Anabolex Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Witam. Mam :Epox 8kha+ thorton 2400+ g3ti 500 512 MB 266Mhz . Mam pytanie : czy jeśli zrobie z tego Thortona Bartona , to czy epox mi go wykryje ?Zaznaczam że Epox 8kha+ ma FSB 266Mhz , a Bartony o ile sie nie myle działają z FSB 333 .Czy Barton może terz działac z FSB 266 ? I czy jesli płyta mi go wykryje , i będzie sprawny -czyli dodatkowo 256KB cachu , czy da mi to jakis wzros wydajnosci w stosunku do Thortona na mojej płycie . Czy ktoś uruchomił Bartona na kt266A ? Czy warto jest podjac ryzyko ? Byłbym wdzięczny za szybką pomoc . Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Ryzyko warto podjąć. 256kB cache zrobi swoje, ale niestety ograniczać cię będzie FSB :( Po prostu dalej FSB 266 i kręcić mnożnikiem. Nie masz nic do stracenia, a jeden mostek L2 nie stanowi takiego problemu/zagrożenia, żeby się obawiać, a dodatkowa wydajność jest atrakcyjna ;) (kosztem ołówka lub kleju) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anabolex Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Witam. Dzięki za szybka odpowiedź .:) Chyba jednak podejmę ryzyko , i spróbuję :) Czyli bedzie chodził na 266 FSB ? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 podczepie sie troszke :) a nie wiecie czy da sie odblokowac dodatkowy kesz w nowych thortnach z 2004 roku ?? i nie odlylajcie mnie do tego przeklejonego topica bo tam wszystcy maja procki z 2003 roku z tego co tam wyczytalem:) z gory dzieki za info :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anabolex Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Witam. Więc tak. Operacja się powiodła , pacjent zmarł :) Przynajmniej tak myślałem jak za pierwszym razem ołówkiem zasmarowałem mostki to nie chiał wstać . Wziąłem sie drugi raz za smarowanie i sie podniósł , ale tylko na chwilę i zwiecha .Więc 3 raz i -Działa 100% dobrze .Przetestowałem w 3dsmax 6.0 renderując scenę w rozdzielczości 2175-2175 , z maxymalnym Antyaliasingiem , i wszystko jest good .Sprawdziłem terz Colina 4 , Splinter Cell 2 , Thiefa 3 , x2-rolling demo , i wyglada na to rze casz jest dobry . Tylko jest jedno ale , wczoraj wieczorem działał , a dzis rano sie nie chciał podnieść , więc znów musiałem go potraktować ołówkiem , i działa jako Barton. Teraz biega na 133x16 (2133) jako Barton 3000+ i jest git , jak mu dam 2200 terz działa ale przy renderingu się max wywala , ale za to gry działają . Zastosuję sie do rad bardziej doswiadczonych użytkowników i zapackam go Electonem juz na stałe , tylko jeszcze parę dni go potestuję . Acha , i nurtyje mnie pewien problem , na defultowych ustawieniach 2400+ Thorton i moim GF3ti500 miałem 9600 smarków w 2001 , a teraz mam 7600 :( . CZy to może byc wina caszu ? .Zaznaczam że gru działaja dobrze i szybciej po Zbartonowaniu :) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Nie raczej na pewno nie powinineś mieć gorszego wyniku w 3Dmarku gdyż Przebartonowując go :D odblokowałeś w nim cache i przez to wydajność twojego kompa wzrosła czyli wynik też powinien wzrosnąc. Ja bym szukał powodu gdzie indziej, np. zasyfiona winda, inne stery zarzuciłes, jakis program w tle zwalniający. Rzycze powodzenia w dalszym BARTONOWANIU :D :D p.s. zajebi**e określenie przerobienia na Bartona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anabolex Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Witam . Operacja się powiodła i teraz mam 3000+ Bartona :) Tylko martwi mnie jedno , w 3dmarku wynik mam 7600 , a normalnie miałem przed tym 1000tys 2001smark. Może to byc wina caszu ? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anabolex Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Witam . Operacja się powiodła i teraz mam 3000+ Bartona :) Tylko martwi mnie jedno , w 3dmarku wynik mam 7600 , a normalnie miałem przed tym 1000tys 2001smark. Może to byc wina caszu ? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Cahe nie, stery tak, na nowszych wynik spada. Przeinstaluj wina, albo defragmentacja, ustawienia sterowników : Riva Tuner or nV Hard PAge. I wszystko powinno grać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...