tumeks Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Witam! Mam taką prośbę czy mogli byście zoabczyć czy te ustawienia BIOS'u są dobre czy coś w nich zmienic. Oto linki: Obrazek 1 Obrazek 2 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 IMHO wszystko ok 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Możesz spróbować zmienić: "Video bios cacheable" na enabled; "System bios cacheable" na enabled. Poza tym ok. Sprawdź jeszcze, czy pamięci pracują synchronicznie z fsb, czyli na 133MHz. Jeśli nie, to ustaw je na 133MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 tylkoże ja mam windowsa XP wiec powwino być "Video bios cacheable" na distabled; "System bios cacheable" na distabled. Acha jeszcze chciałem dodać żę mam proca Athlona Xp 2000+ Palomino i czy opłaca się go zamienić na Athlona XP 2500+ Barton czy będzie duży wzrost wydajności bo ten zwalony Palomino się bardzo mocno grzeje na zalmanie 6000 mam temp 66 C w stresie a normalnie 56 C ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Pewnie, że się opłaci, ale zależy czy płyta obsługuje bartony i czy umożliwia oc na 200MHz fsb, no i czy wogóle będziesz podkręcał. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Ja nie jestem zwolennikiem podkręcania a moja płytka to Microstar K7N2 Delta-L (MS-6570-020) nForce2 Ultra400 wiec nap-ewno będzie pasował ten Barton :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Ja nie jestem zwolennikiem podkręcaniaRozumiem, że chcesz sprzedać palomino i kupić nowego bartona? W takim razie przyrost wydajności nie będzie na tyle duży, żeby opłacało się dopłacić różnicę w cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Różnica chyba jednak będzie duża, bierz tego bartona 8) , a jak zachce ci się go podkręcić ( a one prawie wszystkie ida na 200 fsb ) to będziesz miał 3200+ za cenę 2500+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumeks Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Sprawdź jeszcze, czy pamięci pracują synchronicznie z fsb, czyli na 133MHz. Jeśli nie, to ustaw je na 133MHz. Jak mma to sprawdzic w BIOS'ie mam ustawione 133 na proca a na ramy gdzie moge sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Zainstaluj np. sisisoft sandra i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...