Skocz do zawartości
pok

częstotliwości agp i pci

Rekomendowane odpowiedzi

trudno powiedziec

zalezy od podzespolow

jedne wieszaja sie przy pci 38 inne przy 45

a wplyw czestotliwosci agp na czestotliwosc fsb jest taki ze w pewnych przypadkach nie da sie podniesc wyzej fsb bo czestotliwosc agp jest za wysoka i komputer jest niestabilny dlatego warto kupowac plyty glowne z zablokowana czestotliwoscia agp i pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...lub przeskakiwać pewne wartości ;-)

w plytach z synchro pci/agp są zależne od fsb,,, tolerancja na wysokie pci/agp jest zalezna od sprzętu,

wysokie pci grozi utratą danych na dysku.

z bardziej tolerancyjnych sprzętów to przede wszystkim voodoo3 i seagate U(costam) 5400 ata100, z mniej - sieciówki wbudowane w płytę ;-) pci podniesione o 10% wytrzyma niemal każdy sprzęt - poza niektórymi sieciówkami onb ;-) ;-) ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz mam wlasnie w domku plytke na kt600 Abita Kv7

i bede testowal jego podatnosc na OC

mam pytanko do posiadaczy tej mobo jakie max fsb mozna na niej dac i jak ustawic te dzielniki bo nie mam pojecia bo nie mialem nigdy takiej mobo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz jesteśmy przy temacie podkręcania to mam problema.Muj sprzęt jak w podpisie z tym że mam 512 mb elixira(2.5,2,2,10).Muj problem polega na tym że nie moge podnieść fsb wyżej niż 182mhz.Macie jakieś propozycje jak moge wycisnąć więcej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

riker

moj ostatni IBM jaki mialem chodzil na pci50 i nic mu nie bylo

zreszta pci38 to nawet Baracuda powinna wytrzymac wiec nie ma obaw

dla testow ustaw ata66 w biosie

pok

Elixirom sie nie dziwie -tez mialem takie ddr333 to nie chcialy przekroczyc 180MHz na cl2.5 ,jezeli twoje to ddr400 to chodza na cl3 i na cl2.5 tez nie wyjda wiecej niz 180 ,a na cl2 wiecej niz 150

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i nawet na 3200+ nie wstal nawet jak mu napiecie podnioslem

ale to kt600 jest cienkie do OC

na 2800+ 3000 wstawal+:)

juz sie nie bawie ta plyta nie ma to jak Nforce 2 Ultra :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na swoim Epox'ie 8KRAI (KT600) mam stabilnie z FSB=214MHz, więc nie opowiadaj, że KT600 jest "cienki" do @. Wszystko zależy od producenta i "możliwości" inżynierów od konkretnego projektu => Epox ma u siebie "mistrzów".

zbigdwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znasz może jakiś program który mozna sprawdzićczęstot. agp i pci?

SiSoft Sandra 2004 polecam, tam odczytasz sobie wartosci PCI/AGP :)
a ja nie polecam Sandry -tam nawet na KT600 pokazuje przy fsb200 pci40 ,a starsza to mi na KT333 pokazywala pci50 ,ja rozumiem ze na KT266A tak jest ,ale zeby nie odroznic kt333cf od kt266a to przesada

moze najnowsza wersja juz lapie kt600

riker

to ty procem testujesz plyte :|

jak ja sprawdzam ile plyta poleci to ustawiam mnoznik 8x i wtedy jade z fsb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Taktowanie AGP sprawdzisz Everestem (dawna AIDA32), a PCI uzyskasz dzieląc AGP przez 2.

EVERESTPłyta głównaPłyta główna i tam we Właściwości magistrali mikroukładu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moje plycie msi kt6 delta przy ustawieniach duron 1.6/1.8-12*150, sisoftsandra wskazywala: pci 42 Mhz, agp 84 Mhz-po jakims czasie padla mi karta tv avermedia tvcapture. teraz ustawilem 1.6/2.0-12*166, wskazania: pci 33 Mhz, agp 66 Mhz czyli wszystko OK. czy oplaca sie naprawiac karte tv jesli mozna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi