RAPTORCOM Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 mam Athlona 2500+ na Bartonie no i mam tez problem z nim, otóż moge go podkręcić do 2200 MHz i winda sie uruchamia bezproblemowo nawet go wykrywa jako Athlon 2,2 GHz, ale po restarcie system sie wali totalnie tak że jest potrzebna nowa instalka... Mam asusa a7v8x-x i z poziomu płyty moge go ustawić na 2200 Mhz niestety stabilnie pracuje tylko na 2000 MHz nic ponadto, nie pomaga zmiana napięcia i jeszcze dziwna rzecz moge krecic samym mnożnikiem jak mi sie podoba i nie ma zadnych efektów... Prosze o jakieś sugestie jak wycisnąć z niego te dodatkowe 200 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Tutaj znajdziesz "kilka porad" http://ourtower.acn.waw.pl/page12.html zbigdwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 mam Athlona 2500+ na Bartonie no i mam tez problem z nim, otóż moge go podkręcić do 2200 MHz i winda sie uruchamia bezproblemowo nawet go wykrywa jako Athlon 2,2 GHz, ale po restarcie system sie wali totalnie tak że jest potrzebna nowa instalka... Mam asusa a7v8x-x i z poziomu płyty moge go ustawić na 2200 Mhz niestety stabilnie pracuje tylko na 2000 MHz nic ponadto, nie pomaga zmiana napięcia i jeszcze dziwna rzecz moge krecic samym mnożnikiem jak mi sie podoba i nie ma zadnych efektów... Prosze o jakieś sugestie jak wycisnąć z niego te dodatkowe 200 MHz A proc nie ma czasem zablokowanego mnożnika ? Może to po prostu słaby (OC) procek ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAPTORCOM Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 proc nie jest zblokowany bo sprawdzałem na innym kompie z płytą ECS i działał bez zarzutu, zreszta jak juz pisałem u mnie za pierwszym razem system sie uruchomi ale po restarcie xp pada na amen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chobo Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 To dziwne mam tą samą płyte i swojego 2200+ bez probmelnowo podkreclaem do ponad 2200 mhz z tym ze sie grzal za bardzo,moze masz jakas zwalona plyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAPTORCOM Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 To dziwne mam tą samą płyte i swojego 2200+ bez probmelnowo podkreclaem do ponad 2200 mhz z tym ze sie grzal za bardzo,moze masz jakas zwalona plyte.Płya raczej jest ok na windzie 98 tez podkreciłem go i było ok zreszta jak juz wspomniałem xp sie uruchamia ale tylko za pierwszym razem po restarcie sie wywala na amen po prostu gubi pliki systemowe i potrzebna jest nowa instalka bo dociąganie z płyty instalatora nic nie daje zreszta jestem zaawansowanym użytkownikiem kompa i jakby płyta cos broiła od razu bym zczaił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiKiT Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 Mam to samo tylko ze na plycie abita (NF7 rev.2) te same objawy :( co ciekawe mnoznik ma blokade. FSB daje sie zapodac do 181 a potem nic dopiero od 200 do 230 :?: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2004 jak sie system sypie tak szybko to wedlug mnie winne sa pamieci :) moj kumpel po swiezej instalce xp robil reseta i po ponownym uruchomieniu juz mu sie walil system jakies bledy odczytu , zapisu , sprawdzenia poprawnosci systemu operacyjnego pierwszy raz w zyciu takie bledy w xp widzialem :) ale do rzeczy , raptorcom poszukaj na googlach mem testa pod dosa i sprawdz sobie ramy wewntualnie moze sprobowac podniesc napiecie Vdimm i rozluznic timingi ale nie wiem czy to cos da :) zawsze mzona sprobowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...