raist007 Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Chcial bym kopic czesci komputerowe na firme swojego staruszka w ACTION'ie. I mam dylemat: czy moga tam kupowac rowniez zwykle firmy, ktore nie zajmuja sie skladaniem komputerow czy posrednictwem w sprzedazy sprzetu komputerowego ??? Firmy o innym profilu niz kopmuterowy. Chodzi mi o to zeby np. urzad skarbowy sie pozniej staruszkowi nie dobral do tylka. Poradzcie czy zwykla firma moze tam kopowac sprzet na potrzeby wlasne ???, jezeli tak to na jakich warunkach ??? I co z tym ZUS'em ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 najlepiej dowiedz sie - pusc maila i bedzies mial jasnosc :D a jak sie nie da to MINT - to jest to samo co Action :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 najlepiej dowiedz sie - pusc maila i bedzies mial jasnosc :D a jak sie nie da to MINT - to jest to samo co Action :!: Maila poscilem do ACTIONA juz kilka dni temu. Napisalem sie textu chyba z 10 min. Odpowiedz otrzymalem bardzo lakoniczna : "tak mozna" A co do MINT'a to ich ceny sa znacznie wyzsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 3 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2002 Nie wszystkie hurtownie sprzedają części firmom nie z branży IT. Jak jest z ACTION to nie wiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 W przypadku ACTION (tyle, że akurat KATOWICE) wymagają wpisu do ewidencji gospodarczej z zaznaczeniem profilu działalności powiązanej ze sprzedażą sprzętu komputerowego - chodzi jednak o dość luźny związek. Inna sprawa, że w praktyce nawet to nie jest niekiedy wymagane. Co do zakupu na firmę ojca - ZUS nie ma tu w ogóle nic do gadania (Zakład Ubezpieczeń Społecznych). Natomiast co do skarbówki - Jak już w ACTION pozwolą wam kupić na firmę ojca, to po zakupie może on: 1) jeżeli chciałby odliczyć zakup od podatku to mogą być komplikacje (jak np. komputer musi być zainstalowany w siedzibie firmy itp.). 2) jeżeli nie będzie nic odliczał, to może nawet wyrzucić fakturę do kosza i Urzędu Skarbowego to nie będzie obchodziło, gdyż stanie się finalnym nabywcą, który uiścił należne podatki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naro Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Ja mam usługi poligraficzne i kupuę w Actionie w Warszawie. Możesz sobie kupić na firmę taty i nie księgować faktur jak nie chce bo nie ma takiej potrzeby (po prostu nie będzie miał kosztów) i to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 najlepiej dowiedz sie - pusc maila i bedzies mial jasnosc :D a jak sie nie da to MINT - to jest to samo co Action :!: Ten MINT, to jakaś kpina :) To jest ACTION + solidna marża :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...