misiek7 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Witam. Mam wielki, ale naprawdę wielki kłopot z aparatem cyfrowym. Otóż porobiłem na wakacjach ponad 100 zdjęć. A mam taką opcję że jak zabezpieczę zdjęcia to mi ich nie usunie przy pomocy 'Delete'. Więc miałem zabezpieczone prawie wszystkie foty, lecz część nie. Gdy więc chciałem te niezabezpieczone usunąć zrobiłem 'Delete All' co nie powinno nic zrobić z zabezpieczonymi fotami. Ale niestety coś się namieszało :x , zdjęcia niby się nie usunęły lecz nie było ich w podglądzie. Sprawdzam w domu i się okazuje że tak naprawdę ocalało 10 zdjęć, a co z resztą skoro niby tam są Zamieszczam scrrena co jest niby w tej pamięci cyfrówki. Możnaby jeszcze odzyskać pozostałe foty Bardzo mi na nich zależy Z góry wielkie dzięki. SCREEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 u mnie w canonie A60 po wciśnięciu protect w menu podczas wyświetlania fotki trzeba jeszcze wcisnąć SET żeby chronił tą fotkę...jeśli się tak nie zrobi to opcja erase all kasuje też tą fotkę...więc może części zdjęć nie zabezpieczyłeś "do końca"?? :? możesz ewentualnie skombinować od kogoś czytnik kart podłączany do komputera i może z takiego czytnika się uda choć wątpię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek7 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Te fotki co chciałem to na pewno były zabezpieczone. Poza tym robiłem już kiedyś tak i wszystko było OK. Zresztą zobaczcie na screen jakie tam są głupoty na tej karcie pamięci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 no widzę,widzę...może karta się uszkodziła albo coś...nie walnąłeś gdzieś aparatem albo nie wpadł Ci do piachu or smth?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek7 Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Nie, nie walnąłem aparatem ani karta się nie uszkodziła. Z pamięcią wewnętrzną tak samo mi się stało jak zrobiłem 'Delete All' na zabezpieczone foty. Jeszcze dodam że te pliki & foldery widoczne na tej karcie mają rok utworzenia 2022, 1979, 2038 i podobne. Jakaś totalna kaszana :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 spróbuj może w jakimś punkcie gdzie odzyskują dane z HDD, może z tej karty też będą w stanie coś wydostać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...