Skocz do zawartości
Maciek DDA

Mod biurka

Rekomendowane odpowiedzi

a ja bym dal jeszcze lustro albo cos odbijajacego swiatlo pod te diodki i od wolal to dac pod jakis klosz i wmontowac to w blat biurka, tak zeby to jakos w miare estetycznie wygladalo jak przyjda znajomi :F

jakby ktos mial jakies gotowe projekty to wiecie...

chociaz w sumie to w glowie mam plan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tam pan gadasz... sprawdzałem lustro... ale diodaki super jasne mają waski kąt swiecenia to na nic lustro proszem pana...

tera mam nowe biurko moze zrobiem cos specialnego :] 'klosz jakis' albo cos... ;] grunt ze AI działa :lol:

p.s. znajomym sie podoba :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełzak myślałem o Twoim rozwiązaniu, ale dla mnie nie byłoby ono dobre. Po prostu nie lubię kiedy automat coś robi za mnie i wolałem miec kontrolę nad urządzeniem :) Nie zawsze kiedy jest ciemno potrzbuję podświetlenia klawy; jeśli np czytam gazety wtedy siłą rzeczy nic nie piszę i nie musze patrzeć na klawę:) Pozdrawiam

M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:]] nie rozsmieszaj mnie pan... on tylko włącza swiatło wieczorem :]... ciekawe czy jakby w mojej motce dali manualne właczeni podswietlenia klawiatury to uzytkownicy by sie nie zirytowali.. w koncu zabiera im sie wolnosc... nie mogą decydowac czy chca w nocy widziec klawisze czy nie

jeslisz wacpan czytasz gazety to wystarczy dosunąc szuflade i swiatło sie nie swieci... simple

zauwazyłem dziwny syndrom wsród tutejszych moderów... :P

świat.. technika idzie na przód i dązy do wyeliminowania jak najwiekszej ilosci właczników gałek pierdułek... a tu wszyscy nagle chcą manualnie wszystkim sterować :D ... (jakis uraz z dziecinstwa?) Ale kazdy czyni jak mu WYGODNIEJ :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PelzaK - ja myslalem, o jakims prostym [a zarazem fajnie wygladajacym i dobrze komponujacym sie z biurkiem] przelaczniku, a dokaldniej galce, ladnej, chromowanej :)

jak narazie jestem w trakcie szukania odpowiedniego sprzetu w mojej graciarni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja bym zaczoł nowe biurko modowac :P... to by mi chyba zmodowali twarz za to :D. Dlatemu muszem zrobić wersje eksclusive :] która nie naruszałaby struktury biurka :lol:

pozaym przełączniki mechaniczne są nietrwałe :P a tu jeszcze manulane sterowanie... ja mam FULL LOGIC i jest wysmienicie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki mod to dla mnie przerost formy nad treścią, lampki owszem bywają pomocne, ale bawienie się w modowanie mebli?  :o  to już gruba przesada  :wink:

Orzeszty orzeszku... ty sie znosz... :wink:

Mam dwie "katodki" żelowe na biureczku. Jedna jest pod dechą biurka i oświetla klawę błękitnym światłem, a druga jest zwinięta w pałąk pod podkładką pod mychę z pleksy, też na niebiesko. Pleksa jest delikatnie zmatowiona i wypolerowana na krawędziach przyciętych pod kątem, tak że po podświetleniu krawędzie świecą.

Moje "katodki" żelowe to rurki przezroczyste z czerwonym żelem do włosów z bąbelkami i dwoma diodami soczewkowymi na końcach. Jak świecą to każda banieczka powietrza świeci swoim światłem.

Mówię wam kosmiczny efekt. Szkoda że nie mam cyfraka. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

katody zelowe wymyslono juz dawno... ciekawe ze ja wymysliłem sobie taką ... "katodę" siedząc w wucecie :D a dzien puzniej paczam na forum.. ktos to zrobił przede mną :P - widac tez go przycisło :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi