Skocz do zawartości
RAPTORCOM

Athlon 2500+ i problemik...

Rekomendowane odpowiedzi

mam Athlona 2500+ na Bartonie no i mam tez problem z nim, otóż moge go podkręcić do 2200 MHz i winda sie uruchamia bezproblemowo nawet go wykrywa jako Athlon 2,2 GHz, ale po restarcie system sie wali totalnie tak że jest potrzebna nowa instalka... Mam asusa a7v8x-x i z poziomu płyty moge go ustawić na 2200 Mhz niestety stabilnie pracuje tylko na 2000 MHz nic ponadto, nie pomaga zmiana napięcia i jeszcze dziwna rzecz moge krecic samym mnożnikiem jak mi sie podoba i nie ma zadnych efektów... Prosze o jakieś sugestie jak wycisnąć z niego te dodatkowe 200 MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam Athlona 2500+ na Bartonie no i mam tez problem z nim, otóż moge go podkręcić do 2200 MHz i winda sie uruchamia bezproblemowo nawet go wykrywa jako Athlon 2,2 GHz, ale po restarcie system sie wali totalnie tak że jest potrzebna nowa instalka... Mam asusa a7v8x-x i z poziomu płyty moge go ustawić na 2200 Mhz niestety stabilnie pracuje tylko na 2000 MHz nic ponadto, nie pomaga zmiana napięcia i jeszcze dziwna rzecz moge krecic samym mnożnikiem jak mi sie podoba i nie ma zadnych efektów... Prosze o jakieś sugestie jak wycisnąć z niego te dodatkowe 200 MHz

A proc nie ma czasem zablokowanego mnożnika ?

Może to po prostu słaby (OC) procek ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne mam tą samą płyte i swojego 2200+ bez probmelnowo podkreclaem do ponad 2200 mhz z tym ze sie grzal za bardzo,moze masz jakas zwalona plyte.

Płya raczej jest ok na windzie 98 tez podkreciłem go i było ok zreszta jak juz wspomniałem xp sie uruchamia ale tylko za pierwszym razem po restarcie sie wywala na amen po prostu gubi pliki systemowe i potrzebna jest nowa instalka bo dociąganie z płyty instalatora nic nie daje zreszta jestem zaawansowanym użytkownikiem kompa i jakby płyta cos broiła od razu bym zczaił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie system sypie tak szybko to wedlug mnie winne sa pamieci :) moj kumpel po swiezej instalce xp robil reseta i po ponownym uruchomieniu juz mu sie walil system jakies bledy odczytu , zapisu , sprawdzenia poprawnosci systemu operacyjnego pierwszy raz w zyciu takie bledy w xp widzialem :) ale do rzeczy ,

raptorcom poszukaj na googlach mem testa pod dosa i sprawdz sobie ramy wewntualnie moze sprobowac podniesc napiecie Vdimm i rozluznic timingi ale nie wiem czy to cos da :) zawsze mzona sprobowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...