Skocz do zawartości
Biolog

N6230, Siemens SX-1, SE P800... który wybrać?

Ktory z telefonow bys wybral?  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktory z telefonow bys wybral?

• Nokia 6230
      8
    • Siemens SX-1
      9
    • SonyEricsson P800
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam obecnie Ericssona T39m i nadchodzi czas, żeby odstawić go na półkę. Nie sprzedam, bo jaki inny telefon wytrzyma po dwóch latach tydzień bez ładowania? Przyzwyczaiłem się do udogodnień, jakie oferuje ta maszynka i niechciałbym schodzić ze standardem słuchawki.

wymienione w temacie telefony są w PWA Plusa w podobnej cenie. Zależy mi głównie na szybkim telefonie z mocną baterią, sprawnym WAP-em, Bluetooth-em i mp3. Kamerka to bardzo miły dodatek. Bawiłem się już Nokią i Siemensem.Mam jeszcze 2 tygodnie na podjęcie decyzji. Na razie najbardziej podoba mi się... SE P910 ;-)

Siemens:

+ wielki wyświetlacz

+ szybki procesor

+Symbian

-stara wersja systemu (6.1)

-słaba (podobno) bateria

-? dziwna klawiatura...

Nokia:

+świetna klawiatura

+ładny

-strasznie mały

-trochę za mały wyświetlacz

Sony Ericsson... hmm trudno sięchyba do czegokolwiek przyczepić... może oprócz 4tys. kolorów wyświetlacza, dziwnego standardu kart. Na P900 mnie nie stać.

Proszę o wypowiedź użytkowników ww. telefonów. Piszcie, co się wam podoba, a co nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. NIe posiadam zadnego z wyzej wymienionych telefonow ale sie troche na nich znam i powiem tobie ze jan na twoim miejscu wzioł bym NOKIE6230. NIe jest za duza opcje porownywalne do pozostałych wymienionych telefonow i do tego bateria długo bedzie trzymac.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie z tych modeli z ankety to SX1, sam bym chial go zamiast obecnego 6600...

SX1: radio, glosnik w stereo, karta mmc (hot swap) nawet 1GB pojemnosci, aktualizacja softu za pomoca przewodu usb...

P800: glosnik mono, karty msduo max pojemnosc 128MB, 4 tys kolorow poruwnujac z 7650 o wiele gorszy ekran, ale za to dotykowy...

N6230: zadna rewelacjia, nokia z serii 40, ale napewno bedzie najdluzej trzymal baterie... jak masz do wyboru w/w telefony w podobnej cenie to tego wogole nie bierz pod uwage.

Zobacz PW...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja radze Ci bierz p800 mam ten telefon od tygodnia i musze powiedziec ze przeszedl moje najsmielsze oczekiwania, to caly ogrom programow, gier jego mozliwosci sa delikatnie mowiac miazdzace w stosunku np. do 6230 :D mozna robic na nim co sie chce a do ekranu da sie przyzwyczaic ;) mimo ze troche jest niebieskawy ;) pozatym mozna go kupic w miare przystepnej cenie ja dalem 900 zl wiec naprawde polecam!! pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Jesteście bardzo pomocni. Znalazłem świetną stronę z testami telefonów. Full proffesional, jak to mawiają <url>mobile-review.com</url> Gorąco polecam.

@ harry: w Plusie. Myślę, że dadzą mi rozsądną cenę w PWA. Jeżeli powiedzą mi więcej niż 350-400pln za sx-1, to wezmę coś z niższej półki. Ale nie sądzę, żeby tak się stało... <twisted>

Ojciec ma 15 numerów w Plusie... <twisted>

Każdy z telefonów ma swoje plusy i minusy, problem polega na tym, że to, co dla jednego liczy się <i>in plus</i>, dla drugiego może być minusem. W ten sposób odpada z rankingu N6230. Jest za mała, a ja mam dość "spore" łapska. Pozostają dwa smartphone'y. W tej chwili skłaniam się ku SX-1, głównie ze względu na lepszy (?) wyświetlacz niż w p-800, oraz sensowniejszy standard kart - do 1GB MMC zamiast do 128MB MS DUO w p800- a jednym z ważniejszych zastosowań tego telefonu będzie odtwarzanie mp3...

Na razie wgłębiam się w recenzje na ww. stronie. Jak się wgłębię, to zreferuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz SX1, jak dlamnie to w tej cenie nie ma lepszego telefonu :) !!

Ja robie przyczajke teraz po komisach zeby sie zamienic na niego za N6600 :)....

DO sx1 masz mase softu, mozesz ogladac filmy :) !

Co do bateri - coz cos za cos :)....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety operatorzy tak podnieśli ceny na telefony, że zdecydowałem się na Se k700i. Jakbym miał kasę, to w dalszym ciągu wymiata SX1...

gulises: p800 ma fajny duży display, ale tylko 4k kolorów. To już jednak dziadek. Od założenia tego tematu trochę sę bawiłem tymi telefonami i sx1 wygrywa porównanie. No i ta 1GB pamięć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Siemensa SX1, co prawda cieszę się nim od kilku godzin ale polecam. Ma wszystkie funkcje których tamte telefony nie mają. Ma odtwarzacz mp3 a nokia 6600 go nie ma. SE P800 to klocek nie polecam a nokia 6230 nie ma Symibiana.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi