Casio Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Witam.Mam problem z dyskiem Sata.Został podpięty ,formatowany na ntfs,zainstalowałem także sterownik silicon image i po odpaleniu xp ponownie pojawia sie Raid configurator utility z następującymi opcjami: Create Raid set Delete Raid set Rebuild mirrored set Resolve conflict Low level format W sumie z żadnych niemoge skorzystać prócz ostatniej.Wiem że wszystkie te opcje dotyczą raid i co w takim przypadku zrobić żeby za każdym razem przy starcie systemu nie odpalał sie ten cholerny konfigurator?????// Epox 8rda3+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Jak kupilem kompa tez mailem podbne problemy,ale jak je rozwiazalem, to Ci nie powiem, nie pamietam. Teraz wszystko chodzi. BTW: jaki masz dysk? moze Maxor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 em logiczne jest ze jak masz jeden hdd to nie skorzystasz z zadnej z tych opcji - do raid potrzebujesz conajmniej 2 hdd ! tak wiec odinstaluj i nie przejmuj sie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casio Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 oczywiście jest to logiczne z tym że nawet po odinstalowaniu sterów(silicon image)przed startem systemu i po wciśnięciu f6 lub enter pojwia się konfigurator,a jeszcze przedtem : Primary:Samsung 120gb Secondary:drive not found Wszystko by było ok gdyby nie te komunikaty ,jakby niebylo opózniają start systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 hmm w moim gigabyte mam 2 raidy- zwykly i na sata i dla kazdego w biosie moge ustawic czy ma dzialac jak zwykly kontroler czy raid - moze w twoim tez? wtedy nie bedzie pokazywal sie konfigurator raid ten biosowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...