Skocz do zawartości
raki

Rozkodowanie radia samochodowego...

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś przy niektorych radiach dobrym sposobem było je zamrożenie. Wkladało się takie radio na kilka godzin do zamrażalnika i po wyjeciu i wysuszeniu.. było juz (chyba) całkowicie odkodowane. Jak coś to probuj.. nie powinno się uszkodzić ;)

Tak jak cos to mała strata ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś przy niektorych radiach dobrym sposobem było je zamrożenie. Wkladało się takie radio na kilka godzin do zamrażalnika i po wyjeciu i wysuszeniu.. było juz (chyba) całkowicie odkodowane. Jak coś to probuj.. nie powinno się uszkodzić ;)

Tak jak cos to mała strata ;)

heh już włożyłem do zamrażalnika... jutro bedzie wiadomo czy to sprawdzony sposób :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli radio masz z legalnego źródła to pomogą ci napewno w salonie, jeśli nie to..... czy jest tu moderator ?? :wink:

Radio jest z Niemiec... nie wiem czy z legalnego czy nie... Nie mam pojęcia...

Papierów żadnych nie ma :( Braszka je dostał za darmo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

giełda elektroniczna .... albo internet :) napewno coś znajdziesz. Jaki rocznik jest tego radia ( z tymi starszymi nie ma zbyt dużo problemów )??

w zasadzie to nie wiem jaki rocznik i nie powiem Ci teraz bo jest w ... zamrażalniku ;) ale jeśli to nie poskutkuje to wrzucę tu wszystkie dane jakie będe w stanie z niego odczytac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym zamrażalnikiem to totalna bujda :!:

To nic nie pomaga, a jedynie może zaszkodzić ponieważ układy mogą zostać zawilgocone. Wiem o tym bo trochę kiedyś w tym siedziałem... A jeśli chodzi o samo rozkodowanie, to nie jest to taka proste hop, siup. Zależnie od modelu, jeśli jest w nim procesor Hitachi, to musisz znaleźć pamięć S2444 i ją wyluować, trzeba odczytać pamięć jakimś programatorem i przeliczyć odpowiednie komórki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie dostałeś "klucza" razem z radiem, wiem, że jak się go ma to mogą pomóc w salonie VW :)

A co do zamrażania to lepiej skontaktuj się ze specjalistą, niejaki berkut się na tym zna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozkodowanie tego radia zależy od modelu. Kod może być zapisany w pamięci 93c06 wtedy jest hybryda lub procek Hitachi i to by było najlepsze rozwiązanie dla ciebie bo może zrobiłbyś to sibie sam a w najgorszym wypadku jest procek motoroli i musiałbyś zrobić sobie do tego kabelek na MAX 232.Wszystko zależy od tego jaki to model GAMMytzn. CC,A2 etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi