fipa Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Jaka chłodnica z serii Black Ice będzie ładnie pasować do bogtowera Chiefteca? Właśnie zamawiam go sobie i pomyślałem, że moze w niedługim czasie sprawie sobie porządną chłodniczkę. Jeszcze nie mam nowej obudowy, więc nie wiem gdzie bedę chciał wlożyc tą chłodnicę. Na razie myślałem o dwóch miejscach: nad zasilaczem albo w kieszeniach 5.25. Co o tym myślicie? A odnośnie kasy za Black Ice to nie może to być zbyt dużo. Najchętniej kupiłbym coś z kategorii Cena/Jakość, jednak bliżej cena :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 kup kadeta z allegro :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Nie chce kadeta mam kase to czemu sobie nie kupić np BIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 A po co przeplacac? Moze i Black Ice sa wydajne, ale strasznie drogie. Znacznie taniej dostaniesz kadeta lub np. Lade ktora bardzo pieknie wejdzie Ci pod top budy i bedzie tez bardzo wydajna, a jak chcesz koniecznie Bi to niech inni Ci cos doradza :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Ja bym jednak preferowal Coolteka - wydajnosc podobna a cena nizsza (i satak samo/bardziej ladne) co wiecej maja gwinty pod zlaczki - napisz gdzie chces umiescic ta chlodniczke (miejsce w budzie) to wtedy Ci doradze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 ja tam bym poszukal lady .. w bigu bedzies miald duzo miejsca pod sufitem budy .. zrobisz dziurki na wetnyle u góry 2x120 podczepisz pod to łade i zapierdzial ladnie .. a bedzie rownie wydajna jak nie lepsza od BLAC ICE .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 heh lada do chiefteca pod top nie wchodzi tak ladnie (przez ladnie rozumiem ze nie tniemy budy) jest za dluga llub za szeroka jak kto woli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 a co powiecie o tej coolteka dedykowanej do chiefteców? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Mam big towera chiefteca i kadeta zainstalowanego dość niekonwencjonalnie (gdzieś na forum są fotki) jednak teraz zamierzam dołożyć drugą nagrzewnice z recorda na dół obudowy. trzeba tylko zdemontować koszyki na HDD (wystarczy rozwiercić 3 nity i ew. potem w razie potrzeby przykręcić je na wkręty). Wchodzi idealnie, jednak najlepiej przerobić króćce bo ich układ oryginalny jest beznadziejny. Jeżeli chcesz upchnąć nagrzewnice nad zasilacz a nie chcesz się bawić tak jak ja, to widziałem na allegro małe kadety - 16cm szerokość i chyba 15 wysokość - które tam powinny się zmieścić. Też zastanawiałem sie min. nad BIPami, ale po namysle i po przeczytaniu testów na watercooling.pl stwierdziłem, że szkoda kasy. Ale to oczywiście moja opinia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Ja mam przyjemność uzywac BIP i jestem bardzo zadowlony, a sadze ze wieksza wersja juz calkiem powala wydajnoscia, stad tez polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Nie chce kadeta mam kase to czemu sobie nie kupić np BIP Najchętniej kupiłbym coś z kategorii Cena/Jakość :? teraz to juz nie kumam cie jak cena / jakosci to - kadet :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 hm jezeli chodzi o miejsce to moze byc cos takiego :) nie wiem jak w chieftecu ale w budach anteca jest problem z kadetem w tym miejscu , tzn ject o 1 cm za szeroki i niewejdzie w ten sposob , bip zmiesci sie bez problemu , mailem zamiar brac bipa ale po zakupie tej chlodzniczki jesio mi na hydorka zostalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 ponawiam pytanie w angela.pl widzialem takie chlodniczki dedykowane do wc do chiefteca (i tu kilka modeli). po powiekszeniu zdjecia widac sposób jego zamocowania i zastanawia mnie jedno - jak tam idzie cieple powietrze (z ktorej strony - czy do obudowy czu od) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 logiczne ze cale zycie bylo tak ze przod zasysal do obudowy a z tylu wylatywalo powietrze , no wiec i z ta chlodnica coolteca jest napewno tak samo , tyle ze jak dla mnie to mjejsce z tylu sie nie podoba strasznie nie funkcjonalnie jak dla mnie wolalbym zamocowac bipa na przodzie pod koszykami u mnie tak bedzie ale BIe , sam zdecyduj jest wiele mozliwosci zamocowania chlodnicy kup i pokombinuj cos wyglowkujesz :P metoda prob i błędów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Heh uwielbiam uparcie co nieniektórych. Na pytanie która Black Ice wywody na temat Łady ;-) Biez BlackIcePro2. Pikna. Wydajna. Droga.. ale na wypasie. Zdupione troche mocnowanie.. Mogli to lepiej wymysleć. I trzeba byc ostroznym bo farba łatwo zchodzi. Ale mnie sie podoba ;-)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Jaką bude kupiłeś? Też kupiłem BigTower Chieftecka i zastanawiam się gdzie umieścić chłodnice od żuka. Chyba zamaist koszyków 3,5. Może wymienie chłodnice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Chyba jednak kupię nową nagrzewnice. Zastanawiam się tylko którą: Black Ice Pro - 199zł Heater Core - 219zł Black Ice Extreme 2 - 389zł Cooltek Single do Chieftec - 269zł Jak ktoś wie, gdzie można kupić taniej to proszę o linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 A ja zastanawiam się nad cooltekiem, bie, bip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Ja zamówiłem Black Ice Extreme 2 w proline. Chyba wywalę koszyki 3,5 i tam zamontuje chłodnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Ja się zdecydowałem na Black Ice Pro + wentylator 120mm. |spider gdzie widziałes BIP za 199zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Tu: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4857...f50524f5f424c41 i wiatrak 120: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4641...14e5f3132304d4d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Hmmm, kurcze a słyszeliście coś o chłodnicach z otworem odpowietrzającym :?: Ja tylko wqiem że cos takiego jest i nic wiecej. Moze jakies info? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 a ja mam atkie pytanko bo chce rowniez zamowic te wentyle tylko neiwiem czy oby na peewno starczy kabla gdyz jest on krotki :/ co mozna najlatwiej zrobic aby go przedluzyc badz jak zmienic wtyczke ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Dolutujesz sobie kawalek kabla w razie W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Wemtyl za 25 PLN - ostry zakapior :/ Co do chlodnicy to niektore samochodowe maja odpowietrzniki przy zbiornikach. Praktycznie jesli nie ma mozliwosci ruszania chlodnica (pomijam tu konstrukcje rurowo-finowe) to zawsze gdzies tam zostanie troche powietrza. W sumie mozna to zrobic samemu - wywiercic otwor i wlutowac odpowietrznik. Chyba lutowanie kabelkow od wiatraka to nie jest wielki problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solostaron Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Chyba ze nie ma lutownicy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 w domu nie mam ale skombinowac ja to nie problem :) , nie orientujecie sie czy to 2 pin pasi do wejscia na plycie obok NB ?? bo jak nie to sie zrobi 3 pin albo molexa koncowke i juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Wiatrak na NB ma wejście 2 pin takie malutkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 dolutuje kabelki z wtyczka molex i juz , rozumiem ze wystarczy zlutowac dwa kabelki i zabezpieczyc izopodobnym materialem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zastanawiam się gdzie umieścić chłodnice: 1) pionowo z przodu obudowy (wlot/wylot wody na dole, czy na górze?) 2) zawiesić na gumie nad zasilaczem Jakie rozwiązanie będzie lepsze :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...