Kaeres Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Rozwala mnie rozwiazywanie zagadek w tej grze. Po prostu wszystkiego mozna sie domyslec pod warunkiem jak sie w ta gre gra, a nie przechodzi. Wszystko logiczne, trzymajace sie kupy. Wierze, ze polowa z tych wszystkich maszyn, konstrukcji, automatonow moglaby pracowac na prawde. Sluchajcie, historia historia. Wiadomo, jest genialna w tej grze ale przyjrzyjcie sie swiatu jaki oferuje nam Syberia 1 i szczegolnie 2. Konstrukcjie budowli, graficzniy swiat tej gry po prostu olsniewa. Nie chodzi mi tutaj o jakosc grafiki (ktora jest i tak powalajaca) ale o schemat. Ta gra jest genialna. Mia, czeka Cie jeszcze kilka niespodzianek. Zdradze jedna bo nie moge sie powstrzymac. Przeniesiesz sie w swiat snow Hansa. Przedstawiony swiat graficzno-klimatycznie osiaga doskonalosc. Ciarki na plecach mi wyskoczyly. Jakbym mial wybierac co wole premiere Syberii 3 czy HL2 i Doom3 + Stalker, wybralbym trzecia czesc Syberii. Dla mnie narazie najlepsza gra w jaka gralem w zyciu. Update: Jezeli jeszcze niektorzy sie wahaja przed kupnem tych gier (tej gry ?) niech przeczytaja sobie jeszcze ta recenzje. Jest tutaj delikatnie zarysowana historia, ktora nas czeka z delikatnym spojlerkiem ale dajacym przedsmak tego co czeka nas gdy zdobedziemy sie wydaj w sumie 100pln na obie gry (na allegro jedynke mozna znalezc za niecale 20 pln + okolo 80pln druga czesc rowniez spolonizowana). http://www.gry-online.pl/s020.asp?ID=1847 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mia Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Thx za wszelka pomoc, tak właśnie zrobiłam z tą rybką, wzięłam najmniejszą przynętę, (była w prawym górnym rogu) i zarzuciłam tak obok tego powalonego pnia. I nic!!! Złowiłam jakiegoś zielonego tego cosia. A nie mam sejwa sprzed tego łowienia, bo zapisujęjednego na drugim. I teraz [gluteus maximus] zbita :( :( :( :( :( Już godzinę łowię i za każdym razem albo zieloną łowie albo fioletową... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Probuj wlasnie ta przyneta (niby zielona ale w sumie to ona taka brudno-zolta byla). Masz w sumie 3 mozliwosci (bo sa 3 kierunki w ktorych mozna zarzucac wedke). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mia Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Probuj wlasnie ta przyneta (niby zielona ale w sumie to ona taka brudno-zolta byla). Masz w sumie 3 mozliwosci (bo sa 3 kierunki w ktorych mozna zarzucac wedke).Ale ja mam już zasejwowane po tym jak zarzuciłam tą przynętę :( Zaczynam w tym momencie jak mam złapaną na tą małą pzrynętę ( najwyraźniej tą właściwą) Zieloną rybkę... Any idea co mogę teraz zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 musisz zarzucić w prawa strone jak najblizej pomostu.....napewno sie uda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 ja sie dolacze do slow Kaeres'a. gra od pierwszego momentu mnie urzekla. zachwycalem sie nia do samego konca. z dziewczyna gralismy non stop, to jest jak dobra ksiazka od ktorej sie nie mozesz oderwac. nie raz masz juz dosc ale ona cie przyciaga przyciaga. a oprawa graficzna to juz inna sprawa-> miodzio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greyt78 Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 niewlasciwa rybe daj tej foce udajacej psa i mozesz jeszcze raz lowic, a jaka przyneta i w jakie miejsce to pisze na kartce z ksiazki o rybach ktora znajdziesz w domu dlugo rozpisywal sie nie bede nt. syberii 1&2 - jednakowoz: urzekajaca, ładna grywalna, jedna z lepszych gier w jakie mialem przyjemnosc zagrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Mia, w tej grze nie da sie zaciac, zginac, czy inne temu podobne. Zawsze jest wyjscie z sytuacji (chyba ze masz bug jak w Twoim problemie z Malka). Z tej z ryba to koledzy juz Ci napisali wiec sie nie bede powtarzal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mia Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Już sobie poradziłam :) Nie wiem jak, ale jakoś samo wyszło. Teraz jestem w wiosce Jukoli i zbieram składniki magiczne :D Ta wioska chyba mi sie najbardziej podoba :) Ma klimat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Mia: poczekaj na nagły powrót tego rosyjskiego kosmonauty (będzie miał imponujący wejście) i strojenie radaru oraz ustawianie katapulty z wraku kosmolotu. To są dopiero zagwozdki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Przeniesiesz sie w swiat snow Hansa. Przedstawiony swiat graficzno-klimatycznie osiaga doskonalosc. Ciarki na plecach mi wyskoczyly.Trochę za bardzo "jednotorowe" ma sny ten hans... :D Mam na myśli to, że jest tam puściutko, tylko 2 postaci i od razu widać, gdzie jest zagadka (jak już wcześniej pisałem - jedna z tych bezsensownych), a ile się trzeba nabiegać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Mia: poczekaj na nagły powrót tego rosyjskiego kosmonauty (będzie miał imponujący wejście) i strojenie radaru oraz ustawianie katapulty z wraku kosmolotu. To są dopiero zagwozdki :D Zauwaz, ze ona juz jest w wiosce Youkoli, czyli juz za odzyskaniem pociagu. Trochę za bardzo "jednotorowe" ma sny ten hans... Mam na myśli to, że jest tam puściutko, tylko 2 postaci i od razu widać, gdzie jest zagadka (jak już wcześniej pisałem - jedna z tych bezsensownych), a ile się trzeba nabiegać... Wlasnie o to chodzilo w tej calej scence. Nie wiem czy dobrze wyczuwam ale grales w jedynke ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Tak jak już pisałem - grałem w jedynkę (oczywiście przed dwójką). Jestem wiernym fanem jedynki i przeciwnikiem (no, może nie do końca :D ) dwójki. Owszem, można w nią zagrać, ale uważam, że klimat z jedynki został utracony. Mnie bardzo brakowało automatów i zagadek z nimi związanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Mia: poczekaj na nagły powrót tego rosyjskiego kosmonauty (będzie miał imponujący wejście) i strojenie radaru oraz ustawianie katapulty z wraku kosmolotu. To są dopiero zagwozdki :D Zauwaz, ze ona juz jest w wiosce Youkoli, czyli juz za odzyskaniem pociagu. Żona grała już jakiś czas temu, mieszają mi się obie części i nie pamiętam chronologii. Magda grała, ja siedziałem obok i patrzyłem. Nie miałem innego wyjscia .... :? Ehhhh, przed własnym komputerem, własnoręcznie złożonym, jako pasażer .... Świat się kończy ..... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mia Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 :zonk: :cry: THE END... A tak jeszcze chciałam pograć... Czy tylko ja mam wrazenie, że za szybko się wszystko skończyło? Mam nadzieję, ze nie zrobią trzeciej części, bedzie kiszka nad kiszkami. No bo co jeszcze moza wyciągnąć z tej historii? Liczyłam jeszcze na odnalezienie Kate pzrez pzrystojnego pana detektywa, myślałam też, że finish będzie jakis taki, no nie wiem, bardziej zakończeniowy..... Ogólnie jestem pod wrażeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbt18 Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Ja od jutra zaczynam grać w 1 częśc :D i zamówiłem już przed premierą część 2 PL :) ...wakacje zaplanowane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Czemu juz koniec ? :cry: Piekna, przepiekna, przecudowna przygoda. Jeszcze nigdy tak sie nie wciagnalem w historie z gry. Nawet jakby mi teraz ktos dal D3 to nie odpalilbym go. Taki jestem przejety gra, ktora skonczylem. Muzyka az wzrusza. Koniec wiadomo, ze przewidywalny ale jednak piekny. Nie sprzedalbym tych gier nawet za 500pln/szt. POLECAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 krs >> widze ze zachwalasz ta gre starsznie... jestes jakims fanem przygodowek czy raczej newbite w tym gatunku ?? BWT >> w gierke zaczowlem grac dzis.... i zobaczymy czy mnie tak wciagnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Prawde mowiac w przygodowki gralem kiedys. Pozniej nastala era FPP i ostro tylko w to gralem. Czasami jakas sportowa oraz rajdy. Postanowilem sprawdzic jak sie maja przygodowki dzisiaj i maja sie calkiem niezle. Teraz na Najdluzsz podroz sie biore bo za niedlugo druga czesc wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Kaeres, szanuje cie jako gracza ze sceny , i mysle ze mozna w ciebie wierzyc ;] Niniejszym zaczynam grac w syberie, kiedys kochalem przygodowki , Broken sword 1 i 2 mnie zjadly. Zobaczymy co zaoferuje syberia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Milo sie slyszy takie slowa. Biore na siebie cala odpowiedzialnosc. Jest chyba komiks na podstawie, ktorego powstala gra. Bede musial go dorwac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Prawde mowiac w przygodowki gralem kiedys. Pozniej nastala era FPP i ostro tylko w to gralem. Czasami jakas sportowa oraz rajdy. Postanowilem sprawdzic jak sie maja przygodowki dzisiaj i maja sie calkiem niezle. Teraz na Najdluzsz podroz sie biore bo za niedlugo druga czesc wychodzi. kup orginał bo jest w pl no i to tylko 20zł...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 To jet pewne. Przeciez nie sciagne gry, ktora moge miec w cenie pirata lub gazety komputerowej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 nie wiem czy jest to takie pewne - ostatnio sobie stalem na gieldzie i koles kupowal pirata za 40 zl (po 10zl plytka). Bylem w szoku - polska mentalnosc - lepiej kupic pirata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 :zonk: :cry: THE END... A tak jeszcze chciałam pograć... Czy tylko ja mam wrazenie, że za szybko się wszystko skończyło? Mam nadzieję, ze nie zrobią trzeciej części, bedzie kiszka nad kiszkami. No bo co jeszcze moza wyciągnąć z tej historii? Liczyłam jeszcze na odnalezienie Kate pzrez pzrystojnego pana detektywa, myślałam też, że finish będzie jakis taki, no nie wiem, bardziej zakończeniowy..... Ogólnie jestem pod wrażeniem. OT: Mia: na avatarze to Ty? ;) Zajrzałem na Twoją stronę www. Większości dewiacji nie byłem nawet świadom, że istnieją 8O Ach ta rozkoszna różnorodność tego świata ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Podajcie linka do strony z recenzja Syberii 2 :) Nie umiem znalezc lub za slabo szukam. lol... google + syberia 2+ review... http://www.google.pl/search?q=syberia+2+re...UTF-8&hl=pl&lr= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 lol...juz gre skonczylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 To pora brac sie za nauke korzystania z zasobow i-netu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 da sie jakos zwiekszyc rozdzialke w pierwszej syberyji, bo u mnie caly czas 800x600 (za to se moge aax6 wlaczyc :]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 No wlasnie tez nie umialem zwiekszyc rozdz. Ustawilem wszystko co sie da w zakladkach (AAx4 D3D) i nie widac zabkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...