flak Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Mam Sapphire Radeon 9100 128 Mb. Używam Winde Xp z SP1 i sterów CATALYST 4.6 no i pewnego razu gdy uruchamiam ponownie kompa to: mam rodzielczosc 640/480 no ale dobra nic sie nie stalo biore 1024/768 i czestotliwos 85Hz i rozdzielczosc mi zmienił ale czestotliwość niby chociaż w windowsie zmieniona na menu monitora pokazuje mi 60Hz!! Potem biore sprawdzam Menadzer urządzeń a tam mój RADEON 9100 jest z wykrzyknikem. Dobra przeinstalowuje stery uruchamim kompa i mi notka o tym ze nie moze uruchomic panelu sterowania ATI bo karta albo nie jest zainstalowana albo nie dziala poprawnie.No to sie zdenerwowalem instaluje stare stery(dolaczone do karty) i to samo! Mam tez linuksa i tam wszystko dziala!! Co to moze byc moze jakis wirusik?? czy co?? co poradzicie? z góry dzieki:) P.S. Aha mam na karte jeszcze 13 miechow gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 może to jest brutalne, ale na 99% pomoże - format c: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flak Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 może to jest brutalne, ale na 99% pomoże - format c:Też tak myślałem ale ja mam ze 50 GB waznych danych :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Jezeli ma sie tak duze dyski to sie robi wiecej partycji aby nie dopuscic do takich sytuacji. Na partycje systemowa spokojnie 6 GB wystarczy, a reszte mozna w jakis sposob podzielic rozsadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 refreshfix . dobry programik to ustawienia sztywno najnizszych f odswiezania w danej rozdzielczosci , sam uzywalem , troche zabawy z restartami kompa ale raz zrobisz i masz spokoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flak Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 refreshfix . dobry programik to ustawienia sztywno najnizszych f odswiezania w danej rozdzielczosci , sam uzywalem , troche zabawy z restartami kompa ale raz zrobisz i masz spokojDzieki. Ale to odświeżanie to był początek teraz mi karta pokazuje (Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 wylacz fast write , odinstaluj stare stery - potem drive cleaner. potem jakies nowe omegi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 hmm trza by jakos podzielic ta partycje na mniejsza, sprobuj partition magic'iem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flak Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 wylacz fast write , odinstaluj stare stery - potem drive cleaner. potem jakies nowe omegi .Też tak chciałem tylko jak wyłączyć fast write bez panelu streowania ATI bo on nie chce dzialac bez karty :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 moze w biosie płyty gł. dasz rade wyłaczyc fast write Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Ja mam taką opcję w biosie płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flak Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Ja tego nie mam w biosie :( Przeszperałem calusienki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 proponuję defragmentację i rozdzielenie partycji pod formata lub pożyczenie dysku na dane i także formata. przy okazji zabezpieczysz się na przyszłość. na 100% to wina systemu, w końcu to wongroza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Usuń wszystkie stare sterowniki (dokładnie, driver cleanerem można to zrobić w "trybie awaryjnym") i zainstaluj porządnie nowe np. omegi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabeł Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 A może poprostu zainstaluj jeszcze raz windows nie formatując partycji, forman nie jest konieczny by zainstalować świeżą kopię Windows. :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Miś Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Witam. Sprobuj zmniejszyc przyspieszenie sprzetowe. Skoro jednak pod Linuxem wszystko jest OK to raczej na pewno problem tkwi w sterownikach instalowanych pod Windowsem. Ja mialem podobne zachowanie sie karty graficznej w przypadku nierownego umieszczenia jej w slocie. Podczas dokrecania sledzia karty do obudowy karta lekko unosila tyl i to bylo przyczyna jej podobnego zachowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flak Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Dzieki wszystki, ale jakos sobie poradzilem :/ Po odinstalowaniu driverów i ponownej instaacji zobaczylem ze karta chodzi ale jesli nie zrestartuje kompa. Potem jakoś wymusiłem odpalenie panelu sterowania ATI bez restarta i wyłączylem praktycznie wszystkie rzeczy jakie były i winflashem zfleshowalem biosa karty i jakos teraz działa :) Dzieki wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...