Skocz do zawartości
supjogi

Problem - tylko z czym zasilacz/plyta?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam nastepujace problemy: Komp niekiedy odpala się za pierwszym razem, a niekiedy trzeba zresetowac po kilka razy lub wylaczyc

i znów właczyc. Po uruchomieniu jest w miare stabilnie przy zwyklym uzytkowaniu winamp, strony www.

Zapuszczenie Prime od razu konczy się zawieszeniem, uzywałem programu toast aby sprawdzic napięcia obciażenia.

Po dwóch minutach komp się zawiesza a w tym czasie napięcie +12 w programie MBM

oraz innym USDM dolaczonym do plyt epoxa skacze do poziomu 12,52 i wkrotce nastepuje reset.

Przy obnizeniu magistrali do 133Mhz czyli wychodzi nam 1666Mhz wszystkie testy 3dmarki, prime przechodzi bez problemu napiecie +12 - 12,42. Temperatury w stresie < 51

Wina zasilacza, płyty?. To chyba nie jest zdytnio wymagajacy konfig. Poradzcie co zrobić zeby zadziałało wszystko stabilnie na nomilnych ustawieniach i zeby startowało za pierwszym razem?

Mój konfig: Plyta Epox 8krai, Athlon 2600+ 2083MHZ 1,65V, 256ram kingston 400, zasilacz huntkey BS3000, geforce2mx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprościej będzie pożyczyć lepszą zasiłkę i sprawdzić. To napięcie 12V, o którym piszesz jest wciąż w granicach normy, więc to dziwne, że system jest niestabilny. Możesz jeszcze sprawdzić napięcia miernikiem, żeby zobaczyć, czy programy nie przekłamują, ale chyba nie skoro masz tak kiepskie napięcia bez obciążenia.

Ps. To trochę dziwne, bo konfig niewymagający, a ten huntkey to chyba lepszy zasilacz niż np. codegen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi