Skocz do zawartości
Vader_

Geforce Fx 5900 / U / Xt / 5950u

Rekomendowane odpowiedzi

Masin napisał: masz racje ja tez przesiadlem sie z R9700@Pro i czuje sie lekko zawiedziony co prawda w marku2003 man troszke lepszy wynik to w marku2001 juz jest porazka moj wczesniejszy r9700 zabija wynikiem FX5900 ktorego mam teraz nie wiem czemu tak jest ... moze stery ?

A czy ktośmógłby mi racjonalnie wytłumaczyć dlaczego w 3dmark05 wynik jest fatalny. ok 1000pkt??

na 9700 mialam 2000pkt

mam zamiar podkrecic swego leadteka. jakie chlodzenie mi proponujecie? na r9700 mialem Zalman'a i...

nie był wart swej ceny...

Pozdrawiam :D [/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

syzcha: mam tylko radiatorki na pamięciach, reszta tak jak była.

poolak: 3dm2005 to benchmark testujący najnowsze generacje kart (tzn 6800 i x800). Puszczanie na nich kart z serii 59xx lub 97xx/98xx moim zdaniem nie ma sensu :/ nawet nie mam zamiaru ściągać tego benchmarka, bo po co? jak sobie kupie 6800 to wtedy sprawdzę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich ponownie!!

Mam pytanie dotyczące chlodzenia.

Mam Zalmana 6000cu na procku i niezbyt jest wydajny(50C jest non stop)

Pomyslalem, zeby go przelozyc na rdzen karty graficznej i przykleic tez cos na pamieci.

Ale mam dylemat co qpic na procesor,coż co jest wydajne i niezbyt drogie.

Wiem, ze to nie jest w 100% zwiazane z tematem tego forum, jednakze licze na Wasza fachowa pomoc.

Dziekuje i pozdrawiam... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli masz kase >> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33600416

Jesli nie masz kasy>> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33024301

Szczerze polecam tego drugiego. Powody: Sprawdzony allegrowicz-kupowalem u niego Silencera na proca jak i na dawnego R9800SE; procki mamy tak samo podkrecone (u mnie max temp. +47 stopni C na Silencerze)... No i cena. Jesli chodzi o to, to nie kupisz nic naprawde dobrego w tej cenie. Jak najbardziej polecam Silencera. Jest b. cichy i b. wydajny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawilo sie DEMO NFS: U 2 ... Gral ktos juz w to? Jak to dziala na naszych kartach?? Prosze o wrazenia.

A slyszeliscie o sterach 70. cos tam cos tam?? Podobno poprawiaja PS2 bez zmiany jakosci obrazu. Mocy nawet do 60% wiecej. Na pclabie cos o tym dyskusja sie toczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do GIB:

sprawdż zasilanie czy jest OK...

u mnie kiedys na Radeonie bylo podobnie i winny byl zasilacz...

nie wiem czy to pomoze, ale...

pozdrawiam

Ps. co sadzicie o tym?? warto wydac taka sume na to??

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=529

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co piszesz posta jesli u ciebie w podpisie jasno widac ze masz karte prolinka? Ale mniejsza juz z tym...

Czytalem na forum (Tweak >> GRY) ze giera mniej wiecej bedzie miala te same wymagania co wersja wczesniejsza. Ile z tego prawdy to an 100% przekonamy sie dopiero gdy swiatlo dzienne ujrzy full wersia.

A co do tego ze na R9800Pro cos sie tnie... Czasami tak bywa, ze giery na takich "wypasach" sie tna. Swojego czasu jak R9100 byl the best to jak gralem w Toca Race Driver samochody na torze nie byly wogole teksturowane. Pozniej czas przyszedl na GF4Ti i problem zniknal. Pozniej mialem R9800SE i znowu brak tekstur. Nie wiem czy to taka "optymalizacja" zeby gra dobrze chodzila na radkach czy co...

Z powyzszym problemem zglosilem sie do CDProjekt. Napisali, ze prawdopodobnie jest to wina sterow albo biosu kart. Minelo juz w **** czasu i jak nie bylo tekstur tak ich nie ma.

Dlatego po takich przygodach pierdziele cale ATi i wole "monopol" nVidii bo czy sa optymalizacje czy ich nie ma to kazda gra jest wyswietlana tak jak "trza" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.....

Jestem świerzy w te sprawy ale śledze wasze poczynania a szczególnie Luksa od jakiegoś czasu....dokonałem wszystkich modyfikacji zewnętrznych i w biosie, które opisane są w artykule .....

Wszystko chodzi jak malina, ale mam jedno pytanko :D jak w mojej GAINWARD FX 5900 sprawdzić temperature? :oops:

wiem że w niektórych Gainwardach jest taka opcja...u mnie nie ma :cry:

z góry dzięki za informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.....

Jestem świerzy w te sprawy ale śledze wasze poczynania a szczególnie Luksa od jakiegoś czasu....dokonałem wszystkich modyfikacji zewnętrznych i w biosie, które opisane są w artykule .....

Wszystko chodzi jak malina, ale mam jedno pytanko :D jak w mojej GAINWARD FX 5900 sprawdzić temperature? :oops:

wiem że w niektórych Gainwardach jest taka opcja...u mnie nie ma :cry:

z góry dzięki za informacje.

Żaden Gainward 5900XT nie posiada czujnika temperatury. Do pomiary temp. moźesz użyć zewnętrznego czujnika takiego jak np. są w panelu Hardcano12.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...qrcze...za dużo postów do czytania.:P..przeczytałem tylko kilka pierwszych w temacie i przeskoczyłem na koniec....więc może troszq nie w temacie będę....ale nawiązując do założycielskiego postu... chciałem się pochwalić.... na oryginalnym chłodzeniu Leadtek'a rdzeń śmiga z częstotliwością 450 MHz, na pamięci identyczne radiatorki założyłem, tyle że aluminiowe i pamięć zasuwa na 900 MHz....wszystko przetestowane...superstabilnie....to ja tyle chciałem...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...qrcze...za dużo postów do czytania.:P..przeczytałem tylko kilka pierwszych w temacie i przeskoczyłem na koniec....więc może troszq nie w temacie będę....ale nawiązując do założycielskiego postu... chciałem się pochwalić.... na oryginalnym chłodzeniu Leadtek'a rdzeń śmiga z częstotliwością 450 MHz, na pamięci identyczne radiatorki założyłem, tyle że aluminiowe i pamięć zasuwa na 900 MHz....wszystko przetestowane...superstabilnie....to ja tyle chciałem...:)

Moj Asus dzialal stabilnie na standartowym coolerze przy 500MHz takze wiesz... :lol:

Teraz mam CoolViVA i tez jest git... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gralem juz w nowego NFS.Na maksymalnych detalach (oprocz tej debilnej swiecacej drogi) mam 30-40 fps. Srednio mam 33 fps.Musze powiedziec ze jedynka chodzila mi gorzej. Wiec nie jest tak zle :D .

Abit KV7

Barton 2500

512 DDRAM Kingston

Caviar 60 GB

GF Gainward 5900 XT

Chieftec 360-302 DF

Win XP Pro + Sp2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...