Kaeres Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Kurcze, nie uwierzycie ale przed chwila mialem klienta (siedze w pracy), ktory mial identyczny glos jak w PL wersji ten Notariusz :D Az sie ledwo powstrzymalem przed zapytaniem go czy nie bral udzialu w projekcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Kurcze, nie uwierzycie ale przed chwila mialem klienta (siedze w pracy), ktory mial identyczny glos jak w PL wersji ten Notariusz :D Az sie ledwo powstrzymalem przed zapytaniem go czy nie bral udzialu w projekcie :) 1557142[/snapback] :lol: trzeba sie było spytać! GUMA!! B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Taa :) Ej, ide dzisiaj do kiosku przed praca i patrze , a tam kwietniowy nr PLAY. I co widze ? Pelna wersja PL Syberii. Ja: poprosze Pani: 12,90 Ja: dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 A ja jeszcze nie to z gruchy, ni z pietruchy... ...ktora Syberia Wam sie bardziej podobala i dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Hmm... jedynka - bo była pierwsza... Obraz miasteczka Valadilene na długo pozostanie w mojej pamięci... Zresztą Syberia to jedna z nielicznych gier w których sequel jest tak samo dobry jak protoplasta...ciężko się do czegoś przyczepić...dlatego 1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja natomiast nigdy nie zapomne co zrobil Oskar w wiosce Jukoli i tego filmiku gdy wyplywaja na otwarte morze. Pewnie dzieki temu stawiam II nad I. Ale faktycznie w I Valedilene i Barrockstadt sa nie do zapomnienia i sa niesamowite. Ale w II mamy namiastke Valedilene w swietnym motywie wejscia w sny Hansa (genialny motyw). Edytowane 5 Sierpnia 2005 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Obie sa dobre, ale moj typ to jedynka dlatego ze zagadki byly trudniejsze (przynajmniej tak mi sie zdaje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Wlasnie wydawalo mi sie, ze dwojka miala ciezsze zagadki. Juz na poczatku sie niezle zacialem w Romansburgu. Pamietacie swieczke, zestaw swiec do znizenia, koniki [wbrew pozorom dosc trudna zagadka]. Jak sobie przypomne najtrudniejsza niby zagadke z jedynki (drink - ktory defacto byl dla mnie pikusiem) to wydaje mi sie, ze te sa trudniejsze. Bo co powiecie o obudzeniu pilota, a pozniej o katalupcie ? A zegar ? Kurcze ile ja sie nakombinowalem zanim postanowilem praktycznie od niechcenia porozmawiac jeszcze raz z Anna (to wymaga powrotu w strone jaskini). A kto od razu wpadl na to aby rozmrozic statek za pomoca pociagu ? Te u mnie byly o wiele ciezsze. W jedynce sie ostro zacialem przy wyjezdzie (ten Oskar :P ). W sumie to byl szereg zagadek z tym zwiazanych i jest jedna z lepszych w calej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek21 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Hej czy ktos z Was wie moze gdzie moge zamowic pierwsza czesc gry Syberia?Jesli tak to z gory dziekuje za linka,pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Np. tu http://pasaz.wp.pl/rsklep.html?orgURL=http...race%3D9C28823A Ale radze poszukac jeszcze na własna ręke :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek21 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Dzieki za szybka odpowiedz ale niestety na tym Wirtusie pierwsza czesc gry jest niedostepna-szukam pierwszej!,jest tam tylko druga czesc ktora juz swoja droga mam,wiec moze znasz jakas inna stronke?Ale mimo wszystko dzieki :wink: Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez jacek21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Poszukaj na allegro :P Syberia [; ostatnio widzialem ktos sprzedawal syberie 1 oraz 2 w cenie bodajże 40 zl :P Ja se wlasnie przymierzam zakupic 2,jedynke przeszedlem i powiem 1 cud miód i łorzeszki ;) potem jakos nie mialem okazji zagrac w 2 a teraz nadszedl ten moment :twisted: Css'y i inne sie znudziły czas wejsc w swiat syberii :D Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez RogerWhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Config : pen 4 1 gb ram rad 9600 pro 256/128 i jest problem ponieważ SYBERIA 1 chodzi w zwolnionym tempie ... taki sam problem był z grą Post Mortem i patch pomógł ;D Wiec jak ktoś ma link do patcha do syberii 1 to niech zapoda ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 jak to w zwolnionym :?: moze cos w opcjach pokreciles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 wyłącz bullet time, i zainstaluj Syberie nie Max Payne'a ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 ej czy ja wyglądam jak grzesiu_1990 :> ??? oczywiscie że nie ;] a zreszta jakie tam masz opcje :> ???? mówie Ci że taki sam problem (moj qmpel) miał z grą Post morten i patch pomógł... ale już znalazłem patcha także looz ;] thx... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Jakiś czas temu, jeszcze na AXP 2000+ żona zagrywała się w Syberię 1 i 2 PL Wczoraj zainstalowałem jej Syberię 1 na nowym konfigu (nic nie wie, że zmieniłem w międzyczasie cały środek kompa ;) ) I jest problem. Wszystkie wypowiadane dialogi przez bohaterów nakładają się na siebie. Ciężko zrozumieć co mówią, ciężko grać Komp za szybki czy jak? Jest jakiś patch to tej gry/tych gier? EDIT: Znalazłem rozwiązanie. Trzeba zainstalować patch3 do tej gry. Można go jeszcze znaleźć w sieci Edytowane 28 Września 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 witam skonczylem wlasnie sobie Fahrenheita i mi sie przypomnialo, ze kiedys bardzo lubilem przygodowki ;) i tak sobie pomyslalem, ze moglbym sprobowac zagrac w Syberie. ale jest klopot: nigdzie nie moge znalezc jedynki. czy warto grac w dwojke bez znajomosci jedynki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 SamoDobro Syberia2 jest kontynuacją i rozwinięciem Syberii1 - obie części tworzą kompletną, i bardzo ciekawą, historię. Da się grać w "2" bez znajomości "1" ale ... Nie możesz poszukać? W różnych źródłach? ;) (to ostateczność) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Po co szukać po alternatywnych :) źródłach kiedy jest tanio i legalnie - Syberia... Kupować i grać...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Samodobro, prosze Was nie ssajcie piratow tej przecudownej gry. Niedawno nawet w PLAYit byla i sobie kupilem za 12PLN. Dwojeczki na allegro za malutkie pieniadze. Ew zafoliowane na allegro obie czesci za mniej niz 50pln. Za ta gre naprawe warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Samodobro, prosze Was nie ssajcie piratow tej przecudownej gry. Niedawno nawet w PLAYit byla i sobie kupilem za 12PLN. Dwojeczki na allegro za malutkie pieniadze. Ew zafoliowane na allegro obie czesci za mniej niz 50pln. Za ta gre naprawe warto. 1684760[/snapback] 1. NASTAPILO NIEPOROZUMIENIE 2. gry szukam w wersji na PS2 3. konsole mam nieprzerobiona wiec jestem z gory "skazany" na oryginaly 4. przebywajac w Irlandii nie moge zakupic Playa 5. w sklepie z grami ktory mam w zasiegu nie ma pierwszej czesci 6. drugiej czesci tez juz nie ma :( 7. ubroje sie w cierpliwosc i bede polowac na obie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Po kilku miesiacach od ostatniej gry w Syberie naszly mnie dzisiaj "smaki" na nia. Zainstalowalem (wersia angielska) ,odpalilem , miejsce startu jakis hotel , pogadalem troche z recepcjonista , bierze moja walizke i prowadzi mnie po schodach na gore i .... komp sie zawiesza i tak w kolo , przeinstalowalem Syberie , zmienilem ustawienie i caly czas w tym samym momencie Syberia/komp sie freezuje . Moze mial ktos podobny problem i wie w jaki sposob to rozwiazac ? Wiem ,ze wiele osob ma jeszcze syberie , czy byl by ktos na tyle mily i wyslal mi save zaraz po tym gdy zaprowadzi ja do pokoju recepcjonista ? to jest gora 2 minuty gry : )) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 witam moze mi ktos powiedziec co zrobic by uruchomic pociag ,mam 1 przedmiot potrzebuje jescze 2-och powiecie mi gdzie je znalesc? (kolo cmentarza w jakims grobowcu mam juz kapelusz obnizony w dol tam jest miejsce na klucz , gdzie jest klucz) dzieki , bede wdzieczny pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 witam moze mi ktos powiedziec co zrobic by uruchomic pociag ,mam 1 przedmiot potrzebuje jescze 2-och powiecie mi gdzie je znalesc? (kolo cmentarza w jakims grobowcu mam juz kapelusz obnizony w dol tam jest miejsce na klucz , gdzie jest klucz) dzieki , bede wdzieczny pozdro Klucz jest u ksiedza w szufladzie (taka szafka z szufladami). Radz sobie sam bo aby go wyciagnac troche sie nameczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 ktoś nie ma ochoty pozbyć się syberii 2? z chęcią kupię :) jakby co to PW 8) sorry ze w tym dziale, ale nie chce zeby to pozostalo bez odzewu... pozdrawiam ps. oczywiscie interesuje mnie tylko oryginal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Sorki jak byscie mogli to bez takich komentow typu poradz sobie sam , ja bym nie prosil o pomoc nigdy nie siegam po porady czy kody sam do wszystkiegoo proboje dojsc , pisze w imieniu dobrego kumpla ktory nie ma neta .Dzieki Kaeres pomogles z tym zdobyl juz 2 elementy ale mowi ze byl wszedzie i nie moze znalesc pozostalych dwoch (byla jakas mowa o jaskini) takze prosze o pomoc pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Sorki jak byscie mogli to bez takich komentow typu poradz sobie sam , ja bym nie prosil o pomoc nigdy nie siegam po porady czy kody sam do wszystkiegoo proboje dojsc , pisze w imieniu dobrego kumpla ktory nie ma neta .Dzieki Kaeres pomogles z tym zdobyl juz 2 elementy ale mowi ze byl wszedzie i nie moze znalesc pozostalych dwoch (byla jakas mowa o jaskini) takze prosze o pomoc pozdro :) W jaskini jest maskotka mamuta. Ale aby tam sie dostac to trzeba wykonac 1/4 zadan w Valadilaine wiec nie wiem od ktorego momentu mialbym pomoc :) Generalnie zaprowadzic Cie ma tam ten ulomny chlopak/przyjaciel Anny. Aby on Cie tam zaprowadzil to musisz mu narysowac mamuta na kartce. Aby narysowac tego mamuta to.... i tak wlasnie moge jechac ze strone A4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Pojawila sie w kioskach w CyberGra (taka gazetka z tanimi grami) Syberia II za 19,90 pln. Oczywiscie na allegro za tyle mozna wyrwac obie czesci oryginalne ale podaje jako ciekawostke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Witajcie poszukiwacze przygod. Nudno mi ostatnio, nie gram w zadna nowa gre bo stracily ducha prawdziwych gier i tak sobie wracam do tych najlepszych. Mafie juz 10x przeszedlem wiec sobie narazie daruje ale przypomnialo mi sie, ze Syberia jest jeszcze. Odpalam SI i kurcze moja plytka nie dziala, syn mi porysowal :/ Wpadam na allegro aby zakupic i patrze sa jeszcze te kolekcje z Cenegi. Gdzie uslyszalem/przeczytalem albo mi sie wydawalo, ze ta wersja ma jakies bogatsze tlumaczenie czy pelniejsze dialogi ? Prawda li to ? PS. Zakupilem dzisiaj jedna taka sztuke na DVD (co tam 20pln, to nawet na dobra flaszke nie styknie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...