DanielSRS Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Witam serdecznie !!! Mam problem…szukałem wszędzie, pytałem się znajomych, aż w końcu zwracam się z tym tutaj o pomoc…Mianowicie tak: posiadam stałe łącze osiedlowe i przy konfiguracji sieci i Internetu sieć działa, a Internet nie…w umowie mam podany IP, Maskę, Bramę, oraz jeden DNS ( 192.168.0.1 ) …przy wcześniejszym systemie Windows 98 wystarczył ten DNS…ponieważ sprawiłem sobie nowy komputer wraz z nim posiadam Windowsa XP…i tutaj jeden DNS nie wystarcza…po wpisaniu drugiego ( 194.204.152.34 ) także Internet Explorer wyświetla mi komunikat, iż nie można wyświetlić strony…a sieć chyba działa ponieważ widzę inne komputery w sieci i ikonka połączenia lokalnego miga wysyłając i odbierając pakiety ( więc chyba z kartą sieciową wszystko jest dobrze ( posiadam zintegrowaną kartę sieciową na płycie MSI K7N2 Delta-L ) )…także chyba nic nie pomieszałem przy konfiguracji bo sprawdzałem kilkanaście razy nawet z formatowaniem dysku C:…naprawdę nie wiem już co mam czynić…Bardzo gorąco prosiłbym Was o pomoc i jakieś porady co do tego i czy przypadkiem może coś źle robie ( konfiguruje ) Pozdrawiam Daniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Spróbuj odpalić linie poleceń (Start->Uruchom i wpisz cmd) wpisz: ping 213.180.130.200 ping www.onet.pl Jak za pierwszym razem będzie a za drugim nie to znaczy że rzeczywiście masz problem z DNSami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielSRS Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 ok juz rozwiazalem ten problem musialem zadzwonic do administratora i podac mu mój MAC karty sieciowej...on wpisal do swojego serwera i odblokowal mi neta...ale dzieki za rade...Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...