Skocz do zawartości
xavier84

NBA Live 2005

Rekomendowane odpowiedzi

Thx mlokos za info :D

Teraz troszku z innej beczki

- czy w nba live 2005 jest mozliowsc zmiany zdjec na twarze 3d (tak jak w 04, chyba wiadomo o co chodzi) czy to powrot do przeszlosci ???

- next jaki zauwazylem to niepokazywanie wszytkich zmian na dole ekranu jakie sa dokonywane w meczu, a tylko tych wazniejszych :( chyba, ze ktos wie kuda to mozna zmienic ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mowiac to zadna seria NBA z firmy EA nie dorownuje gra z serii ESPN NBA .... ESPN jest bardzo realny itp mniej wsadow wiecej lay-upow rzutow z dystansu i wogole jest ten klimat i czuc tym prawdziwym NBAem nie to co w NBA EA czuc taka straszna stechlizna i wyglada to tak jakby panowie z EA nie widzieli nigdy na zywo meczu NBA...Kto nie gral w ESPN NBA 2005 POLECAM napewno wtedy podpiszecie sie pod tym co ja napisalem :) :P

P.S Jak ustawic w nba 2005 zeby by bylo wszystko bardziej realne tzn mniej dunkow wiecej layupow (w sumie moglo by byc tak jak jest naprawde jeden dwa wsady na mecz reszta rzuty z dystansu i lay-upy:P) i jak przestawic suwaki w gameplay zeby rzuty z dystansu czesciej wpadaly ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to w ogole jestem za tym zeby byla mozliwosc ustawienai dla osobnych klawiszy: normalnego rzutu, wsadu i normalnego rzutu z dwutaktu, a nie tak jak teraz - 1przycisk rzut - 2 przycisk wsad (ewentualnie ci co nie umieja zrobic dunka to z dwutaktu)

odpowiedzcie na moje pytanie (patrz wyzej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie wiem jak zrobić żeby moje nba 2005 mialo grafike taka jak na pokazowce :(

Mam GeForce'a 4 440mx 64mb i moi kolesie w grze nie maja tej bialej poswiaty na ramieniach i glowie i sa troche kanciasci :?

Ustawilem wszystko na maximum rozdz 1024:768 i [gluteus maximus] ech :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie wiem jak zrobić żeby moje nba 2005 mialo grafike taka jak na pokazowce :(

Mam GeForce'a 4 440mx 64mb i moi kolesie w grze nie maja tej bialej poswiaty na ramieniach i glowie i sa troche kanciasci :?

Ustawilem wszystko na maximum rozdz 1024:768 i [gluteus maximus] ech :cry:

Co do poświaty to zobacz czy masz włączoną opcje : Lighting czy jakoś tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam polecam Sony Dual Schocka 2 od Play Station 2. Ja takiego kupilem na allegro za 55 zl + przejsciowka. Ta pzrejściówka od manty nei dziala na Padzie od PS2 i dlatego ja zmienilem koncowke na port LPT i smiga az milo na PCie :) i do tego zaoszczedzilem 50 zl bo tyle pzrejsciówka kosztowala mnie ale ja oddalem. Nie ma pada lepszego od tego Sony.

Pozdrawiam

Edit

A co tyczy się gry to juz nei gram w ta gre bo znowu jej nei dopracowali tak jak popzrednie. wkurza mnie to ze na najwyzszym poziomie ( nawet na nizszych) jak zdobede pzrewage 20 punktow to pozniej nawet jak jestem sam na sam z koszem to nie trzafie kosza albo nei zrobi mi dunka i tak nawet 10 dunkow pod rzad. gdzy mnei dogonia tak do 5 puntkow to wtedy wszystko wraca do normy. I to najbardziej nei podoba mi sie w kazdej z seri NBA. Czy wy tez takie cos zauwazyliscie??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HA no i udalo mi sie kopnać piłke piętą :))) odkrył ktoś moze jeszcze jakies fajne tricki ( dunki) na keyborda :P oczywiście !! aha i czy potrafi ktos zbindowac 4 przyciski up down left right.. bo jesli tak to 360 i 720 bedzie mozna robic bez problemu :)))))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluję odkrycia

niestety nowe nba mozna grać jak i w poprzednie części 2 tygodnie max

po tym czasie juz opatrzą się nowe animacje

a potem juz tyllko nerwy itd w tej grze praktycznie nie ma miodu jakiego bym oczekiwał po koszykówce ilość błędów ogrooomna nawet po długiej pracy suwakami

nowe dunki może i z deka lepsze ale znowu nie dodali nowych tylko zastąpili starymi które powtarzają się w nieskończoność (może ze 20 wsadów) ea się zasłania małą pojemnością pamięci konsoli (bo oczywiści gra musi wyglądać identycznie na wszystkich platformach)

nie wspomnę o animacjach chwytania piłki trwających dłużej niz podanie przez całe boisko

analogach w freestyleu potraktowanych jak cyfrowe krzyżaki

utykaniu ciąglym w animacjach nieadekwatnych do sytuacji

po nacisnięciu jakiegokolwiek przycisku tracimy kontrole nad graczem włącza się

jakś tam animacjai zawodnik biegnie w jakimś tam kierunku (często wychodzi na aut :mur: :lol:

mozliwość naskoku tylko w 4 kierunkach (gdzie pozostałe 4ry??)

możliwość rzutu z odchyleniem tylko w 4 kierunkach(gdzie pozostałe 4ry??)

po nacisnięciu dunk wjazd w tylko kierunku prosto na kosz oczywiście zaraz po nacisnięciu tracimy kontrolę nad graczem włącza sie cool animacja

oczywiscie niemozemy wjechac pod kosz i rzucić np layupa odchodząc w kierunku od kosza

tragedia kozlowanie zero realizmu najwiekszy bug

fatalne kamery na których nieda się ocenić odległości

ogónie gra nacisne przycisk ,niewiadomo co się stanie

nieepolecam widać że robiona tylko dla pieniędzy

nawet zrypali konkors dunków dajac 1na kamerę i znowóż te kilka tysiecy wsadów

(ale wał) to kikadzieciąt animacji które ja bym zrobił milion razy lepsze

które strasznie szybko sie nudzą ponownie utykamy w animacjach naciskajac przyciski a nie sterujemy ciałem zawodnika

replaye jezuuu gorsze niz na tvp3 hehe realizacja transmisji normalnie padaka

szcególnie te zblizenia hehe przypomnialo mi sie właśnie jak ogladałem mecz

ebl na tvp3 goscu robi dunk nad drugim a replay to tylko ręką z piłką i obręcz

zzomowana na maxa

itd itd

itd

niestety niemam konsoli i tv a z tego co widziałem espn college basketball

kontynuacja espn nba basketball

to jest dopiero kosz przedewszystkim gra przemyślana

i z gameplayem jak sie patrzy

zreszta podobnie ma sie sprawa z hokejem NHL2K5

footbolem amerykańskim

tenisem

itd sporówki na pc niestety sux

edit:ups ale sie rypnołem naszczęscie jest genialny pees :D

(skąd tu wytrzsanąć te 1200zł :D ) :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ahh no chcialbym zobaczyc to espn, moze ktos kto ma przyjemnosc pogrywac w ta gierke nakrecil jakis kilkunastosekundowy filmik jakims aparatem cyfrowym, czy telefonem jak ktos ma taka mozliwosc. albo jak ktos ma normalna kamerke to nakrecil kilka minut swojej gry, mozliwosci itp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ahh no chcialbym zobaczyc to espn, moze ktos kto ma przyjemnosc pogrywac w ta gierke nakrecil jakis kilkunastosekundowy filmik jakims aparatem cyfrowym, czy telefonem jak ktos ma taka mozliwosc. albo jak ktos ma normalna kamerke to nakrecil kilka minut swojej gry, mozliwosci itp :)

1211667[/snapback]

poszukaj sa filmikiw necie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DArch to my chyba graliśmy w inną grę bo mi sie ta odsłona bardzo podoba i gram w nią od premiery aż do dzisiaj i wcale nie zamiezam przestać może faktycznie nie jest to żadna rewolucja ale po co zmieniać coś co już jest dobre .. ale każdy oczywiście ma swoje zdanie i jeszcze nikt nigdy wszystkim nie dogodził

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie że Tobie może się podobać i nic mi do tego

ale nie zaprzeczysz temu co napisałem o błędach

poprostu moim zdaniem ea tylko dodało parę rzeczy(raczej animacji) nic wiecej nie poprawiło właśnie rdzenia gry który sam w sobie jest ograniczeniem i tworzy bugi (fizyka)

cos dodadzą i znowu więcej bugów to cos usuna i tak w kółko

zresztą podałem kilka argumentów które uzasadniaja moja teze że nba

robią baardzo słabi programiści i póki to sie nie zmieni gra będzie kiepska

poprostu zauważam że dodali np 10man motion capture co wprowadziło haos na boisku 2005 w niektorych momentach to krok w stecz np w stosunku do 2003

(np freestyle był rzeczywiście analogowy łapanie piłki itd)która i tak byla kiepska (speed i arcade)ale swarzała nadzieję usuneli kilka dobrych rzeczy nie poprawili ważniejszych błędów

mam nadzieję że ea pójdzie po rozum do głowy i zatrudni nowych zawodników

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe człowieku najbardziej mnie wnerwia błąd jak zawodnik stoi na lini za 3 albo czasem wręcz ją przekracza a jak trafi to i tak zaliczają trójke :> masakra jest teżpare innych buczków ale niestety na rynka żadnej konkurencji więc co zrobić jak ktoś kocha koszykówke tak jak ja jest na EA skazany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy instnieje mozliwosc, aby w jakis sposob zrobic twarze zawodnikow, aby ukazywaly sie one w zdjeciach a nie tak jak zosytalo to zrobione z rookies, przeciez po kilku sezonach mozna dostac cholery, zanim sie go nie obejzy na boski nawet nie wiadomo jak taki deliwent wyglada, moze ktos zna jakis program lub cos aby mozna bylo takich zmian dokonac ... chyba wiadomo o co chodzi ... (cos na podobe nba live 2003 ale w wersji statycznej) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc mam problem natury technicznej z nba 2k5:).mam nagrane cd1 na 800mb cd:)i ciekawostka jest to ze nie moge przegrac bo mi plyta staje w czytniku(nie kreci sie:)).Co mi poradzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Mam dwa problemy!

Pierwszy wydaje się banalny:

Nie potrafie złapac piłki po alley up robie go na klawiaturze (mam skonfigurowaną) odbija siei nic nei potrafięwyskoczy i wsadzić!

Druggi to: podaczas sezonu w Dynasty mode mam minusowy cap room i jak traduje zawodników to nie przychodza bo mam no salary cap space co zrobić a i jeszcze ze scoutami jaki ich wysłać???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc mam problem natury technicznej z nba 2k5:).mam nagrane cd1 na 800mb cd:)i ciekawostka jest to ze nie moge przegrac bo mi plyta staje w czytniku(nie kreci sie:)).Co mi poradzicie?

1230194[/snapback]

Ja ci poradze wyedytować posta i kupować oryginalne giery, przynajmniej te w które ostro zacinasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi