luks__pl Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Przed chwilą rozmawiałem z Opsonem. :) Zaprosiłem go do tego wątku. Więc zaraz dowiemy się coś więcej o 70.16. Tylko pamiętać o :!: zachowaniu pożądku. Nie chce żeby zrobiło się tu to samo co na pclab. SUPER!!! 5900XT z pamięciami 2,2ns GWARANCJA 3 LATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 No dobra,jestem. Pytajcie o co chcecie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Powiedz kiedy (jezeli istnieją) te stery ujża swiatło dzienne - przynajmniej w wersji beta? Witaj na Tweak`u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 No bez rpzesady, ja na Tweaku z wami juz ponad rok..... Bety juz sa ale tak jak mowie nie moge ich puscic za nic na swiecie :( Oficjalne na HL2 będą na 99% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Witam :D ja jestem ciekawy ile może wzrosnąć wydajność Fxów 5900 w stosunku do radeonów 9800pro :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Bety juz sa ale tak jak mowie nie moge ich puscic za nic na swiecie :( Oficjalne na HL2 będą na 99% A jak nie będą to obiecałeś, że 16.11.2004 wypuścisz swoje bety. :) Trzymam Cie za słowo. SUPER!!! 5900XT z pamięciami 2,2ns GWARANCJA 3 LATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Opson, jeżeli dobrze rozumuje to te sterowniki wpadły Ci w ręce przez przypadek - tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Hmm, no tak mozna powiedziec.... W paczce od prolinka byl tajemniczy CD-R Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 ... a co za tym idzie NIKT NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA ŻE JE MASZ, więc co stoi na przeszkodzie żeby........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simi77 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Witam wszystkich ... właśnie dziś przesiadłem się na LEADTEK'a FX 5900 XT :P ... narazie bez żadnego dodatkowego chłodzenia (tylko to co w standardzie). Czy mógłby ktoś podesłać mi jakiś sensowny biosik do karty. danekgol@wp.pl Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ti Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Czytaliśmy już o wzroście wydajności w 3dm2005 i HL2, a jak z 3dmark 2003 i gierkach dx9 typu Doom3, Farcry (z którym sobie FX nie radzi) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Witamy kolejnego FX-owca. Też mam Leadteka i wymieniłem tylko wiatrak, memki narazie gołe, ale wiater i tak na nie dmucha. Masz tu link do biosa którego robił luks_pl http://62.141.195.170/~jastrzab/biosa.rom Jeśli masz Hynix`y to nie ma strachu. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simi77 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 ja również witam - pamiątki hynix z oznaczeniem f-28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 No dobra,jestem. Pytajcie o co chcecie :P No to nas kolega opson oświecił..... Chłopak po prostu bredzi i tyle, to moje zdanie. Nowe stery będą bo i tak juz czas, ostatnie "superoficjalne" WHQL na wszystkie GF to nadal 61.77. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Nie wiem dlaczego nie pusci tych sterow tylko: jesli nie wyjda do premiery HL2 to wtedy on pusci. Kto mu co zrobi?? Dla mnie tez podpucha, ale przydaloby sie zeby takie stery istnialy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 No i pierwsze testy. Taktowanie 480/780 (nie wiem dlaczego ale RivaTuner nie chce puścić wyżej :baranek: ) 3DM2003 - 5806 Czekam na biosik od Luksa :twisted: No i zmianę chłodzenia :twisted: No i przydałby się reinstall windy, bo mam w systemie DNA, Omegi i Catalysty od ATI :lol: , FX idzie na sterkach 66.00 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 A czego sie spodziewales bez zmiany biosu :D Rzeczywiscie, czekaj... Bo warto :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Mafia35 - jak ty wykręciłeś taki wynik na 3DM03 :?: Ja na moim konfigu z bartonem 2500XP+ 200x11 mam raptem 6302pkt. A nie sądze aby podciągnięcie zegara do 550 i pamięci do 1000 dało mi wynik ponad 8k :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Wynik ZeroSuper Karta: MSI 5900XT 2,5ns Hynix SUPER!!! 5900XT z pamięciami 2,2ns GWARANCJA 3 LATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Nie wiem dlaczego nie pusci tych sterow tylko: jesli nie wyjda do premiery HL2 to wtedy on pusci. Kto mu co zrobi?? Dla mnie tez podpucha, ale przydaloby sie zeby takie stery istnialy :) Mafia nie dziwię się mu. Czytałeś może jakie problemy miały niektóre osoby, które wcześnie wypuszczały inne beta wersje w świat. Nvidia zrobiła im dużo :( nieprzyjemności. SUPER!!! 5900XT z pamięciami 2,2ns GWARANCJA 3 LATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 ... a co za tym idzie NIKT NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA ŻE JE MASZ, więc co stoi na przeszkodzie żeby........ No nie całkiem bo o Opsone i jego sterach wiedzą już na całym świecie: Guru3D, Futuremark, nforcershq, TekBunker, HardLimit, gameon, itd. SUPER!!! 5900XT z pamięciami 2,2ns GWARANCJA 3 LATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simi77 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 @suchyjastrząb wgrałem bios do którego podałeś mi linka ... bios programuje "wfflash NM biosa.rom" oczywiście z czystego DOS'a. Po tym poleceniu zaczyna zgrywać stary bios i ładuje nowy. Po wszystkim migający na czerwono komunikat "Programing OK" czy coś takiego. Odpalam windowsa a taktowania nawet nie ruszone. Wszystko po staremu. Próbowałem już kilka razy. Co jest grane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Witam wszystkich... posiadam Leadtek-a 5900, przeczytałem tema od deski do deski i uznałem że troche pogrzebie w biosie ;). Zmieniłem bios na ten od 5900u po czym kierując się instrukcją od luks__pl (RESPECT! :) przestawiłem latencje i timingi na trochę agresywniejsze. Teraz w 3d marku 03 wyciągam 6115 przy ustawieniach karty 470/890, czy dałoby się wycisnąć coś jeszcze? ;) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopezzo Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Witam.Potrzebuje pomocy z moim fx 5900xt.Mam dwa problemy.1.(ten większy) - to komunikat ze moc dostarczana do karty jest niewystarczająca i ze zegary taktujące zostaną obniżone - komunikat czesto pokazuje sie przy starcie systemu , a jak już sie nie pokaze to jak włącze 3dmarka03 ,przejdzie góra jeden test i wychodzi z niego i wali taki komunikat.Dodatkowe złącze jest podpiete pod karte i jest na osobnym pasmie zasilacza.Procek nie kręcony (athlon 2400+) + ecs kt333 ( na epoksie 8kra2+ dokładnie to samo więc to nie wina płyty ) , zasilacz Chieftec HPC-360-302df ,1hdd ,1cdrom.Drugi problem jest z tvout - czesto obraz wyświetlany na tv robi się cały zielony i komputer wyraźnie zwalnia.Reinstalacja systemu i różnych kodeków nie pomaga ( zresztą jakich róźnych - divx5 ,xvid i ac3 ) .Sterowniki na których testowałem karte to 61.77 , 66.77 , 66.81 , 70.41.Czy jest możliwośc wyłączenia tego komunikatu (nvidia sentinel , bla bla ) ?? Jak to zrobic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Opson,masz te stery,robiłeś już testy??jaka jest różnica miedzy oficjalnymi a tymi tajemniczymi sterami?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Mafia35 - jak ty wykręciłeś taki wynik na 3DM03 :?: Ja na moim konfigu z bartonem 2500XP+ 200x11 mam raptem 6302pkt. A nie sądze aby podciągnięcie zegara do 550 i pamięci do 1000 dało mi wynik ponad 8k :?: :?: :?: Jesli zmienisz bios na najostrzejszy, ustawisz w biosie kompa czestotliwosc AGP na 100MHz a nie 66MHz :lol: , wyczyscisz bios i podkrecisz jeszcze bardziej VGA, zrobisz format i zainstalujesz odpowiednie stery to kto wie... Aha, zmienilem jeszcze timingi ramu na 6-2-2-2, a proc chodzil wtedy jakos kolo 240MHz*11 o ile dobrze pamietam. Proca teraz odkrecilem z powrotem bo grzal sie niemilosiernie. Z reszta spowiadalem sie z tego wyniku juz pare razy, takze zanim mnie zapytasz o cos jeszcze z tym zwiazane to przeczytaj ten temat od poczatku. Tam tez ludziska zadawali pytania. Wynik jest potwierdzony i basta. Ale tak w sumie to co z tego, ze w 3DMark2003 wynik mam wysrubowany jesli w 05 mam lekko ponad 1350pkt?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Witam.Potrzebuje pomocy z moim fx 5900xt.Mam dwa problemy.1.(ten większy) - to komunikat ze moc dostarczana do karty jest niewystarczająca i ze zegary taktujące zostaną obniżone - komunikat czesto pokazuje sie przy starcie systemu , a jak już sie nie pokaze to jak włącze 3dmarka03 ,przejdzie góra jeden test i wychodzi z niego i wali taki komunikat.Dodatkowe złącze jest podpiete pod karte i jest na osobnym pasmie zasilacza.Procek nie kręcony (athlon 2400+) + ecs kt333 ( na epoksie 8kra2+ dokładnie to samo więc to nie wina płyty ) , zasilacz Chieftec HPC-360-302df ,1hdd ,1cdrom.Drugi problem jest z tvout - czesto obraz wyświetlany na tv robi się cały zielony i komputer wyraźnie zwalnia.Reinstalacja systemu i różnych kodeków nie pomaga ( zresztą jakich róźnych - divx5 ,xvid i ac3 ) .Sterowniki na których testowałem karte to 61.77 , 66.77 , 66.81 , 70.41.Czy jest możliwośc wyłączenia tego komunikatu (nvidia sentinel , bla bla ) ?? Jak to zrobic ? Cheiftec to bardzo dobry zasilacz, ale ja i tak bym sprawdzil kompa na innym dobrym zasilaczu np. Tagan'ie... Kto wie, moze to jego wina :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopezzo Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Witam.Potrzebuje pomocy z moim fx 5900xt.Mam dwa problemy.1.(ten większy) - to komunikat ze moc dostarczana do karty jest niewystarczająca i ze zegary taktujące zostaną obniżone - komunikat czesto pokazuje sie przy starcie systemu , a jak już sie nie pokaze to jak włącze 3dmarka03 ,przejdzie góra jeden test i wychodzi z niego i wali taki komunikat.Dodatkowe złącze jest podpiete pod karte i jest na osobnym pasmie zasilacza.Procek nie kręcony (athlon 2400+) + ecs kt333 ( na epoksie 8kra2+ dokładnie to samo więc to nie wina płyty ) , zasilacz Chieftec HPC-360-302df ,1hdd ,1cdrom.Drugi problem jest z tvout - czesto obraz wyświetlany na tv robi się cały zielony i komputer wyraźnie zwalnia.Reinstalacja systemu i różnych kodeków nie pomaga ( zresztą jakich róźnych - divx5 ,xvid i ac3 ) .Sterowniki na których testowałem karte to 61.77 , 66.77 , 66.81 , 70.41.Czy jest możliwośc wyłączenia tego komunikatu (nvidia sentinel , bla bla ) ?? Jak to zrobic ? Cheiftec to bardzo dobry zasilacz, ale ja i tak bym sprawdzil kompa na innym dobrym zasilaczu np. Tagan'ie... Kto wie, moze to jego wina :wink: Miałem neoteca 380wat i to samo było.Czy jest sposób zeby wywalić ze sterowników te ostrzezenia ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Nie wiem nic na ten temat niestety. Ale wydaje mi sie ze niestety nie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exorcist Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Witam mam problem poneiważ posiadam karte MSI Gf5900Xt i tak sobie ja krece i wykreciłem ją na gpu 390/450mhz a pamiatki na 700/771mhz. No i utaj koniec :P A Kręce rivatunerem przez sterowniki :] i dalej juz nie moge podkrecic b wyskakuje ze nie przeszlo tam jakis testow jak wezme ten guziczek klikne :] Myślałem nad zmianą biosu w karcie na ten od 5950U rowniez od Msi :] Ale boje sie czy karta wytrzyma takei takowania jakie ustawia sie po zmianie :] Pamiatki to Hynixy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...