rOg@s Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 witam wszystkich :) a wiec moje wc to tylko bloczek na procesor reszta chlodzona pasywnie radiatami i wydajny wentyl na fxie :) na kadecie w tej chwili mam 2x80mm i temp max w stresie to 44st 8) a moje pytanie to takie jak w temacie czy jeden styjknie na kadeta ?? kadet ma wymiary 190x190x50 thx :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 wystarczy 1 tylko trzeba odpowiedniego shrouda zrobić... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 lopo a masz moze jakis konkretny ksztalt tego shrouda ??? zapodalbys ?? bo ja mam takie na slowo honoru z metalowego pudelka po czekoladkach 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 pomierz sobie wszytko dokładnie, dopasuj i wykonaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 eh ;P ale jaki leprzy zwykly prostokat czy taki jak daszek ze scinakami pod katem ?? ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 jaki Ci się bardziej podoba...różnic nie będzie w temperaturze...zadbaj lepiej o dobre uszczelnienie żeby wentyl dobrze zasysał ciepłe powietrze z nagrzewnicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Sorki ze sie wtrace . To jak to ma byc?? Wentyl ma dmuchac powietrze na chlodnice czy zasysac przez nia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 LordRene_PL osobiscie wole zeby dmuchal :) ale mozesz sobie sam sprawdzic co bedzie lepsze :) potestowac nie zaszkodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 wlasnie wpadlem na pomysl :) a moze by tak wentyl 120 zamontowac pod kadetem tak zeby wial z dolu do gory przez finy kadeta ?? dobre to bedzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Przewaznie zasysanie jest wydajniejsze i troche cichsze przy porownaniu z shroudem dmuchajacym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 hmmm chyba bede zmuszony to przetestowac :) czyli wentyl 120 na gory zeby zasysal spod kadeta powietrze i przy okazij wedlug prawa fizyki cieple powietrze idzie do gory :] ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 To ja się podłączę pod temat. Na kadeta lepiej założyć 4x80mm czy 1x120mm? Interesuje mnie głównie wydajność w funkcji głośności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 a moze tak: ja mam 2 wentyle 120, złożone z kadettem w kanapke - wentyl - kadett - wentyl, wydajnosc jest rewelacyjna , roznica miedzy dwoma a jednym ssacym to ok 2 - 3 stopnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Tyle ze kazdy wiatrak dodatkowy to wiekszy szum :) (nie chodzi juz o nawet glosnosc wiatraka, bo mozna kupic bezglosny, ale o szum powietrza). No ale to zalezy kto na co stawia- wydajnosc czy cisza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 tu musze sie zgodzic, choc u mnie głownie slychac wiatraki - nie zrobilem jeszcze ukladu regulujacego napiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 lopo a masz moze jakis konkretny ksztalt tego shrouda ??? zapodalbys ?? bo ja mam takie na slowo honoru z metalowego pudelka po czekoladkach 8) Hehe, tez mam z pudelka po czekoladkach W_ _ _ A i pasuje wrecz idealnie na taka chlodnice. Mam na niej 2 wentyle 80mm (arctic cooling) i temperature procka w stresie ok 44 stopni. Dodam, ze wentyle maja nieco ponad 1000obr/min wiec sa doslownie nieszlyszalne. Uwazam, ze nie warto zmieniac na 1x120mm i lepiej pozostac przy 2x80mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 piotrek_zet> Na allegro widzialem ladniutkie zgrabne regulatorki, wiem ze budowa tego jest banalna i mozna zrobic to z powodzeniem samemu, ale w razie W Ci tylko mowie :) Noise Killer bodajze sie nazywalo, ladnie wytrawiona plytka, zrobione w SMD, chyba warto by bylo sie w to zaopatrzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Ja zrobiłem układ w oparciu o Fan Mate 1. Chodzi nieźle. Max V daje 10,7V może. A minimalne wystaracza do rozruchu wentyla (12 cm). Patrzeć tu: :arrow: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=31404 (post benka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Ja polecam PAPSTA 4412 N/2GL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 piotrek_zet> Na allegro widzialem ladniutkie zgrabne regulatorki, wiem ze budowa tego jest banalna i mozna zrobic to z powodzeniem samemu, ale w razie W Ci tylko mowie :) Noise Killer bodajze sie nazywalo, ladnie wytrawiona plytka, zrobione w SMD, chyba warto by bylo sie w to zaopatrzyc. a dzieki dzieki, pewnie sam sobie zloze, mam gielde elektroniczna pod bokiem, pojde kupie potencjometr, jakis tranzystorek i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...