raki Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Czy ma ktoś jakiś pomysł jak rozkodować orginalne radio Volkswagena "GAMMA". Byłbym naprawdę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki... Pozdrawiam> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Kiedyś przy niektorych radiach dobrym sposobem było je zamrożenie. Wkladało się takie radio na kilka godzin do zamrażalnika i po wyjeciu i wysuszeniu.. było juz (chyba) całkowicie odkodowane. Jak coś to probuj.. nie powinno się uszkodzić ;) Tak jak cos to mała strata ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Kiedyś przy niektorych radiach dobrym sposobem było je zamrożenie. Wkladało się takie radio na kilka godzin do zamrażalnika i po wyjeciu i wysuszeniu.. było juz (chyba) całkowicie odkodowane. Jak coś to probuj.. nie powinno się uszkodzić ;) Tak jak cos to mała strata ;) heh już włożyłem do zamrażalnika... jutro bedzie wiadomo czy to sprawdzony sposób :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Jeżeli radio masz z legalnego źródła to pomogą ci napewno w salonie, jeśli nie to..... czy jest tu moderator ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Jeżeli radio masz z legalnego źródła to pomogą ci napewno w salonie, jeśli nie to..... czy jest tu moderator ?? :wink:Radio jest z Niemiec... nie wiem czy z legalnego czy nie... Nie mam pojęcia... Papierów żadnych nie ma :( Braszka je dostał za darmo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 idz do serwisu rtv ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 heh już włożyłem do zamrażalnika... jutro bedzie wiadomo czy to sprawdzony sposób :D Sprawdzonty ale wiadomo że nie z kazdym to wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 giełda elektroniczna .... albo internet :) napewno coś znajdziesz. Jaki rocznik jest tego radia ( z tymi starszymi nie ma zbyt dużo problemów )?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 giełda elektroniczna .... albo internet :) napewno coś znajdziesz. Jaki rocznik jest tego radia ( z tymi starszymi nie ma zbyt dużo problemów )??w zasadzie to nie wiem jaki rocznik i nie powiem Ci teraz bo jest w ... zamrażalniku ;) ale jeśli to nie poskutkuje to wrzucę tu wszystkie dane jakie będe w stanie z niego odczytac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Z tym zamrażalnikiem to totalna bujda :!: To nic nie pomaga, a jedynie może zaszkodzić ponieważ układy mogą zostać zawilgocone. Wiem o tym bo trochę kiedyś w tym siedziałem... A jeśli chodzi o samo rozkodowanie, to nie jest to taka proste hop, siup. Zależnie od modelu, jeśli jest w nim procesor Hitachi, to musisz znaleźć pamięć S2444 i ją wyluować, trzeba odczytać pamięć jakimś programatorem i przeliczyć odpowiednie komórki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c2z Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 idz do serwisu rtv ;)przyda się jeśli totalnie zamarzło... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 A nie dostałeś "klucza" razem z radiem, wiem, że jak się go ma to mogą pomóc w salonie VW :) A co do zamrażania to lepiej skontaktuj się ze specjalistą, niejaki berkut się na tym zna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Python Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Rozkodowanie tego radia zależy od modelu. Kod może być zapisany w pamięci 93c06 wtedy jest hybryda lub procek Hitachi i to by było najlepsze rozwiązanie dla ciebie bo może zrobiłbyś to sibie sam a w najgorszym wypadku jest procek motoroli i musiałbyś zrobić sobie do tego kabelek na MAX 232.Wszystko zależy od tego jaki to model GAMMytzn. CC,A2 etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...