Skocz do zawartości
radosuaf

Interesujące sterowniki do SB Live! od E-MU

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego, co wyczytałme, jest wsparcie dla ASIO i działają EAX i D3DS.

A tutaj kolejne sterowniki do SB Live! (modowane Creative). Podobno lepsze od oryginalnych.

Stery: http://www.siorai.com/stuff/SBLiveDrv.rar

Poprawka do sterów (instrukcja wewnątrz) http://www.siorai.com/stuff/SBLivedrvfix.rar

Wydaje się, że faktycznie nieco zmniejszają zużycie procesora - u mnie płynniejsze filmiki w Spider-man 2.

I coś z zupełnie innej beczki... Czy SB Live! obsługuje EAX 2?

I jeszcze jedno: czy ktoś mógłby porównać jakoś te stery, bo może jest jakaś tam znacząca różnica:

1. Creative - oryginały

2. E-MU

3. modowane Creative (te w *.rar - chyba nie mają nazwy)

4. YouP-PAK (III, V, whatever)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na e-mu nie dziala mi asio, nie dziala mi mixer . Nie dziala ac3 passtrough .

A karte mam LIve 5,1 . Stery brzmia nie tak zle . Jak dojde czemu nie dziala Asio i ac3 , to potestuje lepiej .EaX sie nie bawie .

Pozatym nie wiem czy najpierw nie trzeba zaintalowac sterow oryginalnych /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat nie mialem zadnych sterow Creativa wczesniej na tym systemie co mam . CO ciekawe jak wywalalem te E-Mu, to sobie posluchalam jak graja te z windowsa stery i graly podobnie .

A jak zaintalowales te E-Mu to powiedz czy dziala ci asio ??.

Pozatym te stery Emu to bardziej dodatek do zarzadzania wejsciami u wyjsciami w karcie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam problemy z mixerem.. nie odpala sie w ogole (z tego co pamietam jakis blad z dll) tez zastanawialem sie czy nie potrzeba sterow creativa ale nie mam jak sprawdzic bo nie posiadam takich =]

kx odinstlowywalem normalnie + dc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

probowane bylo juz tyle razy na tylu sterach do grafy i zawsze to samo ze juz olalem to ... na innym monitorze dziala ok ale na tym tez chodzilo tylko na innej grafie wiec popwiecmy ze to konflikt jakis xp r9100 i syncMastera 900ift olac to szkoda ze tch sterow nie robia pod starsze sysemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nawet nie jest kwestia YouP-PAKów, tylko tego, że ME jest totalnie do bani, poza tym, niedługo juz nikt nie bedzie robił nic pod systemy 9x... Ja początkowo narzekałem na XP, ale teraz mam w pracy 98SE a w domu właśnie XP-ka i NIGDY bym sie już nie zamienił ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi