luks__pl Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Luks_pl czy polecasz do mojego leadteka ten bios od gainwarda??? :?: 8) TAk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Czy jest ktoś kto mi wytłumaczy i co zrobić aby bios ten co podał luks dokładnie chodzi o 5900xt 1,5 V u mnie chodził. W momencie flashowania wyskakuje zaraz na samym początku faill i lipa :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 ID sprzetu ? nie wsadzalem biosu gainwarda, ale chyba maja inne ID - jest jakas komenda zeby pomijalo sprawdzanie, mozna samemu zmienic w edytorze, albo mozna poprosic luksa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Głównie chodzi mi o to że tam jest 1,5v w tych biosach a w moim tylko 1,4 i chciałem przetestować z 1,5. Czy jest to bezpieczne przy dobrym chłodzeniu czy karta może paść jakoś szybko bo komp chodzi non stop ?? Ewentualnie prośba do luks`a czy by mi przerobił biosika mojego oryginalnego na 1,5 volta bo tamte nie idą :(.?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 8) Update ofert, :D zapraszam do przejrzenia: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=92753 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Czy luksowi chciałoby się przerobić mi tego mojego biosika na1,5volt`a??? (please) Jak nie to trudno ale bym coś jeszcze spróbował wykręcić z tego gigabyta. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Czy luksowi chciałoby się przerobić mi tego mojego biosika na1,5volt`a??? (please) Jak nie to trudno ale bym coś jeszcze spróbował wykręcić z tego gigabyta. :D Wysyłaj mi na mial: lu.ks@interia.pl Tylko nie wiem czy coś ci to da bo 1,5V ustawione w biosie działa tylko na niektórych leadtekach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 No spróbuję na swoim gigabycie i jak przetrwa to opowiem czy to coś dało :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulo Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Witam wszystkich! Mam pytanie: czy komuś udało się ustawić napięcie na rdzeniu większe niż 1.63v :?:Nie mogę przekroczyć tej bariery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Widze, że bawiłeś się lutownicą :P Jakie zegary osiągnołeś na 1,6V :?: Jak możesz to zapodaj fotki karty z v-modem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulo Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Widze, że bawiłeś się lutownicą Jakie zegary osiągnołeś na 1,6V Jak możesz to zapodaj fotki karty z v-modem Rdzeń poszedł na 575 Mhz 1.63V (z większym napięciem mam problem)DDR 980Mhz 3.2V co do wydajnosci nie widze zwiekszenia pow 565/970 Fotki postaram się wrzucic jutro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Takie pytanko: może ktoś z Was, znających sie na temacie, mieszka pod Warszawą... poszukuje kogoś kto by sie "zajoł" moim winfastem... tzn podkręceniem zegarów, wyminą biosu... Kupiłem już zalmana, więc można z fx troszkę wycisnąć. Oczywiście, za pomoc "zapłacę"..."przelewem"... :) W ogóle ma ktoś zamontowanego zalmana? Na jakich zegarach? W razie co jestem na gg codziennie wieczorem. Mój nr:2618058. [Jak zamontować radiatorki znajdujące się w komplecie z zm80d? Są po 4 na 2 strony karty (4 niskie i 4 wysokie), a pomięci jest 8...] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 mój konfig: -winfast 5900 xt -barton 2500@3200 -Gigabyte GA-7N400-L -2 x 256 kingston 400 -Maxtor 6Y080P0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) -chieftec 360-302 Po podkręceniu grafiki ( a czasami i nawet bez tego sie obywa) wyskakuje mi taki komunikat: raport problemów system nvidia System Sentinel zgłasza , że moc przekazywana do karty graficznej z układem nvidia nie jest wystarczająca Aby zabezpieczyć sprzęt przed ewentualnym uszkodzeniem lub doprowadzeniem do zablokowania systemu, procesor graficzny zmniejszył swoją wydajność do poziomu umożliwiającego bezpieczne kontynuowanie wykonywanych operacji.Takie same anomalie miałem na starej zasiłce.(jakimś modecomie za 50 zł).Nie będe podawał napięc jako że miernika nie mam a podawane programowo są błędne. Od pewnego czasu też obraz na monitorze zaczyna mi jakoś tak falować .Czasami w jednym miejscu a czasami cały.Pojawiają sie też cieniutkie ruchome czarne linie na szerokości całego ekranu. Ma ktoś jakiś pomysł co jest tego wszystkiego przyczyną ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Na pewnym serwisie znalazlem to : Zacznę może tak ni z gruszki ni z pietruszki, jak mówi stare przysłowie, czyli od końca. Ostatnimi czasy spotkał mnie dziwny przypadek, który może większość graczy spotykać coraz częściej. Góra, czyli akurat w tym przypadku Nvidia, nic o tym nie wspomina, w każdym razie u nich nic na ten temat nie znalazłem, dopiero przeszukiwanie różnych technicznych forum udzieliło mi niewielkiej pomocy, choć odpowiedzi 100% nie znalazłem. W każdym razie spodziewajcie się kłopotów z gościem o wdzięcznie brzmiącym nicku "Nvidia Sentinel", z całą pewnością nie jest to Santa Claus. Dlaczego o nim wspominam? Spójrzcie na fotki - częściowa odpowiedz jest na nich zawarta - pobór mocy. Ostatnio zespół Counter-strike'a został wyposażony przez naszego sponsora w nową serię kart graficznych "GAINWARD PowerPack! Ultra/1960 XP Golden Sample", co na prostszy język przekłada się na GeForce 6600 GT, ale problemy pojawiły się już wcześniej. Wiadomo było, że już karty z wcześniejszej serii FX5900, na których graliśmy, miały nieposkromiony apetyt na zasilanie, ale wiadomości od Sentinela zaczęły się pojawiać dopiero wraz serią sterowników 6xxx, z tym że, jak wyczytałem na jakimś forum, to samo spotykało ludzi z kartami 5700, do tego dziwne, ale również tych, którzy mieli całkiem mocne, choć może nie zawsze sprawne zasilacze. Doraźnym wyjściem z sytuacji było zainstalowanie sterowników z serii 5xxx, dedykowanych kartom FX5xxx, komunikat przestał się pojawiać, wszystko chodziło dobrze, ale już w HL2 i CS:S nie wszystko było wyświetlane prawidłowo i może fakt ten dałoby się przeboleć, gdyby nie padła w akcji płyta główna - co spotykało kiedyś właścicieli pierwszych Geforców nagminnie, ale dlaczego mnie? No cóż odpowiedź jest bardzo prosta - zasilacz marki Tracer 400 WAT. Komunikaty od Sentinela zagościły ponownie na moim komputerze, gdy w spadku po Neo otrzymałem jego FX5900 - ostatnio podczas próby odpalenia 3dmarka 2003 (podczas działania 3dmarka 2001 nie pojawiało się nic). Przebrała się miarka, rzekłem, na szczęście z pomocą przyszła nam firma NeoTec, która już wcześniej była jednym ze sponsorów turnieju uRT i wyposażyła wszystkich cs'owców w ich produkcji zasilacze NeoTEC V4200 420W, a tym istotniejsze, że jest to firma polska, kolejna firma, która nie boi się inwestować w rynek graczy, dołączając równocześnie do grona sponsorów Team-Pentagram. Problemy z Sentinelem się skończyły, a jest to o tyle istotne, a zarazem uciążliwe, że wydajność grafiki, a zarazem komputera spada drastycznie. W końcu też mogłem wykonać prawidłowo wszystkie testy. Mój zestaw testowy składał się z 2, niemal identycznych maszyn: Komputer#1 AMD Athlon 2500+ (FSB 175MHz) Asus A7N8X (nForce2 SPP dual channel) (nForce Driver v5.10) WD Caviar XL 80 GB WD800BB 2x256MB RAM DDR400 Dual Channel GForce FX5900 (Graphic Driver 66.39) Windows XP + dodatek SP2 Komputer#2 AMD Athlon 2600+ (FSB 175MHz) Epox 8RDA3I (nVidia nForce2 Ultra 400) + LAN (nForce Driver v5.10) WD Caviar XL 80 GB WD800BB 2x256MB RAM DDR400 Dual Channel GeForce 6600GT (Graphic Driver 66.39) Windows XP + dodatek SP2 Na pierwszy rzut poszedł leciwy, ale wciaż popularny 3dmark 2001. Przewaga zestawu z nowszą kartą nie wydawała się aż tak wielka: 14983 pkt. - 13040 pkt. Za to w 3dmarku 2003 wzrosła kolosalnie - 7981 pkt. - 5067 pkt. Gdy jeszcze w zestawie był zasilacz Tracer i zadziałał Sentinel zamiast 5067 pkt. miałem 3000 pkt. na zestawie z FX5900. Wnioski: 1. Nie tylko dobra karta to podstawa, sercem całości może okazać się dobry zasilacz, a zasilacze firmy NeoTec, z całą pewnością do takich należą. 2. Karta graficzna w dobie gier kontrolowanych sprzętowo i całkowicie przez DX9, a FX5900, jak wiemy do takich niestety nie należy, to podstawa wydajnej maszyny, tym bardziej, że CS:S powoli puka już do naszych drzwi. I tak nie czaje oco tu chodzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 hym , ciekawe.Ale mimo wszystko mam jakoś przeczucie że to nie zasilacz bo tego nowego chiefteca mam dopiero pare dni a anomalie są takie same jak na starym modecomie.Zero zmian.Czekam na dalsze sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Troche lamersko ale coż. Ostatnio chciałem przesmarować mój gpu z Leadteka 5900xt pastą termoprzewodzącą ale radiator nie bardzo ma ochotę zejść z gpu :/ jak to badziewie usunąć żeby nie odeszło razem z procesorem graficznym :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ti Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Mocno pociągnąć? :D Razem z GPU raczej nie odejdzie :D Na chipie graficznym jest jeszcze umieszczona płytka ochronna, najwyżej to ona pójdzie się walić, a nie sam procesor :) Pamiętaj żeby najpierw rozgrzać karte przed próbą zdjęcia radiatora, wtedy łatwiej zejdzie... poobracaj nim , poruszaj na boki... jakoś musi zejść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 No popróbuje to cholerstwo zdjąć jak dostane sailencera. Słyszałem jeszcze o zamrożeniu karty i po tym zdjęciu radaitora... czy to by coś dało :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Raczej tak ale lepiej na gorąco, ja pograłem troche w NFSU2 a potem szybko wyłączyłem i zeszło gładko :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 @i splun przez lewe ramie ;)) radiator sciaga sie nie ciagnac DO GORY tylko od brzegu. mozesz go delikatnie podwazyc czyms nie rysujac rdzenia, tylko porzadnie pozniej wyczysc z tego syfu, najlepiej paznokciem poprostu ;) milimetrowe nierownosci i temp osiagnie 100 o C (oczywiscie odtluscic rowniez jakims alkoholem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 łoś - a podlaczyles wty3ke ? :) sorki za glupie pytanie, ale ja mniej wiecej po 30 % grzebania zapominam podlaczyc zasilania karty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 ok, ok jak kupie nowe chłodzenie to ściągnę ten radiator, dzięki za rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Pokazały się sterowniki 71.22 http://downloads.guru3d.com/downloadget.ph...91646a62b9bc7eb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ti Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 @i splun przez lewe ramie ;)) radiator sciaga sie nie ciagnac DO GORY tylko od brzegu. mozesz go delikatnie podwazyc czyms nie rysujac rdzenia, tylko porzadnie pozniej wyczysc z tego syfu, najlepiej paznokciem poprostu ;) milimetrowe nierownosci i temp osiagnie 100 o C (oczywiscie odtluscic rowniez jakims alkoholem)Właśnie pasta przewodząca wypełnia te "nierówności" i rysy, więc wcale nie trzeba z tym tak uważać. To nie apteka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 no wlasnie niezbyt wypelnia, strasznie sie nawalczylem poki nie wytarlem dobrze rdzenia bo byla z boku lekka pozostalosc. Tymbardziej, ze wiekszosc past wyplywa znad rdzenia, wiec musi byc dosc duza szczelnosc tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ti Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 aaa mówisz o pozostałościach starej pasty? No to się zgadzam - trzeba sie ich pozbyć i powierzchnię dokładnie wyczyścić. Myślałem że mówisz o mikronierównościach i rysach na radiatorze lub chipie. :) Zwracam honor :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Witam, odrazu zaznaczam ze nie przeczytalem calego tematu ("przelecialem" ostatnie 3 strony) Ze wzgledu ze w szukajcie nie znalazlem nic, stawiam pytako: Czy ktos moze mi dac link'a do orginalnego biosu AOpen 5900 XT :?: bardzo prosze, bo moze uda mi sie kupic ta karte :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 http://www.mvktech.net/index.php?option=co...er&filecatid=60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 http://www.mvktech.net/index.php?option=co...mp;filecatid=60wielkie thx :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 ta, to jest podłonczone ... A tak waszym zdaniem to możliwe jest żeby to było spowodowane przegrzewaniem się karty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...