Skocz do zawartości
Drag1

abit kv7+ pamieci hynix -help-

Rekomendowane odpowiedzi

cze mam maly problem odnosnie tego zestawu .Jak wiadomo hynix to dobre pamiatki z duzymi mizliwosciami o/c . Tylko jest maly problem jak je podkrecic na tej plycie?Wogole da sie? Na nforcach wiem ze napewno jest to moziwe a na Kt600? plyta bardzo stabilna tylko temp troche wysokie ale mniejsza z tym :/ Czekam na wasze uwagi mysle ze mi pomozecie bo jestescie mozgi:Dpozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jakiej fsb ten procek ,na 204??

czy ma odblokowany mnoznik?

jezeli masz fsb204 i pamieci ustawione jako ddr400 to chodza one na ddr408 i jest to najwydajniejsze ustawienie

dalsze ich przyspieszanie to timingi

pobaw sie tym : CL zmien na mniejsze ,sprobuj ustawic cl2 2-6-2

jezeli sie nie da to inne kombinacje -> poczytaj o optymalnych ustawieniach timingow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie wydaje ze nie da sie podkrecic pamiatek ale czeham na sugestie osob ktore posiadaja ta plytke albo mieli z nia stycznosc

przeczytaj to co piszezsz i sie zastanow

masz kt600 wiec support dal fsb 200

czy na takim fsb idzie twoj proc? synchronicznie z pamieciami

czy moze smiga standardowo na 166?

napisz cos a nie pytasz tylko bez ladu i skladu i twierdzisz ze nikt sie nie zna

mowisz ze masz bartona 2500+ .. zwyklego z zablokowanym/oblokowanym mnoznikiem? czy mobila?? musisz dostarczyc nam pewnychj informacji zeby ozna byl o ci pomoc rozwiazac twoj problem

piszesz ze chodiz na 2250 .. wynikaloby ze jesli masz zablokowany mnoznik to masz 11x204 tak jak pisze ci kolega czy li juz podkreciles pamieci o 8 MHZ :P

napisz jaki mnoznik proca i magistrala .. i czy synchro z pamieciami .. bo samych pamieci sie osobno nie kreci na platformie amd gdyz tryb asynchroniczny jest okropnie niewydajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...