lucjanos Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Do dzisiejszego dnia wszystko było w jak najlepszym porządku. Aż tu nagle restartuję kompa, a w tym czasie wychodzę do innego pomieszczenia. Po chwili wracam i widzę, że komp wisi, ekran jest czarny z dziwnymi znakami na nim. Wciskam reset, ale to nie pomaga. Po chwili znowu staje. Widzę tylko nazwę biosu, ilośc pamięci i koniec. Przestraszyłem się i wyłączyłem kompa. Gdy uruchomiłem ponownie, poszedł już bez zająknięcia. Po kilku godzinach znowu klikam na przycisk "uruchom ponownie" i sytuacja się powtarza. Reset przyciskiem również zawodzi. Jedynym lekarstwem na to jest odłączenie napięcia i ponowne uruchomienie komputera. Poza tą przypadłością sprzęt pracuje bezproblemowo. Co to może być. Czy coś z płytą główną ? Pomóżcie mi, bo we wtorek kończy się gwarancja na nią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_yzerman_ Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 A czasem nie zasiłka?? U mnie przy padnietym zasilaczu miałem czasem pare razy dziennie resety , nie mogłem włączyć kompa, a czasem było ok. Pożycz zasilacz od koompla i sprawdź wtedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjanos Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Moja zasiłka ma dopiero około 1 miesiąca. Najdziwniejsze jest to, że komp normalnie pracuje bez problemów. Tylko wariuje, gdy chcę go uruchomić ponownie czy to z windy, czy za pomocą przycisku reset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Zapewne powodem jest podwyższona temperatura (upały). Na procesorze i w obudowie masz kilka stopni więcej i system pracuje niestabilnie. Może spróbuj tak jak ja tutaj: http://ourtower.acn.waw.pl/page37.html zbigdwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...