Skocz do zawartości
Morf

XP i pojawiający się administator

Rekomendowane odpowiedzi

Elo. Mam problem otóż:

Podczas włączanie kompa (mam 2 użytkowników) nie pojawia się ekran powitalny ani nic takiego lecz wlacza sie samo z siebie konto o nazwie "Administator" :? .A zeby wejsc na inne konta musze sie wylogowac i wtedy spokojnie wlaczam inne konta.

Jednym slowem nie laduje mi uzytkownikow na strci choc tacy istnieja.

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

How to Disable the Local Administrator Account on Windows XP

NOTE: Before you disable the local Administrator account, make sure that there is at least one other local or network user who can gain access to the computer with administrator permissions. Otherwise, you will not be able to reverse this action in the future.  

1. Log on as Administrator, or as a user with administrator permissions.  

2. Right-click My Computer, and then click Manage.  

3. In the left pane, expand the Local Users and Groups node, and then click Users.  

4. In the right pane, double-click the Administrator account.  

5. On the General tab, select the Account is disabled check box, and then click OK.  

6. Quit the Computer Management console. The new setting take effect the next time you attempt to log on to this compute

Mozna posluzyc sie tym poradnikiem ale zamiast aktywowac to deaktywuj:

http://pcsupport.about.com/od/quicktips/qt...qt/addadmin.htm

albo ten:

http://pcsupport.about.com/od/quicktips/qt...ludeaccount.htm

Ja mialem rowniez taki bajer ze stawal na ekranie logowania, wiec zainstalowalem pierwszy lepszy tweaker XP i po wpisaniu hasla na swoim profilu dalem auto logowanie przy starcie.

Mam nadzieje ze pomoze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi