Skocz do zawartości
youseek

USB Przedluzka? Jak wyprowadzic gniazdo na panel?

Rekomendowane odpowiedzi

Yo :) Chcialem zrobic front panel z gniazdami USB, mam sledzia do plyty glownej a tu lipa... tak jak myslalem za krotki jest... hm, przegladalem nie znalazlem, moze ktos wie gdzie mozna znalezc dluzszy (tak 70-90 cm) kabel od plyty glownej? A moze da sie to zrobic inaczej? :)

pozdrowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak nazir123 napisał lutownica i jazda :wink:

kabel jaki:

-2xUSB (kup, taki do drukarki) po 4 żyły każdy

-1xCOM (tez taki do drukarki on ma chyba więcej żył, ale chyba bo go nie rozbierałem :? )

-lub inny jakiś kabelek z komputerowego

polecam 2xUSB

Zanim zaczniesz rozbrajać śledzia na wszelki wypadek narysuj sobie rozłożenie kabli pierwszy od lewej itd. bo potem będziesz miał problem ze złożeniem jak ja kiedyś :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

youseek - po prostu zmajstruj przedluzacz do tego kabla, ktory masz. wycieczka do elektronicznego, kupujesz odpowiednia ilosc zyl o odpowiedniej dlugosci oraz meskie i zenskie wtyczuszki jak przy plycie (takie paski czarne, ktore przytniesz na dlugosc).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytam bo nie chcę płyty spalić.

Czyli ekran podłączony jest do śledzia, śledź do obudowy i jest ok.

Tylko jak ja mam to podłączyć w moim przypadku.

http://img93.echo.cx/img93/1449/termometrusbaudio44bz.jpg

Pierwsze foto przedstawia rysunek USB na płycie główne. Myślałem że to N.C. jest właśnie masą do którego trzeba przylutować ekran kabla.

To może olać ten ekran i nigdzie go nie lutować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekran polepsza jakość transmisji danych. We wtyczce podłączanej do płyty, są dwa czarne kabelki podpięte do jednej "dziórki" i jeden z tych kabelków podłączany jest właśnie do tego ekranu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi