ls75 Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Juz zglupialem jak to jest z tymi wentylami na cpu... Poczytalem na forum ze powinien wentyl dmuchac na radiator, a ja zawsze mialem na odwrot - czyli wyciagal powietrze z radiatora. Dzis obrocilem wentyla tak zeby dmuchal na radiator na cpu i.... okazalo sie ze temperatura cpu wzrosla o pare stopni. Dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 No moze masz jakis dziwny radiator ale o ile mi wiadomo to zawsze ma dmuchac przez skrzydelka radiatora. W druga strone jest duzo mniej wydajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ls75 Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 ale sprawdzalem! w praktyce temp. jest nizsza przy wyciaganiu u mnie. Radiator to Thermalright SLK-900A i wentyl papst 80mm, wiec zadne to dziwolagi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 jak wyciaga to temp jest mniejsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kevin Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 ja zawsze mialem na odwrot - czyli wyciagal powietrze z radiatora. Jeszcze o czymś takim nie słyszałem. No cóż człowiek uczy się całe życie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.B. Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Hehe Przypomniało mi się jak naprędce składałem sprzęt z podpisu .Po pół roku 8O zdałem sobie sprawę że zarówno wiatrak na radiatorze procka jak i wymieniony przeze mnie wiatrak w zasilaczu dmuchają do środka :lol: .Mniejsza o procek bo w porywach miał 48-53 st.C a ja byłem przekonany że to naturalny skutek OC.Ale zasilacz doskonale nagrzewał dodatkowo budę od środka (40-45 st.C) :lol: wciągając do niej gorące powietrze .Pokapowałem się gdy kiedyś podczas porządków zauważyłem jak kłaczek kurzu zostaje brutalnie wciągnięty przez zasilacz do kompa. Po odwróceniu wiatraków temperatury spadły średnio o 10 st. zarówno na procku jak i w obudowie :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Własciwie czytałem ostatnio reckę jakiegoś japońskiego coolera, który wyciągał powietrze z radiatora, ale ja w moim życiu nie spotkałem się z takim czymś. Zawsze obcowałem z wentylem dmuchającym na radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...