Skocz do zawartości
rOg@s

wentyl 120mm na Kadeta ??

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich :)

a wiec moje wc to tylko bloczek na procesor reszta chlodzona pasywnie radiatami i wydajny wentyl na fxie :) na kadecie w tej chwili mam 2x80mm i temp max w stresie to 44st 8)

a moje pytanie to takie jak w temacie czy jeden styjknie na kadeta ?? kadet ma wymiary 190x190x50 thx :)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lopo a masz moze jakis konkretny ksztalt tego shrouda ??? zapodalbys ?? bo ja mam takie na slowo honoru z metalowego pudelka po czekoladkach 8)

Hehe, tez mam z pudelka po czekoladkach W_ _ _ A i pasuje wrecz idealnie na taka chlodnice. Mam na niej 2 wentyle 80mm (arctic cooling) i temperature procka w stresie ok 44 stopni. Dodam, ze wentyle maja nieco ponad 1000obr/min wiec sa doslownie nieszlyszalne.

Uwazam, ze nie warto zmieniac na 1x120mm i lepiej pozostac przy 2x80mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piotrek_zet> Na allegro widzialem ladniutkie zgrabne regulatorki, wiem ze budowa tego jest banalna i mozna zrobic to z powodzeniem samemu, ale w razie W Ci tylko mowie :) Noise Killer bodajze sie nazywalo, ladnie wytrawiona plytka, zrobione w SMD, chyba warto by bylo sie w to zaopatrzyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piotrek_zet> Na allegro widzialem ladniutkie zgrabne regulatorki, wiem ze budowa tego jest banalna i mozna zrobic to z powodzeniem samemu, ale w razie W Ci tylko mowie :) Noise Killer bodajze sie nazywalo, ladnie wytrawiona plytka, zrobione w SMD, chyba warto by bylo sie w to zaopatrzyc.

a dzieki dzieki, pewnie sam sobie zloze, mam gielde elektroniczna pod bokiem, pojde kupie potencjometr, jakis tranzystorek i po sprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi