Skocz do zawartości
Vader_

Geforce Fx 5900 / U / Xt / 5950u

Rekomendowane odpowiedzi

moze lepiej kupic 512 ddr ???? widze ze pare osob mam kt6  . ile mhz udalo wam ise wyciagnac z procka ???

az taki zly ten codegen ?  :(  wiec na jaki wymienic za male pieniadze ? jak juz sypie pytaniami to dodam :

jaki cooler na procka ??? tez za male pieniadze  :D

Ja na swoim wyciaglem 200#11 i chodzi bezproblemowo przy napieciu1,725 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze lepiej kupic 512 ddr ???? widze ze pare osob mam kt6  . ile mhz udalo wam ise wyciagnac z procka ???

az taki zly ten codegen ?  :(  wiec na jaki wymienic za male pieniadze ? jak juz sypie pytaniami to dodam :

jaki cooler na procka ??? tez za male pieniadze  :D

Ja na swoim wyciaglem 200#11 i chodzi bezproblemowo przy napieciu1,725 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh... dobra napisze to jeszcze raz. Chodzi mi o przyciachy grafiki, a dokladnie zwisy ekranu(poprostu ekraz ZAMARZA:P) na 10 sek po czym wszystko znow chodzi cacy. Takie zwisy mam tylko w grach, a benchmarki smigaja az milo. Mam Gainwarda 5900xt GS. 480/800. Czego to moze byc wina? Wiem ze jak zainstaluje stery nvidi (orginalne) to czesciej mi sie tak dzieje w grach, a jesli np zainstaluje z guru3d, to .. co powiedzmy 5 min tak mi ekran zamarznie. Help!!

Jesli chodzi o zasilacz to mam 400W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Czy wymieniać Prolinka :?: Na Gainwarda lub MSI a najlepiej na 6600 :D Zależy ile tej dopłaty.

2. NF2 w stosunku do KT600 ma przedewszystkim Duala, a czasami SS, a najnowsze płytki na NF2 nawet audio 7.1 :twisted:

Luks_PL - jak zmienić napięcia w biosie karty dla 3D, Throttla i 2D :?:

Jak na razie wyniki z oc bardzo pozytywnie nastrajające.

GPU 520-530MHz

Pamięci nie rozczarowują - 1050MHz.

Niestety wszystko to na biosie ultry, z wielkim 12 cm fanem wiejącym na kartę i przy otwartym oknie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra chłopaki wgrałem bios /biosa/ który przysłał mi suchyjastrząb /wielkie dzięki/ i wszystko jest pięknie w 3dmarku2003 wynik podskoczył do 6535pkt:] /a to nie koniec możliwość karty/ wszystko chodzi po prostu pięknie:) po 1,5 godziny grania w doom3 żadnego problemu, no prawie żadnego. otóż teraz karta żadną miarą nie chce mi przejść 3d marka 2001se. zawiesza się w różnych miejscach i nie ma znaczenia z jakimi zegarami pracuje karta. jakoś olałem ten test skoro wszystko inne działa, jestem tylko ciekaw dwóch rzeczy. dlaczego on nie działa no i wyniku /bo to własnie tym d3markiem testowałem karte przed flashem i jestem ciekaw przyrostu punktów/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde :evil: Odpowiecie na mojego posta :?:

Miałem taki problem na R9600PRO, nie pomagały reinstalki windy ani zmiany sterowników, zamarzał w 3DM, ale nie wpływało to na wyniki. Gry działały płynnie i bezproblemowo.

Po dłuższych poszukiwaniach udało mi się, pomogłazmiana na AGP x4 i włączenie FastWrites.

Generalnie musisz potestować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luks_PL - jak zmienić napięcia w biosie karty dla 3D, Throttla i 2D :?:

Jak na razie wyniki z oc bardzo pozytywnie nastrajające.

GPU 520-530MHz

Pamięci nie rozczarowują - 1050MHz.

Niestety wszystko to na biosie ultry, z wielkim 12 cm fanem wiejącym na kartę i przy otwartym oknie :(

Napięcia już nie wyciągniesz większego niż ma ten bios od 5950Ultra.

Ale jak chcesz się pobawić to: NiBiTor lub X-BIOS Editor.

Widać, że bios od 5950U dobrze chodzi z twoją kartą więc w tym wypadku można go zostawić zamiast biosa od 5900XT, a jak będzie Ci jeszcze mało :twisted: 3DMarków to zawsze można poprawić timingi i latencje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

graliście w najnowszegi Needa2??ja dziś ściągnąłem pełną wersję i mam problem z grafiką, czyli DirectX 9.0c mi nie dziala,grafa wygląda tak jakbym miał jakieś GF 4 MX,

mam też demo tej gry i wyglada i chodzi mi oki,

czego to moze być wina?

grę testowalem na sterach 56.72 i 66,81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec chyba nie bede ryzykowal . doplacac za karte z byc moze takimi samymi pamiatkami i lekko lepszym rdzeniem raczej nie ma sensu . Tak mie na ten temat naszlo bo ten prolink jest chyba walniety i czas sie powoli wybierac do serwisu .

Jak kupisz karte w wersji GS to będziesz miał pamiątki :) 2.5 lub :D 2.2. Pamięci 2.8 są w normalnej wersji karty a z tego co wiem to ten prolink ma pamiątki 2.8 :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w koncu w kazdej GS czy nie ?????? Luks pisal ze ma juz trzecio karte , a jedna z nich miala chyba 2.8 . albo mi sie zle zdaje . sam nie wiem . zmienie zasilacz , kupie cooler na procka i pokrece , najwyzej pozniej wymienie chlodzieenie na karcie lub dokupie ramu . tez mi sie musialo zachceic proca krecic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w koncu w kazdej GS czy nie ?????? Luks pisal ze ma juz trzecio karte , a jedna z nich miala chyba 2.8 . albo mi sie zle zdaje . sam nie wiem . zmienie zasilacz , kupie cooler na procka i pokrece , najwyzej pozniej wymienie chlodzieenie na karcie lub dokupie ramu . tez mi sie musialo zachceic proca krecic

Tak miałe 3 Gainwardy 5900XT GS i każda miała inne pamiatki i rdzeń inaczej podatny na podkręcania. Chociaż sądzę, że na GS z pamiataki 2,8ns raczej już nie trafisz bo nie produkuje się już takich pamiątek. Gainward teraz pakuje w nie najczęsciej 2,2ns.

OT:

Pamiętacie stronkę na krórej leżą biosy dla naszych 59xx.

Dostałem wiadomość:

nadawca: Lycos Tripod <service-tripod-uk@lycos-europe.com>

adresat: lu.ks2@interia.pl

temat: Congratulations! Your site is one of the most popular on Lycos Tripod

data: Śro 05:12 10.11.2004

rozmiar: 1.4 kB

Treść:

During the last 30 days, your website on Tripod

(http://members.lycos.co.uk/biosforall) achieved 1246 pages impressions.

This makes your site one of the most popular of the Tripod community in

United Kingdom.

If you want to increase your page impressions even more take a look at

the following tips that have been compiled for you by the Lycos Tripod

team: http://www.tripod.lycos.co.uk/local/popular/.

We hope you find this information useful and good luck making your

website even more popular!

Best regards,

The Lycos Tripod Team.

http://www.tripod.lycos.co.uk

Kto tyle z niej ciągnie :wink: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...