Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Bry 8) Owy problem wygląda następująco: Za kilka dni będe miał 2 dyski, chciałbym aby na obu dyskach był zainstalowany WIN XP (żaden problem) Moje pytanie - jak będe mógł odpalić WIN z 1 np. z dysku XXX a jak z dysku YYY Czy będe musiał zmieniać coś w DOS-ie ? Zapytacie po co ci 2 Windowsy na 2 dyskach... 1 dysk będzie mojego brata, a 2 mój... Nie chce, aby on grzebał mi w "Okienkach" i dlatego zaistniała sytuacja. I jeszcze 1 - kiedy on wyjedzie, zabierze swój dysk, zostanie tylko 1... Reasumując: 2 dyski 2 WIN XP (ale po 1 na każdym dysku) Jak wyglądać będzie z przełanczaniem się między WIN, a dyskami? Raz odpalać będe z tego dysku, a raz z innego... Dzięki za odpowiedzi... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Zainstaluj Xp tylko na podłączonym jednym dysku. Potem zainstaluj tylko na podłączonym drugim dysku. Pózniej tylko wystarczy dodac drugi system w boot.ini w jednym z systemów i bedziesz miał wybór który ma sie uruchomic, a po wyjęciu jednego z nich drugi bedzie zawsze działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 sgj prawdę rzecze... aczkolwiek nie rozumiem poczynania twojego lolexie ;] i ciesze sie, ze dowiedzialem sie, ze masz brata O_o . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Och Michale... Zostałem poproszony o taki post przez mojego wiernego przyjaciela, który znalazł się w potrzebie, a tak właśnie wyglądał jego problem. Jako, że jest dość skomplikowany (do napisania) to pisałem w 1 osobie, czyli jako ja ;) Dementuje zatem pogłoski, jakobybym miał brata, siostrę, bądź kogokolwiek... :> Jednocześnie chciałbym podziękować panu, panie "sgj" :wink: Ale mam jednocześnie jeszcze 1 pytanie: Wszystko jest to jest dla mnie jasne i klarowne, ale co mam dopisać w pliku boot.ini ? Jakąś konkretną linijke ? Przepraszam za tak trywialne pytania, ale chciałbym być perfekcyjnie przygotowany do takiego zabiegu. Jeszcze raz dziękuje... [OT on] Michale, nie chce mi się GG <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span>ć, napisze, więc tu ;) Gdyby beer team się gdzieś wybierał, albo szykowała się jakaś imprezka - daj znać :wink: i 2 sprawa - Pamiętasz o ParanoiK'u ? lolex to obraza dla mnie :oops: :( :cry: [OT off] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...