręcenie i test itd. Temperatury zwolnienia GPU nie zmienisz (w sterownikach 66.31 próg jest ustawiony na 127*) Co do PCB rev. nie mam pojęcia (spytaj luks_pl) Procesor z pewnością będzie wąskim gardłem (Jak każdy inny:)) Hello, tylko jeszcze jedno pytanko uściślające, masz założone radiatoty na pamięci ? W sumie Leadetek jest dobry, bo jego wentyl owiewa pamięci, że powietrze jest mieszane i zawsze to jakaś cyrkulacja powietrza. Dodam, że buda wentylowana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Nie mam. Zmieniłem tylko wiatrak na 80mm. Radiatora nie byłem w stanie zdjąć :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Tak apropo pamięci i stabilności mam pytanie bo po przetaktowaniu mojej karty niezależnie czy jest to 500/900 czy 500/951 jak uruchamiam komputer i jest jeszcze zimny to 3Dmark 2003 na drugim teście wyłącza komputer. Jak włącze go jeszcze raz i się już trochę zagrzeje to wszystko jest ok. Od czego to zależy od taktowania grafiki czy może mam za słaby zasilacz (Q-tech 400 W dual Fan). Wspomne że przed zmianą biosu jak uruchamiałem Demo Colina 2005 z wygładzaniem 4X to po pewnym czasie wychodziło mi do Windowsa i miałem komunikat, że twój komputer nie może dostarczyć wystarczającej energi i karta przechodzi w jakiś bezpieczny tryb, ale po zmnianie biosu na Gaiwarda od Luksa tego nie ma, a są restarty na zimnym sprzęcie. :cry: Odpowiedz jest prosta :( zasilacz. :evil: Ja aby włączyć kompa muszę pierw wyłączyć katody bo jak mam je włączone przy starcie to komp mi się nie chce wogóle uruchomic. Miałeś rację, wymieniłem zasilacz na Gembird 400w ATX i wszystko jest OK, Q-tec to jedna wielka ściema zamknięta w ładnej złotej obudowie... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciush Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 to dziwne, mój Q-Tec dokładnie taki sam ciągnie wszystko bez problemu... jakiś wadliwy egzemplarz może... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 to dziwne, mój Q-Tec dokładnie taki sam ciągnie wszystko bez problemu... jakiś wadliwy egzemplarz może... hehe, też miałem 2 razy Qteca tego 400W Dual Fan, syf jakich mało, jeden się spalił i pociągnął płytę i pamięci, a drugi jako nówka pochodził kilka dni - zaczęły się restarty kompa i potem zmiana zasilacza na markowego Chiefteca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 to dziwne, mój Q-Tec dokładnie taki sam ciągnie wszystko bez problemu... jakiś wadliwy egzemplarz może... hehe, też miałem 2 razy Qteca tego 400W Dual Fan, syf jakich mało, jeden się spalił i pociągnął płytę i pamięci, a drugi jako nówka pochodził kilka dni - zaczęły się restarty kompa i potem zmiana zasilacza na markowego Chiefteca. Bez obrazy ale wyczytałem gdzieś, że w Q-tecu jest tylko ładna obudowa a środek od nonamemowego zasilacza za 50 zł. Nic dodac nic ująć, a poza tym w sklepie w którym go kupiłem już nie chandlują tym sprzętem i wymienili mi na Gembirda 400w ATX za 20 zł, a jest przynajmniej o klase lepszy (trzymanie napięć i moc :) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Na zasilaczu nie powinno się oszczędzać. :wink: Ja ze swojego Neoteca jestem bardzo zadowolony. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...