Skocz do zawartości
Lisek

Kosmici, w koncu dotarli?

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że lubie te rzeczy to postanowiłem sobie rozpocząć kolejną dyskusję. Dla mnie pewnym jest że sami we wszechświecie nie jesteśmy, bo troche głupio by to wyglądało :-) Tak buszując po różnych zakamarkach sieci natknąłem się na dwie ciekawe informacje.

http://www.x-nautilus.com/news.asp?id=40 Pierwsza informacja podaje, że gdzieśtam pojawił się piktogram - w sumie nic dziwnego, bo w tym serwisie trochę takich newsow jest. Kiedys nawet w discovery pokazywali jak jakis wiesniak robil takie piktogramy :) za pomoca deski, hehe... ale ten jest IMO troche zbyt skomplikowany jak na kawałek deski (podobnie zreszta jak ten).

http://www.x-nautilus.com/news.asp?id=42 Druga z nich rozkodowuje to co jest zapisane na tym... hmm CD-ROM'ie :-)

To taki mały cytacik

Po wyłączeniu kodów ASCII otrzymujemy następujący tekst:

Beware the bearers of FALSE gifts & their BROKEN PROMISES. Much PAIN but still time. EELRIJUE. There is GOOD out there. We OPpose DECEPTION. Conduit CLOSING

Nasze tłumaczenie jest nastepujące:

Strzeż(cie) się doręczycieli (dawców) FAŁSZYWYCH prezentów i ich ZŁAMANYCH (NIEDOTRZYMYWANYCH) OBIETNIC. Wiele BÓLU ale jeszcze (jest) czas. EELRIJUE. DOBRO (tam na zewnątrz) istnieje. Sprzeciwiamy sie OSZUSTWU. ZAMKNIĘCIE kanału (zakończenie połączenia)

Ciekawe tylko dlaczego tak cicho o tym w mediach? Chyba ide spac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że lubie te rzeczy to postanowiłem sobie rozpocząć kolejną dyskusję. Dla mnie pewnym jest że sami we wszechświecie nie jesteśmy, bo troche głupio by to wyglądało :-) Tak buszując po różnych zakamarkach sieci natknąłem się na dwie ciekawe informacje.

http://www.x-nautilus.com/news.asp?id=40 Pierwsza informacja podaje, że gdzieśtam pojawił się piktogram - w sumie nic dziwnego, bo w tym serwisie trochę takich newsow jest. Kiedys nawet w discovery pokazywali jak jakis wiesniak robil takie piktogramy :) za pomoca deski, hehe... ale ten jest IMO troche zbyt skomplikowany jak na kawałek deski (podobnie zreszta  jak ten).

http://www.x-nautilus.com/news.asp?id=42 Druga z nich rozkodowuje to co jest zapisane na tym... hmm CD-ROM'ie :-)

To taki mały cytacik

Beware the bearers of FALSE gifts & their BROKEN PROMISES. Much PAIN but still time. EELRIJUE. There is GOOD out there. We OPpose DECEPTION. Conduit CLOSING

Strzeż(cie) się doręczycieli (dawców) FAŁSZYWYCH prezentów i ich ZŁAMANYCH (NIEDOTRZYMYWANYCH) OBIETNIC. Wiele BÓLU ale jeszcze (jest) czas. EELRIJUE. DOBRO (tam na zewnątrz) istnieje. Sprzeciwiamy sie OSZUSTWU. ZAMKNIĘCIE kanału (zakończenie połączenia)

hmm LOL :D

Szczerze mowiac tez wieze, ale te wszystkie spodki, kregi zboza to lipa i pic na wode.

1. Jakby chciali pozostac anonimowi to by pozostali

2. Jakby chcieli przyleciec to by przylecieli

Moze oczywiste, ale inaczej tego tlumaczyc nie mozna, biorac pod uwage zaawansowanie cywilizacji odbywajacej podroze w kosmosie :D

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, lecz uwazam ze jakas tam czesc tych bredni rozpowszeniana jest celowo.

Z drugiej strony to jest tez jakis biznes i kaske na tym tez sie robi :D

PS: Skoro oni sa wsrod nas to czemu nie ma nawet jednej dobrej fotki/filmu???? Zawsze tylko jakies zamazane i niewyrazne gowno :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.x-nautilus.com/news.asp?id=40 Pierwsza informacja podaje, że gdzieśtam pojawił się piktogram - w sumie nic dziwnego, bo w tym serwisie trochę takich newsow jest. Kiedys nawet w discovery pokazywali jak jakis wiesniak robil takie piktogramy :) za pomoca deski, hehe... ale ten jest IMO troche zbyt skomplikowany jak na kawałek deski (podobnie zreszta  jak ten).

To taki mały cytacik

hmm LOL :D

Szczerze mowiac tez wieze, ale te wszystkie spodki, kregi zboza to lipa i pic na wode.

1. Jakby chciali pozostac anonimowi to by pozostali

2. Jakby chcieli przyleciec to by przylecieli

Moze oczywiste, ale inaczej tego tlumaczyc nie mozna, biorac pod uwage zaawansowanie cywilizacji odbywajacej podroze w kosmosie :D

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, lecz uwazam ze jakas tam czesc tych bredni rozpowszeniana jest celowo.

PS: Skoro oni sa wsrod nas to czemu nie ma nawet jednej dobrej fotki/filmu???? Zawsze tylko jakies zamazane i niewyrazne gowno :D

Moze nie sa fotogeniczni ? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow same kregi wygladają super, ...ONI zapewne sa gdzieś tam... Ale w każdym razie ktos kto to wykonał to niezłym artysta jest, czy to z tego, czy z "tamtego świata"..

Andy jezeli masz na mysli "tych" z naszego swiata, to raczej odpada.

Zwroc uwage na fotki w tym topicu. tu kliknij

W czasach gdy to powstawalo, za cholere nie mogli tego zrobic uwczesni ludzikowie, brak technicznych mozliwosci (samolot, helikopter)

Wiec pozostaje tylko jedna mozliwosc, to ktos z "tamtego swiata" ? wymiaru ? hmmm............................. czegos innego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze cos nie chcą działac linki do zdjęc i niektóre stronki na tym odnośniku :( I żadnych fotek nie widzę.. :(

Juz kiedys tamte artykuły o opolu , gdańsku itd. czytałem....

Czytając te opisy o kolorach tych "pojazdów" przypomniały mi sie opisy tych niemców, co mi opowiadali o tym co widzieli w Koln. Juz o tym raz pisałem . Kolor tamtego obiektu byl jak oni to okreslali bardzo podbny do tego co tutaj piszą, Mowili o tym że byl jakby przeźroczysty, mienił się , z odcieniami podobnymi do tęczy ( fiolet, róż , ...)

Dokumenty "państwowe" okryte tajemnicą sa utajnione zazwyczaj na 50 lat... Ciekawe co się dowiemy, jak zostana one wszystkie odtajnione, może takie rzeczy że nam oczy wyjda o tak 8O ... Poczekamy kilka lat to się dowiemy.. (te z badań itp. chyba tez sa tak utajniane??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze cos nie chcą działac linki do zdjęc i niektóre stronki na tym odnośniku :(  I żadnych fotek nie widzę..  :( 

Juz kiedys tamte artykuły o opolu , gdańsku itd. czytałem.... 

Czytając te opisy o kolorach tych "pojazdów" przypomniały mi sie opisy tych niemców, co mi opowiadali o tym co widzieli w Koln. Juz o tym raz pisałem . Kolor tamtego obiektu byl jak oni to okreslali bardzo podbny do tego co tutaj piszą, Mowili o tym że byl jakby przeźroczysty, mienił  się , z odcieniami podobnymi do tęczy ( fiolet, róż , ...)

Dokumenty "państwowe" okryte tajemnicą sa utajnione zazwyczaj na 50 lat... Ciekawe co się dowiemy, jak zostana one wszystkie odtajnione, może takie rzeczy że nam oczy wyjda o tak  8O ... Poczekamy kilka lat to się dowiemy.. (te z badań itp. chyba tez sa tak utajniane??)

Andy, jak to nie dzialaja linki ? 8O

Fotki tez widac 8O

Hmmm ..........................

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że nie chce mi sie powtarzac, bo z natury leniwy jestem to zapraszam tutaj http://www.tweak.pl/usenet/thread?group=tweak.forum gdzie troche przedyskutowalem ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że nie chce mi sie powtarzac, bo z natury leniwy jestem to zapraszam tutaj http://www.tweak.pl/usenet/thread?group=tweak.forum gdzie troche przedyskutowalem ten temat.

Lenistwo to grzech :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwnie sie tam czyta :?

nie da sie wyswietlac plasko ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Beware the bearers of FALSE gifts & their BROKEN PROMISES. Much PAIN but still time. EELRIJUE. There is GOOD out there. We OPpose DECEPTION. Conduit CLOSING

Strzeż(cie) się doręczycieli (dawców) FAŁSZYWYCH prezentów i ich ZŁAMANYCH (NIEDOTRZYMYWANYCH) OBIETNIC. Wiele BÓLU ale jeszcze (jest) czas. EELRIJUE. DOBRO (tam na zewnątrz) istnieje. Sprzeciwiamy sie OSZUSTWU. ZAMKNIĘCIE kanału (zakończenie połączenia)"

jakbyscie niewiedzieli to mowa o microsofcie i billu gates-ie :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to co chlopaki przezucacie sie z UD na seti ??

nawet zrobilem juz grupe seti@tweak.pl http://setiathome.berkeley.edu/fcgi-bin/fc...e=seti@tweak.pl ale jakos nie ma chetnych jedynie RUMUNaThLoN

Jakby Ci się chciało zrobić opis tego i np. prowadzić dział na Tweak'u (to raczje nie wymagaloby duzo pracy...) to moglbym takie cos wlasnie zamiescic. Znajdz sobie kogos do pomocy jak chcesz :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet zrobilem juz grupe seti@tweak.pl http://setiathome.berkeley.edu/fcgi-bin/fc...e=seti@tweak.pl ale jakos nie ma chetnych jedynie RUMUNaThLoN

ja sie juz pisze jakbys wczesniej powiedzial to.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde troche nas mało w tej grupie, ale zapowiada sie ciekawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raf a czemu sie nie przylaczysz tylko jako founder???

zeby przylaczyc sie do grupy trzeba podac haslo ktore jest wysylane na maila, ostatnio stracilem wszystkie maila a hasla nigdzie nie zapisalem, a w profilu seti podalem mail do budy, ktorej padlo lacze :( i aktualnie czekam az zmienia lacze w ex budzie i wtedy bede mogl haslo sobie przyslac i wtedy sie dolacze

moze mozna jakos inaczej to rozwiazac jak jeszcze moge zdobyc haslo ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raf a czemu sie nie przylaczysz tylko jako founder???

zeby przylaczyc sie do grupy trzeba podac haslo ktore jest wysylane na maila, ostatnio stracilem wszystkie maila a hasla nigdzie nie zapisalem, a w profilu seti podalem mail do budy, ktorej padlo lacze :( i aktualnie czekam az zmienia lacze w ex budzie i wtedy bede mogl haslo sobie przyslac i wtedy sie dolacze

moze mozna jakos inaczej to rozwiazac jak jeszcze moge zdobyc haslo ????

a nie mozesz sobie przyslac do domu???

ten adres dziala ci tylko w exbudzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obce cywilizacje , tia ja mam swoja teorie dawno dawno temu na swiecie zyla forma zycia , kosmici * zapragneli ja zniszczyc wiec wyslali na ziemie dinozaury , kiedy te rozprawily sie z powyzsza forma ....... nagle zaczely sie rozmnazac ....... co nie bylo kosmitom na reke ........... wiec postanowili rozwiazac problem i .......... wyslali w kierunku ziemi meteoryt ........... pozniej po dlugim okresie ........... zaplikowali ziemi rozne formy zycia min siebie czyli czlowieka ............ jakies tam nedzne pierwotne plemiona .............. i tak kosmici czyli my ewoluujemy do dzisiaj ................... o jestem alienem ..........khhhhhhhhhhh.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi