youseek Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Yo :) Chcialem zrobic front panel z gniazdami USB, mam sledzia do plyty glownej a tu lipa... tak jak myslalem za krotki jest... hm, przegladalem nie znalazlem, moze ktos wie gdzie mozna znalezc dluzszy (tak 70-90 cm) kabel od plyty glownej? A moze da sie to zrobic inaczej? :) pozdrowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Rozłożyć wtyczkę, pierwsze lepsze kabelki w dłoń 9takie, żeby Ci spasiły a jak będą ekranowane to jeszcze lepiej) lutownica i do boju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacHoO Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 hmm to jest taki śledzik od msi ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 tak jak nazir123 napisał lutownica i jazda :wink: kabel jaki: -2xUSB (kup, taki do drukarki) po 4 żyły każdy -1xCOM (tez taki do drukarki on ma chyba więcej żył, ale chyba bo go nie rozbierałem :? ) -lub inny jakiś kabelek z komputerowego polecam 2xUSB Zanim zaczniesz rozbrajać śledzia na wszelki wypadek narysuj sobie rozłożenie kabli pierwszy od lewej itd. bo potem będziesz miał problem ze złożeniem jak ja kiedyś :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 youseek - po prostu zmajstruj przedluzacz do tego kabla, ktory masz. wycieczka do elektronicznego, kupujesz odpowiednia ilosc zyl o odpowiedniej dlugosci oraz meskie i zenskie wtyczuszki jak przy plycie (takie paski czarne, ktore przytniesz na dlugosc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Będę robił przedłużacz do usb i wolę się spytać zanim coś popapram Czy może mi ktoś potwierdzić ten schemat http://members.lycos.co.uk/smykapn/usb/ori.../usbschemat.jpg i co to jest N.C. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 na 99% ten schemat jest poprawny a N.C. znaczy nieużywany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_sowa Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 n.c. znaczy not connected :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 "n.c. znaczy not connected " hehehe ala plama. A metal oplatający wtyczkę USB nie jest nigdzie podłączony ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 to jest ekram kabla i podłącza się go do masy na płycie głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Pytam bo nie chcę płyty spalić. Czyli ekran podłączony jest do śledzia, śledź do obudowy i jest ok. Tylko jak ja mam to podłączyć w moim przypadku. http://img93.echo.cx/img93/1449/termometrusbaudio44bz.jpg Pierwsze foto przedstawia rysunek USB na płycie główne. Myślałem że to N.C. jest właśnie masą do którego trzeba przylutować ekran kabla. To może olać ten ekran i nigdzie go nie lutować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ekran polepsza jakość transmisji danych. We wtyczce podłączanej do płyty, są dwa czarne kabelki podpięte do jednej "dziórki" i jeden z tych kabelków podłączany jest właśnie do tego ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Fajnie, dzięki już wszystko jasne tak zrobię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...