kazbek Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Witam Mieszkam na wsi i nie mam mozliwosci zalozenia zadnego szybkiego netu Uzywam tylko modemu i dzieki temu tepsa zarabia na mnie miesiecznie ok 150 zl :) Ostanio zadzwonila do mnie babka z tepsy oznajmila ze moge zalozyc Neostrade Zlozylem zamowienie Monter mial przyjechac za kilka dni Wciaz nie wierzac w cud na zapomnianej zabitej dechami mazurskeij wsi wiec zadzownilem do dzialu okregu zajmujacego sie DSL-em Po chyba godzinnej gadce z kolesiem- nawet byl mily i mnie rozumial :0 - okazalo sie ze z Neo nici Okazalo sie ze moj numer znalazl sie na liscie "zaszczyconych" :) tylko dlatego ze moj numer stacjonarnego telefonu jest podpiety pod odlegla o dokladnie 7 km centrale Neostrada dziala chyba do 4-5 km przy doskonalej jakosci liniach Znalazlem dzis na necie oferte modemu DSL firmy Patton: http://patton.makolab.pl/specyfikacja1088.html Czy to jest rozwiazaniem mojego problemu? Zbytnio sie na tym nie znam - wiec czy tym modemem zastepuje modem standartowy Neostrady? Linie telefoniczne kilka lat temu byly wymieniane na miedziane i cala ta 7 kilometrowa linia byla tak zmodernizowana, acha jeszcze jedno- miedzy moim domem a centrala w ktorej jest polka z DSL-em jest centrala analogowa-czy ona nie zaprzepaszcza mojej szansy na szybki i wmiare tani internet? Z gory wielkie dzieki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazbek Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Nie wierze ze nikt nie wie. 8O Pomocy!!! bo to moja chyba jedyna szansa na szybki net :cry: Prosze o pomoc exsperta od ADSL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 kazbek - najlepiej to bedzie dowiedziec sie w TPSA czy mzoesz miec neo czy nie, bo skad ktos ma wiedziec jakich urzadzen uzywa tepsa ? no chyba ze pracuje tam jako monter... i jak pani dzwonila i mowila Ci ze mozesz miec neo to bierz od razu a nie zastanawiaj sie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazbek Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 i jak pani dzwonila i mowila Ci ze mozesz miec neo to bierz od razu a nie zastanawiaj sie ...Chodzi o to ze dostala ona dostala pule numerow centrali ktora obsluguje NEO-moj numer jest z tamtej centrali poniewaz w mojej najblizszej centralce zabraklo numerow; ja mieszkam 7 kilometrow od centrali z polka NEO i standartowe modemy np. Sagema ktore instaluje tepsa napewno nie pociagna (na stronce tepsy jest napisane ze dzialaja na odleglosc 3-4 kilometrow przy dobre jakosci laczach) Ale zamieszalem :oops: ale mysle ze kazdy zrozumie Prosze o kilka slow od experta na temat samej specyfikacji ADSL i czy modem Pattona by sie nadawal i czy nie bedzie problemow z polkami ktore instaluje tepsa - nie chce wtopic tych 700 zl na modem ktory bedzie tylko stal na polce i przypominal mi o jego wartosci :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Sorry, ale to nie chodzi tylko o modem. Specyfikacja ADSL'a podaje - przy kablu 0.5mm max 5.5km. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazbek Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Sorry, ale to nie chodzi tylko o modem. Specyfikacja ADSL'a podaje - przy kablu 0.5mm max 5.5km.Rozmawialem z kumplem :) Poweidzial mi ze jego kumpel zamowil Neo i podlaczyli ja w domku oddalonym 8 km od centrali; net mial przez kilka dni po czym zaczely sie problemy- co kilka dni go nie bylo :lol: mysle wiec ze ten modem pociagnie jesli oczywiscie nadaje sie do NEO Jesli ktos sie zna to prosze o pomoc. W linku jest opis urzadzenia i obslugiwane przez nie standarty przez urzadzenie ktore chce kupic: http://www.patton.com/cgi-patton/catalog-b....cgi?model=1088 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 A ja tobie mówię, że to nie jest kwestia tylko modemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...