GryzoN Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Witajcie ;] Jestem nowy na tym boardzie wiec najpierw się przywitam. A teraz do rzeczy jak sądzicie na ile pójdzie ten procek na P4B533 :] z DDR 333... :) W sobote będe posiadał ten procek ale wole napisać już teraz. Obstawiajcie :p Napięcie max 1.95V :] I do zobaczenie w sobote :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Hmm, tego procka kreca na 4.0Ghz :) Wiec jego potencjal jest i tak za duzy na mozliwosci dzisiejszego chlodzenia WC lub tym bardziej AC. Wszystko zalezy wlasnie od chlodzenia. Mysle, ze na wodnych chlodzeniu mozesz dobic do 3.1Ghz bez klopotu (FSB 166). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Możesz się bardzo rozczarować. Procesory Intel Confidental nie dość, że zazwyczaj posiadają zablokowany mnożnik to na dodatek tragicznie się kręcą. Mam (a właściwie miałem 2.0A Intel Confidental) i max. co osiągnąłem to 2.3GHz :( Winą za słabą podkręcalność "konfidentów" ponosi b. wczesny okres powstania procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Ze 'zwyklym' chlodzeniem powietrzem pojdzie max na tyle samo co 1.8, 2.0, 2.2 i 2.4, no moze troszke wiecej jakies 3.0-3.2 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 O 4GHz mozesz zapomniec :wink: Moj P4 2,53GHz tez inzynieryjny idzie na 2,98Ghz przy Vcore 1,7V.(zalozenie WC niewiele pomoglo) Zapomnij nawet o 1,9V chyba ze masz znajomych w serwisie co beda ci co 2-3 tydzien proca wymieniac. Powyzej 1,7V jest juz bardzo niebezpiecznie dla Northwooda i nawet bardzo dobrze chlodzony poprostu padnie z powodu uszkodzenia struktory. Moj obecny Confidential 2,8GHz jak narazie moze dojsc do 3,3GHz przy 1,6V. Na wiecej mobo nie pozwala, ale jak zaloze do innej i dam WC to sporo jeszcze pociagnie (tylko ze wydajnosc spadnie bo DDR nie ma szans z RDRAM). Proc jest o tyle fajny ze jest na najnowszym steppingu C1, a 2,53GHz na starym B0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 O 4GHz mozesz zapomniec :wink: Moj P4 2,53GHz tez inzynieryjny idzie na 2,98Ghz przy Vcore 1,7V.(zalozenie WC niewiele pomoglo) Zapomnij nawet o 1,9V chyba ze masz znajomych w serwisie co beda ci co 2-3 tydzien proca wymieniac. Powyzej 1,7V jest juz bardzo niebezpiecznie dla Northwooda i nawet bardzo dobrze chlodzony poprostu padnie z powodu uszkodzenia struktory. Moj obecny Confidential 2,8GHz jak narazie moze dojsc do 3,3GHz przy 1,6V. Na wiecej mobo nie pozwala, ale jak zaloze do innej i dam WC to sporo jeszcze pociagnie (tylko ze wydajnosc spadnie bo DDR nie ma szans z RDRAM). Proc jest o tyle fajny ze jest na najnowszym steppingu C1, a 2,53GHz na starym B0. sorry za OT ale podoba mi sie strasznie to B1B w avatarku Lancera :DDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 sorry za OT ale podoba mi sie strasznie to B1B w avatarku Lancera :DDD A myslisz ze od czego Lancer? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GryzoN Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Hmm, tego procka kreca na 4.0Ghz :) Wiec jego potencjal jest i tak za duzy na mozliwosci dzisiejszego chlodzenia WC lub tym bardziej AC. Wszystko zalezy wlasnie od chlodzenia. Mysle, ze na wodnych chlodzeniu mozesz dobic do 3.1Ghz bez klopotu (FSB 166). 3.1 Ghz to poszedl na wiatraku u qmpla taki sam. tylko ze z mniejszym napieciem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GryzoN Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Wezme z 4 takie procki i sprawdze który jest z odblokowanym mnożnikiem :o) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Wezme z 4 takie procki i sprawdze który jest z odblokowanym mnożnikiem :o)Mozesz mi to wyjasnic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Wezme z 4 takie procki i sprawdze który jest z odblokowanym mnożnikiem :o)Mozesz mi to wyjasnic ? Koleś ma pewnie dostęp do konfidentów. W sprzawdzi który ma odblokowany mnożnik bo większość Confidentali ma zablokowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GryzoN Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Powiedzmy że kolega zakupił "kilka" takich procków. Niestety po dziesiejszym przejsciu się do niego otrzymałem tylko dwa. ;] Na intelowskim wiatrakq ( od PIV 1.6A poszedl na 3233Mhz. Póżniej będe się bawił z nim jak narazie mam "uszkodzoną reke" i niemoge zabardzo nic robic. ( ale będzie chłodony freonem wiec może coś wyjdzie Ciekawego ). :) Jak chcecie dokładny opis procków etc. moge napisać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 No gratuluje, niezly wynik. Jakie masz Vcore, na jakiej plycie no i jaka temp.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 gryzak ma duzo forsy :mrgreen: dajcie mi takze takiego procka :) pokaze te 3.5ghz :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GryzoN Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 gryzak ma duzo forsy :mrgreen: dajcie mi takze takiego procka :) pokaze te 3.5ghz :mrgreen: ] no dobra wchodz na irca: P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GryzoN Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 gryzak ma duzo forsy :mrgreen: dajcie mi takze takiego procka :) pokaze te 3.5ghz :mrgreen: ] no dobra wchodz na irca: P to sie umowim kiedy nawet zaraz moge bo jestem na stegnach :] z prockami kompem plyta ddrami i reszta tylko chlodzenia ni ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 gryzak ma duzo forsy :mrgreen: dajcie mi takze takiego procka :) pokaze te 3.5ghz :mrgreen: ] no dobra wchodz na irca: P to sie umowim kiedy nawet zaraz moge bo jestem na stegnach :] z prockami kompem plyta ddrami i reszta tylko chlodzenia ni ma. Zrobcie razem jakies drobne 4 GHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GryzoN Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Berkut bawimy sie i robimy 4.4? ;] bez azotu :DDD To moze postarac sie o PIV 2.8 ::DDDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Berkut bawimy sie i robimy 4.4? ;] bez azotu :DDD To moze postarac sie o PIV 2.8 ::DDDD Dzialajcie, na chwale podkrecania :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Qrde a bawilem sie 1.6A który na 2.9 szedł na box coolerku stabilnie z reszta 2.4 staniał ale nowy steping od 2.53 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...