Cherub Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 No wlasnie Mam taki problem mianowicie: Uzywam Sygate Personal Firewall Pro i jest IMHO bardzo dobry jesli chodzi o poziom bezpieczenstwa niestety jest jeden DUZY minus a mianowicie mam Neo+, 2 kompy jeden robi jako serwer/router, drugi to klient Net dziala perfect, gry sieciowe itp itd wszystko OK problem pojawia sie tylko i wylacznie przy przegrywaniu plikow w sieci LAN (z serwera na klienta) w obu kompach mam sieciowki 100Mbit, predkosc transferu mialem okolo 7-8MB/s i bylo ok niestety po zainstalowaniu Sygate'a transfer spadl do.. ~2MB/s !! a obciazenie procka na serwerze siega 100% - wszystko pozera proces Sygate Firewalla specjalnie wylaczalem opcje ktore wymagaja kontroli pakietow (wiadomo, ze moze sie nie wyrabiac - to tylko PII 300Mhz) ale nic to nie dalo porobilem zaawansowane reguly, ktore maja puszczac wszystko przez sieciowke a sprawdzac tylko polaczenie Neo+ ale tez nic to nie dalo zapostowalem na forum Sygate'a i dowiedzialem sie tylko tyle, ze inne osoby maja ten sam problem i niestety jest to jakis bug Sygatea sprobowalem zatem darmowego Zone Alarm Pro jednak jest dokladnie to samo, bez FW ~7-8MB/s, wlacze FW od razu mam ~2MB/s :cry: czy ktos moze mi podpowiedziec (uzywa i sam sprawdzil) Firewalla ktory ma porzadny poziom bezpieczenstwa (najlepiej gdyby mial cos w stylu "stealth browsing" ktory jest w Sygate) a jednoczesnie nie obniza transferow przy kopiowaniu plikow w LAN'ie z gory dzieki za jakakolwiek pomoc ps. a moze jednak cos mam zle skonfigurowane i komus udalo sie tak skonf Sygatea aby nie robil takich przykrych niespodzianek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 nic nie musialem konfigurowac specjalnie... mam podobna siec do twojej, ale uzywam innego lacza internetowego. i z firewall i bez mam transfery okolo 10 -11 MB na sekunde (uzywalem sygate i kerio 2.xxx) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cherub Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 i z firewall i bez mam transfery okolo 10 -11 MB na sekunde (uzywalem sygate i kerio 2.xxx) jakie opcje w zakladc security w Sygate miales wlaczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 nie pamietam... nie znam sie na tym za bardzo... standardowe ustawienia + blokowanie lub otwarcie interesujacych mnie portow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...