Skocz do zawartości
Mar_lesniewski

Duron 1600@Athlon pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam Durona 1600 i mam pytanie czy da sie go przerobic na Athlona

Duron miał taka naklejke:

DHD1600DLV1C

T804715271850

MIRGA0337UPMW

Czytałem na forum że sa dwie najpopularniejsze metody przeróbki na ołówek i na lakier. I mam takie pytanie które z tych metod sa lepsze i bezpieczniejsze (oczywiscie wiem ze obie sa ryzykowne;p). I pytanie nr dwa gdzie taki lakier mozna kupic nie chodzi mi tu o takie sklepy internetowe(typu allegro) tylko zwykły sklep(gdzie sie idzie i kupuje;p;p). I pytanie nr trzy czy jak juz połaczymy te mostki to wskazane jest zabezpieczac ja jakas tasma klejaca czy czyms takim??

Dieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam Durona 1600 i mam pytanie czy da sie go przerobic na Athlona

Duron miał taka naklejke:

DHD1600DLV1C

T804715271850

MIRGA0337UPMW

jest b. duuża szansa że tak

Czytałem na forum że sa dwie najpopularniejsze metody przeróbki na ołówek i na lakier. I mam takie pytanie które z tych metod sa lepsze i bezpieczniejsze (oczywiscie wiem ze obie sa ryzykowne;p)

lepiej na lakier

. I pytanie nr dwa gdzie taki lakier mozna kupic nie chodzi mi tu o takie sklepy internetowe(typu allegro) tylko zwykły sklep(gdzie sie idzie i kupuje;p;p).  

lakier nazywa sie electon - kupisz go w sklepie z elektroniką

I pytanie nr trzy czy jak juz połaczymy te mostki to wskazane jest zabezpieczac ja jakas tasma klejaca czy czyms takim??

po ? już nie - ale w czasie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza sprawa jest to czy masz laminat zielony czy brazowy. Jezeli brazowy to sprawa jest prosta bo mostki do laczenia sa na wierzchu i polaczenie jest banalnie proste. Musisz jednak uwazac na to ze albo laczysz te mostki na laminacie albo zapychasz przepalony mostek. Polaczenie w 2 miejscach moze spowodowac ze cache nie odpali ( sprawdzone). Ja polecam albo zalanie miejsca przepalenia superglue albo zamalowanie kredka swiecowa. Jezeli masz laminat zielony ( jak ja ) to musisz : 1. odslonic mostki do polaczenia ( jakis skalpel maly albo igla). 2. Postepujesz wg instrukcji wczesniejszych. Przy zielonym laminacie mozna probowac zrobic polaczenie w miejscu przepalenia, szanse na zwarcie sa minimalne bo mostki sa pod laminatem. Ja dzialalem tak : skalpel, superglue na przepalenie, lakier. Procek smiga jako athlon od grudnia 2003 bodajze i wyglada naprawde profi, slady moda praktycznie zerowe. Przyloz sie do tego malowania bo odwalona lipa wyjdzie od razu i moze nie smigac. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszce pytanie do "Wojwar-a" jest to pytanie natury technicznej te mostki ja mam wszystkie przed łaczeniem zabezpieczyc czy tylko te których nie łacze a tego jednego co łacze zostawic normalnie??

1. jeśli masz zielony laminat to musisz doskrobać się do mostków (ja tak miałem)

2. musisz kropelką zalać te przepalenia

3. zabezpiecz przed malowaniem wszystko oprócz tego co masz zamalować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzis kupilem LAKIER GRAFITOWY za 6 zl w sklepie lektronicznym stosuje sie go do uzupelniania ubytkow warstwy grafitu na obwodach drukowanych twozenie lub odtwazanie sciezek w obwodach drukowanych :) tanszy od electrona i mysle ze tez sie nadaje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzis kupilem LAKIER GRAFITOWY za 6 zl w sklepie lektronicznym stosuje sie go do uzupelniania ubytkow warstwy grafitu na obwodach drukowanych twozenie lub odtwazanie sciezek w obwodach drukowanych :) tanszy od electrona i mysle ze tez sie nadaje :)

ja też na początku kupiłem lakier grafitowy - kosztował mnie 10 zł, a electon 20 i .... byłem 10 zł w plecy.

W sklepie facet powiedział mi: trudno - praw fizyki się nie oszuka, bo grafit to nie srebro.

Może komuś uda się na lakierze grafitowym - ja miałem PH

ale jak zamalowałem electonem - alles gute

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i u mnie kicha z tym grafitowym :( jednak nie to co electron :) trzeba bedzie zainwestowac :( , mam do was takie pytanko :) nie wie ktos czy w nowych thortonach na brazowym laminacie da rade odblokowac zablokowany kesz ?? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niechce zakładać nowego tematu wiec sie pytne.

Mam bartona jak w podpisie chce go na mobile przez łnczenie mostków ( jest na zielonym laminacje) czy terz musze "dokopać" sie do tych mostków??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...