wadim Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Witam mam taki problem a raczej moj przyjaciel z wa-wy po właczeniu działa chwile odpala sie bios i wyłącza sie monitor. Na początku obraz jest tak jak napisałem ale gdy mija biosa czarny ekran komp chodzi ale monito sie wyłacza. co około 5 uruchmień sa sygnały dlugi i dwa krotkie. Z góry dziekuje za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 w faq jest temat: co w komputerze piszczy bodajże. Tam są wszystkie opisy pipnięć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 hyh był jakiś link ale nie działał :-/ masz to : BIOS firmy AWARD - nie ma skomplikowanej gamy dźwięków. Informuje praktycznie tylko o błędach związanych z kartą graficzną lub pamięcią. I tak dźwięk: 1 krótki - wszystko w porządku. 1 długi - błąd pamięci 1 długi, 2 krótkie - błąd parzystości RAM 1 krótki 2 długie - błąd karty graficznej ciągły - błąd pamięci RAM lub karty graficznej BIOS firmy AMI wydaje dużo bardziej skomplikowaną gamę dźwięków, a błąd zależy od ich liczby. Poszczególne liczby dźwięków to: 1 - dźwięk błąd odświeżania RAM 2 - błąd parzystości RAM 3 - błąd w pierwszych 64kB RAM 4 - błąd zegara systemowego 5 - błąd procesora 6 - błąd kontrolera klawiatury 7 - błąd trybu wirtualnego procesora 8 - błąd I/O pamięci karty graficznej 9 - błąd sumy kontrolnej BIOSu 10 - błąd pamięci CMOS 11 - błąd pamięci cache ciągly dźwięk to błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 co to jest błąd parzystości ram? O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 co to jest błąd parzystości ram? O_oJesli mnie pamiec nie myli to w dawnych czasach, gdy krolowaly pamieci EDO, to trzeba bylo wlasnie wkladac 2 takie same kosci (nie dzialalo na jednej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Witam mam taki problem a raczej moj przyjaciel z wa-wy po właczeniu działa chwile odpala sie bios i wyłącza sie monitor. Na początku obraz jest tak jak napisałem ale gdy mija biosa czarny ekran komp chodzi ale monito sie wyłacza. co około 5 uruchmień sa sygnały dlugi i dwa krotkie. Z góry dziekuje za pomoc :) Ściągnięte z internetu : 1 długi - 2 krótkie beep - błąd karty graficznej lub połączenia z monitorem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Dociśnij kartę graficzną dobrze. Też tak kiedyś miałem i pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...