syzcha Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Dlaczego TT odpuscic?? Nie wiem jak zdjac ten cooler bo jeszcze nigdy tego nie robilem. Ale jakies chlodzenie bym przykupil tylko nie wiem jakie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syzcha Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Ti widze ze masz karte FX 5900XT i do tego podkrecona uzywasz jakiegos dodatkowego chlodzenia na nia ?? Jak bys mogl to odezwij sie do mnie na gg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolak Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Masin napisał: masz racje ja tez przesiadlem sie z R9700@Pro i czuje sie lekko zawiedziony co prawda w marku2003 man troszke lepszy wynik to w marku2001 juz jest porazka moj wczesniejszy r9700 zabija wynikiem FX5900 ktorego mam teraz nie wiem czemu tak jest ... moze stery ? A czy ktośmógłby mi racjonalnie wytłumaczyć dlaczego w 3dmark05 wynik jest fatalny. ok 1000pkt?? na 9700 mialam 2000pkt mam zamiar podkrecic swego leadteka. jakie chlodzenie mi proponujecie? na r9700 mialem Zalman'a i... nie był wart swej ceny... Pozdrawiam :D [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ti Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 syzcha: mam tylko radiatorki na pamięciach, reszta tak jak była. poolak: 3dm2005 to benchmark testujący najnowsze generacje kart (tzn 6800 i x800). Puszczanie na nich kart z serii 59xx lub 97xx/98xx moim zdaniem nie ma sensu :/ nawet nie mam zamiaru ściągać tego benchmarka, bo po co? jak sobie kupie 6800 to wtedy sprawdzę.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 dobra to zi nnej beki :) jakie stery do tego najlepiej zapodac i czy mam zdrapac ta zasrana paste z coolera i nalozyc cos sensownego ?bo ona wyglada jak plaster na [gluteus maximus] z wrzodem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ti Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Jak grasz w Dooma to zapodaj 61.77 - dodają 10 fpsów. Ale 3dmarki spadają. A tak ogólnie to dobre są najnowsze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaffee Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 A ja mam pytanie na inny temat zupelnie, jak u was wyglada antialiasing?? Czasem mam wrazenie ze wogole go nie ma, np gdy gram w SC2:PT, nawet gdy mam ustawione 8xS. Tak jest w trybie Direct3D. stery 66.81 Czy ktos zna powod?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 U mnie zarówno w D3D i OpenGL widać wyraźną różnicę przy 4x, a przy 8x to już nie da się nie zauważyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Na jakich sterach? Na jednej z wczesniejszych wersji sterów AA nie działało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Na jakich sterach? Na jednej z wczesniejszych wersji sterów AA nie działało. Na 61.77win2k-xp - whql działa. Ale teraz mam wgrane 66.81win2k-xp - beta i na nich nie próbowałem, bo nie mam zbytnio czasu na granie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Forceware 70.41 Win2000/XP http://downloads.guru3d.com/download.php?det=897 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Jak sie bawic to sie bawic http://files.tizian-security.net/NVIDIAODNGO02.exe nie testowałem, ale podobno warto. EDIT: Do bani te stery: karta nie przełącza się w tryb 3D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolak Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Witam wszystkich ponownie!! Mam pytanie dotyczące chlodzenia. Mam Zalmana 6000cu na procku i niezbyt jest wydajny(50C jest non stop) Pomyslalem, zeby go przelozyc na rdzen karty graficznej i przykleic tez cos na pamieci. Ale mam dylemat co qpic na procesor,coż co jest wydajne i niezbyt drogie. Wiem, ze to nie jest w 100% zwiazane z tematem tego forum, jednakze licze na Wasza fachowa pomoc. Dziekuje i pozdrawiam... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Jesli masz kase >> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33600416 Jesli nie masz kasy>> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33024301 Szczerze polecam tego drugiego. Powody: Sprawdzony allegrowicz-kupowalem u niego Silencera na proca jak i na dawnego R9800SE; procki mamy tak samo podkrecone (u mnie max temp. +47 stopni C na Silencerze)... No i cena. Jesli chodzi o to, to nie kupisz nic naprawde dobrego w tej cenie. Jak najbardziej polecam Silencera. Jest b. cichy i b. wydajny! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Pojawilo sie DEMO NFS: U 2 ... Gral ktos juz w to? Jak to dziala na naszych kartach?? Prosze o wrazenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Znowu Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Pojawilo sie DEMO NFS: U 2 ... Gral ktos juz w to? Jak to dziala na naszych kartach?? Prosze o wrazenia.A slyszeliscie o sterach 70. cos tam cos tam?? Podobno poprawiaja PS2 bez zmiany jakosci obrazu. Mocy nawet do 60% wiecej. Na pclabie cos o tym dyskusja sie toczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaffee Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 ja juz zainstalowalem http://files.tizian-security.net/NVIDIAODNGO02.exe i w benchmarku aquamarka3 nie zauwazylem zadnej poprawy, moze w grach jest lepiej. Za to mam niezle bledy w wyswietlaniu tekstur z odbiciami, bo wyswietla tylko odbicia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 moj dzi forsik zdechł ;( nie znam kompletnie powodu ehhhh.Jedyne co sie pokazuje to BIOS 5900XT (jakies ciach!lotki podspodem) 128 DDR ,poczym czarny ekran,ale monitor caly czas jest wlaczony x( pzdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolak Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Do GIB: sprawdż zasilanie czy jest OK... u mnie kiedys na Radeonie bylo podobnie i winny byl zasilacz... nie wiem czy to pomoze, ale... pozdrawiam Ps. co sadzicie o tym?? warto wydac taka sume na to?? http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=529 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ti Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Ja już bym lepiej wziął NV3 Silencer. Co do dema NFSU - kumpel na 9800 Pro zamontował i przy 1280x960 ostro się przycina :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebass Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Ja już bym lepiej wziął NV3 Silencer. Co do dema NFSU - kumpel na 9800 Pro zamontował i przy 1280x960 ostro się przycina :) u mnie chodzi spokojnie na max ustawieniach! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebass Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Ja już bym lepiej wziął NV3 Silencer. Co do dema NFSU - kumpel na 9800 Pro zamontował i przy 1280x960 ostro się przycina :) u mnie chodzi spokojnie na max ustawieniach!karta moja to prolink 5900xt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Po co piszesz posta jesli u ciebie w podpisie jasno widac ze masz karte prolinka? Ale mniejsza juz z tym... Czytalem na forum (Tweak >> GRY) ze giera mniej wiecej bedzie miala te same wymagania co wersja wczesniejsza. Ile z tego prawdy to an 100% przekonamy sie dopiero gdy swiatlo dzienne ujrzy full wersia. A co do tego ze na R9800Pro cos sie tnie... Czasami tak bywa, ze giery na takich "wypasach" sie tna. Swojego czasu jak R9100 byl the best to jak gralem w Toca Race Driver samochody na torze nie byly wogole teksturowane. Pozniej czas przyszedl na GF4Ti i problem zniknal. Pozniej mialem R9800SE i znowu brak tekstur. Nie wiem czy to taka "optymalizacja" zeby gra dobrze chodzila na radkach czy co... Z powyzszym problemem zglosilem sie do CDProjekt. Napisali, ze prawdopodobnie jest to wina sterow albo biosu kart. Minelo juz w **** czasu i jak nie bylo tekstur tak ich nie ma. Dlatego po takich przygodach pierdziele cale ATi i wole "monopol" nVidii bo czy sa optymalizacje czy ich nie ma to kazda gra jest wyswietlana tak jak "trza" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Hej ludziska, podobno te nowe stery z serii 70.xx podnoszą wydajność na kartach FX w PS2.0 - może ktoś to sprawdzić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
___HAWK___ Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Witam wszystkich..... Jestem świerzy w te sprawy ale śledze wasze poczynania a szczególnie Luksa od jakiegoś czasu....dokonałem wszystkich modyfikacji zewnętrznych i w biosie, które opisane są w artykule ..... Wszystko chodzi jak malina, ale mam jedno pytanko :D jak w mojej GAINWARD FX 5900 sprawdzić temperature? :oops: wiem że w niektórych Gainwardach jest taka opcja...u mnie nie ma :cry: z góry dzięki za informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Witam wszystkich..... Jestem świerzy w te sprawy ale śledze wasze poczynania a szczególnie Luksa od jakiegoś czasu....dokonałem wszystkich modyfikacji zewnętrznych i w biosie, które opisane są w artykule ..... Wszystko chodzi jak malina, ale mam jedno pytanko :D jak w mojej GAINWARD FX 5900 sprawdzić temperature? :oops: wiem że w niektórych Gainwardach jest taka opcja...u mnie nie ma :cry: z góry dzięki za informacje. Żaden Gainward 5900XT nie posiada czujnika temperatury. Do pomiary temp. moźesz użyć zewnętrznego czujnika takiego jak np. są w panelu Hardcano12. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreq Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 ...qrcze...za dużo postów do czytania.:P..przeczytałem tylko kilka pierwszych w temacie i przeskoczyłem na koniec....więc może troszq nie w temacie będę....ale nawiązując do założycielskiego postu... chciałem się pochwalić.... na oryginalnym chłodzeniu Leadtek'a rdzeń śmiga z częstotliwością 450 MHz, na pamięci identyczne radiatorki założyłem, tyle że aluminiowe i pamięć zasuwa na 900 MHz....wszystko przetestowane...superstabilnie....to ja tyle chciałem...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ti Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Na oryginalnym biosie? I to już jest max? :) No to średni wynik powiedziałbym :) Tzn. ogólnie jest dobrze, ale inni mają więcej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 ...qrcze...za dużo postów do czytania.:P..przeczytałem tylko kilka pierwszych w temacie i przeskoczyłem na koniec....więc może troszq nie w temacie będę....ale nawiązując do założycielskiego postu... chciałem się pochwalić.... na oryginalnym chłodzeniu Leadtek'a rdzeń śmiga z częstotliwością 450 MHz, na pamięci identyczne radiatorki założyłem, tyle że aluminiowe i pamięć zasuwa na 900 MHz....wszystko przetestowane...superstabilnie....to ja tyle chciałem...:) Moj Asus dzialal stabilnie na standartowym coolerze przy 500MHz takze wiesz... :lol: Teraz mam CoolViVA i tez jest git... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob@k Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Gralem juz w nowego NFS.Na maksymalnych detalach (oprocz tej debilnej swiecacej drogi) mam 30-40 fps. Srednio mam 33 fps.Musze powiedziec ze jedynka chodzila mi gorzej. Wiec nie jest tak zle :D . ___________________ Abit KV7 Barton 2500 512 DDRAM Kingston Caviar 60 GB GF Gainward 5900 XT Chieftec 360-302 DF Win XP Pro + Sp2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...