Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem właśnie 17' Samtrona 76 BDF. Czy ktos mógłby wyrazic swoja opinie na temat tego monitora ? Słyszałem że Samtron=Samsung. Prosze o komentarz, bo nie wiem czy kupiłem cos porządnego czy badziewie....

raczej cos porzadnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samtron to taka budżetowa wersja Samsunga. Menu nawet jest prawie takie samo. U mnie geometrie średnio trzyma (szczególnie w okolicach rogów) i w prawym górnym rogu na krawędzi jest trochę czerwono, ale za cenę jaką dałem za tą 17" to nie jest źle. Obraz razem z Radeon'em 8500 jest ostry tylko szkoda, że wartości odświeżania są takie niskie.

Bym zapomniał - mój Samtron to 76DF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tą kase naprawde dobrze wybrałeś. Miałem styczność z monitorami tej marki i musze przyznać, że to całkiem niezły kawał elektroniki.

Aha, tak przy okazji. Ktoś kiedyś rzucił na tym forum w jakimś poście pytanie jaki high - endowy sprzęt robi LG. Już odpowiadam - monitory.

LG Flatron 795+ już prezentował się świetnie, szczególnie dobry kineskop ale to co zobaczyłem w najnowszym modelu 17" F-700P przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Gdy zacząłem go sobie testować nokia monitor testem to ludzie mogli usłyszeć tylko odgłos mojej opadającej szczeki. Ten monitor nie miał wad ! Na 5 obejżanych przeze mnie egzemplarzy tylko w jednym stwierdziłem lekkie niedociagnięcia w geometrii i to wszystko !!! Kolory były na najwyzszym poziomie we wszystkich pięciu. ten monitor nie zna czegoś takiego jak efekt pompowania obrazu !! Postawiłem obok NEC' a FE 750+ (do pewnego czasu uważałem go za najlepszą 17' tke) i LG dosłownie go zjadł.

FE-700P ma takie same parametry jak Flatron 795+. Postawiłem takiego F795+ też do porównania i cóż, mimo, że uważam go za naprawde dobry kawał elektroniki to widać jaki LG zrobiło postęp w F-700P. Flatron 795+ (sam takiego używam) był dosłownie masakrowany przez następce w każdym teście, no może z wyjątkiem konwergencji i testu readability - te wypadły identycznie na obu monitorach.

Poniżej podaje link do zdjęcia - nie dość, że solidny to jeszcze ładny (przynajmniej moim zdaniem :mrgreen:

http://www.lge.pl/product/multimedia/monit...ron/F700P-p.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...