Drag1 Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 cze mam maly problem odnosnie tego zestawu .Jak wiadomo hynix to dobre pamiatki z duzymi mizliwosciami o/c . Tylko jest maly problem jak je podkrecic na tej plycie?Wogole da sie? Na nforcach wiem ze napewno jest to moziwe a na Kt600? plyta bardzo stabilna tylko temp troche wysokie ale mniejsza z tym :/ Czekam na wasze uwagi mysle ze mi pomozecie bo jestescie mozgi:Dpozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drag1 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 czyzby nikt nic nie wiedzial?:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 a moze cos bardzie przyblizysz bo nie wiadomo jakiego masz proca i co chcesz podkrecac jak podnosisz fsb i pamieci sa synchro to same sie przetaktowuja razem z fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drag1 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 moj procek to barton 2500+ podkrecony na 2250 mhz chce podkrecic pamieci tylko nie wiem jak pamiatki sa z koncowka D43 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 na jakiej fsb ten procek ,na 204?? czy ma odblokowany mnoznik? jezeli masz fsb204 i pamieci ustawione jako ddr400 to chodza one na ddr408 i jest to najwydajniejsze ustawienie dalsze ich przyspieszanie to timingi pobaw sie tym : CL zmien na mniejsze ,sprobuj ustawic cl2 2-6-2 jezeli sie nie da to inne kombinacje -> poczytaj o optymalnych ustawieniach timingow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drag1 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 mi sie wydaje ze nie da sie podkrecic pamiatek ale czeham na sugestie osob ktore posiadaja ta plytke albo mieli z nia stycznosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 mi sie wydaje ze nie da sie podkrecic pamiatek ale czeham na sugestie osob ktore posiadaja ta plytke albo mieli z nia stycznoscprzeczytaj to co piszezsz i sie zastanow masz kt600 wiec support dal fsb 200 czy na takim fsb idzie twoj proc? synchronicznie z pamieciami czy moze smiga standardowo na 166? napisz cos a nie pytasz tylko bez ladu i skladu i twierdzisz ze nikt sie nie zna mowisz ze masz bartona 2500+ .. zwyklego z zablokowanym/oblokowanym mnoznikiem? czy mobila?? musisz dostarczyc nam pewnychj informacji zeby ozna byl o ci pomoc rozwiazac twoj problem piszesz ze chodiz na 2250 .. wynikaloby ze jesli masz zablokowany mnoznik to masz 11x204 tak jak pisze ci kolega czy li juz podkreciles pamieci o 8 MHZ :P napisz jaki mnoznik proca i magistrala .. i czy synchro z pamieciami .. bo samych pamieci sie osobno nie kreci na platformie amd gdyz tryb asynchroniczny jest okropnie niewydajny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drag1 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 niestety procek nie jest z odbokowanym mnoznikiem wersja zwykla to raczej nic nie podkrece bo slabe chlodzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...