jonzi Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Witam, zaraz jade do sklepu kupić dysk 160GB tylko oczywiście jaka firma najlepsza... mam do wyboru MAXTOR, SEAGATE, SAMSUNG i WD. Tylko 7200rpm 8mb cache ATA133 wchodzą w grę. Ceny są mniej więcej podobne, najbardziej zależy mi na prędkości, lecz nie chciałbym również, żeby to był najgłośniejszy jakiś. Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Samsung najlebszy, ewentualnie seagate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Przed chwilą słyszałem inną opinie - że samsung właśnie nie, bo się sypią. W czym jest on lepszy np. od maxtora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Bierz HITACHI tego co mam w podpisie tylko że na ATA133. Jest to najprawdopodobniej najszybszy dysk 160GB na rynku. Ew. bierz Maxtora(jest trochę głośny ale i bardzo szybki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 no samsungi są podobno bardzo wydajne zaraz po HITACHI ale są cichsze od nich są prawie tak samo ciche jak seagate'y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 ja na swoim seagate jade juz jakies 3 miechy i wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Bierz SAMSUNGA 160GB S-ATA 8mb Cache i nie słuchaj nie uzasadnionych opinii a jak chcesz fachowej porady to lepiej poszukaj artykułów w sieci,- sam posiadam taki dysk i z tego co widzę i słyszę jest cichszy od seagate na S-ATA i bardzo wydajny co do awaryjności tych dysków to widzę że sporo osób przespało fakt że Samsung znacznie poprawił jakość swoich produktów i obecnie ma jedne z lepszych dysków na rynku no i trzy latka gwarancji :) /a Seagate, Hitachi czyli IBM to może się nie sypią ???/ To tylko elektronika,- zawsze istnieje prawdopodobieństwo że coś się zwali i inne firmy nie stanowią tu wyjątku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Od kilkunastu godzin mam Samsunga 160GB SATA. Zaj.... dysk. Szybki i cichy. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 nie wiem jak szajsungi 160GB ale w pracy w kompach mam 36 x 80GB 8mb cache. Na przynajmniej polowie pospadaly juz predkosci obrotowe kilka padlo na amen nie mowie juz o badach i tego typu hockach. Absolutnie nie mam zaufania do samsunga a w komputerach w pracy znalazly sie tylko ze wzgledu na 3 letnia gware. Ja bralbym MAXTORA. Seagate tez cos niestety obnizyl loty i slysze ze duzo wraca do serwisu (coprawda nie tyle co samsunga ale jednak) WDek ta sama historia co seagate a na MAXTORa nie slysze narzekan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 No cóż, nie zdążyłem uzyskać tu odpowiedzi i sam musiałem dokonać wyboru. Dysk kupowałem nie dla siebie, zasugerowałem się swoim maxtorem 120GB, który jest szybki i nie jest jakoś specjalnie głośny. Mam nadzieje, że właściciel dysku będzie zadowolony :wink: Aha, na wszystkie 160GB była 3-letnia gwarancja. Dzięki za Wasze odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...