Skocz do zawartości
ls75

Wyciąga czy dmucha? W końcu jak to ma być?

Rekomendowane odpowiedzi

Juz zglupialem jak to jest z tymi wentylami na cpu...

Poczytalem na forum ze powinien wentyl dmuchac na radiator, a ja zawsze mialem na odwrot - czyli wyciagal powietrze z radiatora.

Dzis obrocilem wentyla tak zeby dmuchal na radiator na cpu i....

okazalo sie ze temperatura cpu wzrosla o pare stopni.

Dziwne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe

Przypomniało mi się jak naprędce składałem sprzęt z podpisu .Po pół roku 8O zdałem sobie sprawę że zarówno wiatrak na radiatorze procka jak i wymieniony przeze mnie wiatrak w zasilaczu dmuchają do środka :lol: .Mniejsza o procek bo w porywach miał 48-53 st.C a ja byłem przekonany że to naturalny skutek OC.Ale zasilacz doskonale nagrzewał dodatkowo budę od środka (40-45 st.C) :lol: wciągając do niej gorące powietrze .Pokapowałem się gdy kiedyś podczas porządków zauważyłem jak kłaczek kurzu zostaje brutalnie wciągnięty przez zasilacz do kompa.

Po odwróceniu wiatraków temperatury spadły średnio o 10 st. zarówno na procku jak i w obudowie :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własciwie czytałem ostatnio reckę jakiegoś japońskiego coolera, który wyciągał powietrze z radiatora, ale ja w moim życiu nie spotkałem się z takim czymś.

Zawsze obcowałem z wentylem dmuchającym na radiator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi