Skocz do zawartości
Pr0^^ | LoleX*

Złożony problem z WIN XP i 2 dyskami...

Rekomendowane odpowiedzi

Bry 8)

Owy problem wygląda następująco:

Za kilka dni będe miał 2 dyski, chciałbym aby na obu dyskach był zainstalowany WIN XP (żaden problem)

Moje pytanie - jak będe mógł odpalić WIN z 1 np. z dysku XXX a jak z dysku YYY

Czy będe musiał zmieniać coś w DOS-ie ?

Zapytacie po co ci 2 Windowsy na 2 dyskach... 1 dysk będzie mojego brata, a 2 mój... Nie chce, aby on grzebał mi w "Okienkach" i dlatego zaistniała sytuacja. I jeszcze 1 - kiedy on wyjedzie, zabierze swój dysk, zostanie tylko 1...

Reasumując:

2 dyski

2 WIN XP (ale po 1 na każdym dysku)

Jak wyglądać będzie z przełanczaniem się między WIN, a dyskami?

Raz odpalać będe z tego dysku, a raz z innego...

Dzięki za odpowiedzi... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj Xp tylko na podłączonym jednym dysku. Potem zainstaluj tylko na podłączonym drugim dysku.

Pózniej tylko wystarczy dodac drugi system w boot.ini w jednym z systemów i bedziesz miał wybór który ma sie uruchomic, a po wyjęciu jednego z nich drugi bedzie zawsze działał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Och Michale...

Zostałem poproszony o taki post przez mojego wiernego przyjaciela, który znalazł się w potrzebie, a tak właśnie wyglądał jego problem. Jako, że jest dość skomplikowany (do napisania) to pisałem w 1 osobie, czyli jako ja ;)

Dementuje zatem pogłoski, jakobybym miał brata, siostrę, bądź kogokolwiek... :>

Jednocześnie chciałbym podziękować panu, panie "sgj" :wink:

Ale mam jednocześnie jeszcze 1 pytanie:

Wszystko jest to jest dla mnie jasne i klarowne, ale co mam dopisać w pliku boot.ini ? Jakąś konkretną linijke ?

Przepraszam za tak trywialne pytania, ale chciałbym być perfekcyjnie przygotowany do takiego zabiegu.

Jeszcze raz dziękuje...

[OT on] Michale, nie chce mi się GG <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span>ć, napisze, więc tu ;) Gdyby beer team się gdzieś wybierał, albo szykowała się jakaś imprezka - daj znać :wink: i 2 sprawa - Pamiętasz o ParanoiK'u ? lolex to obraza dla mnie :oops: :( :cry: [OT off]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi