Skocz do zawartości
jonzi

Jaki dysk 160gb?? pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zaraz jade do sklepu kupić dysk 160GB tylko oczywiście jaka firma najlepsza... mam do wyboru MAXTOR, SEAGATE, SAMSUNG i WD. Tylko 7200rpm 8mb cache ATA133 wchodzą w grę. Ceny są mniej więcej podobne, najbardziej zależy mi na prędkości, lecz nie chciałbym również, żeby to był najgłośniejszy jakiś. Proszę o szybką odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz SAMSUNGA 160GB S-ATA 8mb Cache i nie słuchaj nie uzasadnionych opinii a jak chcesz fachowej porady to lepiej poszukaj artykułów w sieci,- sam posiadam taki dysk i z tego co widzę i słyszę jest cichszy od seagate na S-ATA i bardzo wydajny co do awaryjności tych dysków to widzę że sporo osób przespało fakt że Samsung znacznie poprawił jakość swoich produktów i obecnie ma jedne z lepszych dysków na rynku no i trzy latka gwarancji :) /a Seagate, Hitachi czyli IBM to może się nie sypią ???/ To tylko elektronika,- zawsze istnieje prawdopodobieństwo że coś się zwali i inne firmy nie stanowią tu wyjątku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak szajsungi 160GB ale w pracy w kompach mam 36 x 80GB 8mb cache. Na przynajmniej polowie pospadaly juz predkosci obrotowe kilka padlo na amen nie mowie juz o badach i tego typu hockach. Absolutnie nie mam zaufania do samsunga a w komputerach w pracy znalazly sie tylko ze wzgledu na 3 letnia gware. Ja bralbym MAXTORA. Seagate tez cos niestety obnizyl loty i slysze ze duzo wraca do serwisu (coprawda nie tyle co samsunga ale jednak) WDek ta sama historia co seagate a na MAXTORa nie slysze narzekan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, nie zdążyłem uzyskać tu odpowiedzi i sam musiałem dokonać wyboru. Dysk kupowałem nie dla siebie, zasugerowałem się swoim maxtorem 120GB, który jest szybki i nie jest jakoś specjalnie głośny. Mam nadzieje, że właściciel dysku będzie zadowolony :wink: Aha, na wszystkie 160GB była 3-letnia gwarancja.

Dzięki za Wasze odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi