Skocz do zawartości
Piotr-ch

K7N2 Delta i problem z mnoznikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z tą płytą, bo chciałbym się wziąć za podkręcanie procka, a w Biosie mam zablokowaną opcję zwiększenia mnożnika i napiecia procesora. Proszę pisać tych ktorzy maja ta plyte glowna i maja ten sam problem. Albo najlepiej tych ktorzy juz go rozwiazali:) thx. nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam płyty ale być może opcje te staną się aktywne po ustawienia opcji w stylu "expert" czy cóś 8) .

Zazwyczaj jest kilka takich opcji:

- ustawienia fabryczne- wtedy właśnie wszysko jest poblokowane,

- optymalne (albo cóś),

- agresywne (albo cóś),

- expert- tu możesz wszystko poustawiać sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mech!n juz pomagalem koledze na gg i wykorzystalem wszystkie mozliwosci ktore podales a nawet wiecej i lipa dalej opcja CPU ratio jest nieaktywna (czyt. wogole jej nie ma) jedyne co do glowy mi przychodzi to kwestia biosu :? ale t ak jak mowie najlepiej by bylo gdyby wypowiedzieli sie uzytkownicy tej mobo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno być w biosie na samej gorze z prawej, nie pamietam jak to sie nazywa. Ja tam swobodnie mnoznik zmieniam, wiec jesli masz nieaktywne, to moze procek masz zablokowany. Moj thorton@bartek chodzi od 7 do 12,5(def) max mnożniku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno być w biosie  na samej gorze z prawej, nie pamietam jak to sie nazywa. Ja tam swobodnie mnoznik zmieniam, wiec jesli masz nieaktywne, to moze procek masz zablokowany. Moj thorton@bartek chodzi od 7 do 12,5(def) max mnożniku

tez rozwazalem juz ten fakt ale teoretycznie nawet jesli CPU ma mnoznik zablokowany to bios powinien powtarzam powinien dawac mozliwosc jego zmiany!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr-ch masz po prostu zablokowany mnożnik. Posiadam taką samą płytę z biosem w wersji 5.4, a do tego Athlona z odblokowanym mnożnikiem i wszystkie opcje od 7 - 12,5x są dostępne.

Mnożnik to dla mnie jedyne wytłumaczenie twojej sytuacji...

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...